Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Team Pretty Smart Robotics wint Inspire award in Kaiserslautern

26 februari 2023    Zuidhorn-nieuws
Groningse FTC team Pretty Smart Robotics en het Ubbo TECH team winnen ticket voor het WK in Houston
Pretty smart robotics kl

Afgelopen vrijdag 24 februari en zaterdag 25 februari werd in Kaiserlautern de Europe FTC Invitational gehouden. Er deden 33 FIRST Tech Challenge (FTC) team mee uit o.a. Duitsland, België en Nederland. Alle 7 deelnemende Nederlandse teams wisten op zaterdag heel knap de halve finales te behalen. De twee Groningse teams gingen echter met hoofdprijzen aan de haal. De wedstrijdfinale werd gewonnen door het Ubbo Tech Team van de Ubbo Emmius Scholengemeenschap in Stadskanaal. Team Pretty Smart Robotics (van de Westerkwartierse Science en Robotics vereniging Pretty Smart) uit Grootegast wist de Inspire award, de andere hoofdprijs van het toernooi, te winnen. Deze award gaat naar het team dat een voorbeeld is voor andere FTC  teams en dat uitblinkt in alle door de jury beoordeelde categorieën.

Inspiratie voor scholen in het Noorden
Met de hulp van sponsoren JC-Electronics, Schuiling Wonen en Slapen, Boikon en de Woldborg draait Team Pretty Smart Robotics (bestaande uit Anne-Maaike (16), Lars (16), Loes (15), Sander (16) en Tess(16)) een erg goed seizoen. Eerder deze maand tijdens de Benelux finale in Eindhoven wist het team al de finale te bereiken en de Motivate award te winnen. Het Groningse team hoort daarmee bij de beste teams van Nederland in een competitie die tot dusver vooral werd gedomineerd door teams uit Noord-Brabant en Zuid-Holland. Pretty Smart Robotics, dat eerder het Ubbo Tech team al hielp, hoopt andere scholen en clubs in het Noorden ook te inspireren om mee te doen aan de FCT competitie om zo onze provincie duurzaam op de kaart te zetten.

Sponsoring voor het WK in Houston
Met hun uitmuntende prestaties hebben zowel het Ubbo Tech Team als Pretty Smart Robotics een uitnodiging gekregen om deel te nemen aan het WK in Houston van 19-22 april. Het is voor het eerst dat een Gronings FTC team een uitnodiging krijgt voor deelname aan het WK. Of de teams ook daadwerkelijk naar het WK kunnen gaan, is nog onzeker. De reis is alleen mogelijk als er voldoende sponsors gevonden kunnen worden om de reis te bekostigen. Geïnteresseerde bedrijven wordt gevraagd om contact op te nemen met de teams.

V.l.n.r. Mariëlle Hoexum (coach), Anne-Maaike Hendriks, Loes Boomsma, Tess Vellinga en Sander Reinders. Niet op de foto: Lars van der Laan.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Ewaste-anker

Scholen strijden tegen elektronisch afval

05 juni 2023    Zuidhorn-nieuws
Laat je e-waste thuis ophalen!
Lees verder →
Jaarmarkt noordhorn (9)

Toen de wieken nog draaiden

05 juni 2023    Zuidhorn-nieuws - fotos
Jaarmarkt Noordhorn
Lees verder →
Zunobri

Zunobri komt net tekort voor winst

05 juni 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
Met nog drie speelronden te gaan, is Zunobri nog altijd hard opzoek naar een overwinning.
Lees verder →
Politie insluipers inbraak

Nu inbraak Boslaan Zuidhorn, sprake van een reeks inbraken

05 juni 2023    Zuidhorn-nieuws
Het is weer raak, boeven op pad
Lees verder →
Molen fortuna asbreuk (7)

As molen Fortuna Noordhorn breekt tijdens jaarmarkt

04 juni 2023    Zuidhorn-nieuws - fotos
Brandweer en hulpdiensten in actie
Lees verder →
RobertYs digi service

Robert’s Digi Service brengt herinneringen weer tot leven

03 juni 2023    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
Uw oude 8 mm film of Betamax weer terug kunnen kijken
Lees verder →