Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Studenten Bouwkunde aan het werk bij de Woonweter in Zuidhorn

15 mei 2019    Zuidhorn-nieuws
huiseigenaren bewust maken van de mogelijkheden die er zijn om je huis te verduurzamen
Studenten-woonweter-

De komende weken zullen vier studenten Bouwkunde aan de Hanzehogeschool in Groningen werkzaam zijn bij de Woonweter in Zuidhorn. De Woonweter is een laagdrempelig kenniscentrum waar verschillende producten op het gebied van comfort, duurzaamheid en veiligheid kunnen worden bekeken en ervaren. De studenten zullen zich in de komende weken verdiepen in deze actuele onderwerpen.

Vanwege het klimaatakkoord zal iedereen de komende jaren zijn of haar woning moeten of willen verduurzamen. In veel gevallen weet men wel dat er iets moet gebeuren op dit gebied, maar is het niet geheel duidelijk wat de mogelijkheden zijn en waar men het beste mee kan beginnen. Vaak wordt er direct gedacht aan de aanschaf van zonnepanelen, terwijl het toepassen van extra isolatie en het toepassen van energiebesparende installaties vaak veel meer oplevert. Stan Terpstra en Stefan Groeneveld zullen zich daarom de komende weken inzetten om een tool te ontwikkelen waarmee het voor consumenten inzichtelijker wordt welke toepassingen in welke situatie het meest kosten-efficiënt zijn. Op deze manier hopen ze mensen enerzijds meer bewust te maken van de mogelijkheden die er zijn om je huis te verduurzamen, en anderzijds te informeren over het bijbehorende kostenplaatje.

Het toenemende aantal ouderen zorgt voor een steeds hogere werkdruk voor verplegers en mantelzorgers. Het is daarom in ieders belang dat ouderen zo lang mogelijk zelfstandig in hun eigen woning kunnen blijven wonen. Omdat we gemiddeld allemaal ouder worden, wordt een groeiend aantal ouderen getroffen door Alzheimer of een andere vorm van dementie. Deze mensen behoeven intensieve zorg en begeleiding. Er zijn essentiële toepassingen op de markt aanwezig die een woning comfortabeler kan maken voor deze groep, en daarmee het werk voor de verzorgenden kan verlichten. Aron Oosterman en Max Doornebosch gaan zich de komende weken bezighouden met Alzheimer-vriendelijk wonen.

Over een aantal weken zullen de studenten hun resultaten presenteren in de Woonweter. Hebt u vragen of suggesties, neem dan contact op met de studenten via De Woonweter Westerkwartier
(westerkwartier@woonweter.nl) of kom op dinsdagen langs aan de Dorpsvenne 2 in Zuidhorn.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Overdracht omd (1)

Feestelijke Overdracht Bestuur Open Monumentendag Westerkwartier

25 mei 2019    Zuidhorn-nieuws
Nieuwe stichting pakt activiteiten weer op in hele Westerkwartier inclusief Middag
Lees verder →
 

Bauke: niet de bedoeling dat ik zou meezitten

25 mei 2019    Zuidhorn-nieuws - Sport
Dat Bauke Mollema meezat in de lange ontsnapping, was niet helemaal gepland. Dat vertelde de Nederlander van Trek-Segafredo na afloop aan Eurosport. Lange tijd wist hij bij de uiteindelijke ritwinnaar Zakarin te blijven, maar aan de finish moest hij genoegen nemen met plaats vijf.
Lees verder →
Sc loppersum thuis nw

Spannende laatste competitieronde voor SC Loppersum en Zuidhorn

23 mei 2019    Zuidhorn-nieuws - Sport
Moedig het eerste elftal aan bij de strijd om het kampioenschap.
Lees verder →
Peebos (1)

Officiële opening van het project “Zorg dat Peebos Werkt, Met Mekaar!”

23 mei 2019    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
Op Peebos wordt gezorgd, gewerkt, geleerd en genoten, in en van de prachtige natuur maar ook vooral van de ontmoeting met andere mensen
Lees verder →
Jm festival

JMZ Festival voor jonge mantelzorgers uit de provincie Groningen

23 mei 2019    Zuidhorn-nieuws
Sociaal Werk De Schans is er voor jonge mantelzorgers in de gemeente Westerkwartier.
Lees verder →