Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Subsidies voor cultuur in het Westerkwartier

14 oktober 2009    Zuidhorn-nieuws
Er is een totaal bedrag van EUR 8625,-- aan subsidie voor een aantal cultuurprojecten in het Westerkwartier. Het geld wordt verdeeld over drie projecten: "Kom op verhoal" en "Geluud lopt, Camera lopt

Er is een totaal bedrag van EUR 8625,-- aan subsidie voor een aantal cultuurprojecten in het Westerkwartier. Het geld wordt verdeeld over drie projecten: "Kom op verhoal" en "Geluud lopt, Camera lopt !", beide van de Stichting Mien Westerkwartier en "ABC Muziek" van het ABC muziekfestival. Met dit besluit volgen GS de positieve adviezen over deze projecten van de stuurgroep Regionaal Cultuurplan Westerkwartier."Kom op verhoal"
Dit project ontvangt een bijdrage van EUR 4.750,--. Doel van het project is de bevordering van de kunst van verhalen vertellen. De verhalen moeten een relatie hebben met de cultuurhistorie van het Westerkwartier. Er worden avonden georganiseerd (vergelijkbaar met de Ierse Pub) waarop vertellers en schrijvers uit het Westerkwartier verhalen en muziek brengen. Die avonden zijn bestemd voor de lokale bevolking en toeristen. De optredens zullen primair in de vier Westerkwartier-gemeenten worden gehouden, maar vervolgens ook daar buiten.

"Geluud lopt, Camera lopt"
Via dit project - waarvoor een subsidie van EUR 2.375,-- wordt verleend - wil de stichting Mien Westerkwartier optredende kunstenaars/artiesten uit het Westerkwartier op dvd vastleggen en een aantal videoclips maken waarmee het Westerkwartier naar buiten kan treden. De dvd wordt op markante locaties in het Westerkwartier opgenomen zodat het kan worden ingezet bij de promotie van dit gebied.

"ABC Muziek"
ABC muziek uit Grijpskerk ontvangt een subsidie van EUR 1.500,-- voor het ABC muziekfestival. Op dit festival gaan amateurorkesten ieder een half uur spelen. Er worden prijzen beschikbaar gesteld voor de beste performance en de beste solist. De toekenning van prijzen gebeurt niet op basis van punten maar op basis van het muzikale plezier dat de juryleden hebben beleefd aan de optredens. In tegenstelling tot de gebruikelijke festivals geeft de organisatie daardoor ook ruimte - en waardering - voor ludieke of ontroerende optredens.

14-10-2009 WIZ

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Politie-

Auto gestolen na inbraak woning

23 februari 2020    Zuidhorn-nieuws
witte Volvo V40 omgeving Boslaan
Lees verder →
Deelauto (2)

Deelauto’s gemeente Westerkwartier open voor bewoners

21 februari 2020    Zuidhorn-nieuws
twee informatie-avonden met alle praktische informatie
Lees verder →
Mollema algarve twitter

Ronde van de Algarve serveert ene klinkende naam na de andere

20 februari 2020    Zuidhorn-nieuws - Sport
Winnaar eerste etappe Fabio Jakobsen
Lees verder →
Pieterzijl

Pieterzijl vanuit de lucht en vanaf de grond

19 februari 2020    Zuidhorn-nieuws
Stephan Oosterbaan maakte er een video over
Lees verder →
Brandweer

Aardgas lekkage op Akkerend in Zuidhorn

18 februari 2020    Zuidhorn-nieuws
Brandweer met spoed ter plaatse
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over Aanslag gemeentelijke belastingen, deelauto’s en woningbrand

18 februari 2020    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 18 februari 2020
Lees verder →