Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Studenten Bouwkunde aan het werk bij de Woonweter in Zuidhorn

15 mei 2019    Zuidhorn-nieuws
huiseigenaren bewust maken van de mogelijkheden die er zijn om je huis te verduurzamen
Studenten-woonweter-

De komende weken zullen vier studenten Bouwkunde aan de Hanzehogeschool in Groningen werkzaam zijn bij de Woonweter in Zuidhorn. De Woonweter is een laagdrempelig kenniscentrum waar verschillende producten op het gebied van comfort, duurzaamheid en veiligheid kunnen worden bekeken en ervaren. De studenten zullen zich in de komende weken verdiepen in deze actuele onderwerpen.

Vanwege het klimaatakkoord zal iedereen de komende jaren zijn of haar woning moeten of willen verduurzamen. In veel gevallen weet men wel dat er iets moet gebeuren op dit gebied, maar is het niet geheel duidelijk wat de mogelijkheden zijn en waar men het beste mee kan beginnen. Vaak wordt er direct gedacht aan de aanschaf van zonnepanelen, terwijl het toepassen van extra isolatie en het toepassen van energiebesparende installaties vaak veel meer oplevert. Stan Terpstra en Stefan Groeneveld zullen zich daarom de komende weken inzetten om een tool te ontwikkelen waarmee het voor consumenten inzichtelijker wordt welke toepassingen in welke situatie het meest kosten-efficiënt zijn. Op deze manier hopen ze mensen enerzijds meer bewust te maken van de mogelijkheden die er zijn om je huis te verduurzamen, en anderzijds te informeren over het bijbehorende kostenplaatje.

Het toenemende aantal ouderen zorgt voor een steeds hogere werkdruk voor verplegers en mantelzorgers. Het is daarom in ieders belang dat ouderen zo lang mogelijk zelfstandig in hun eigen woning kunnen blijven wonen. Omdat we gemiddeld allemaal ouder worden, wordt een groeiend aantal ouderen getroffen door Alzheimer of een andere vorm van dementie. Deze mensen behoeven intensieve zorg en begeleiding. Er zijn essentiële toepassingen op de markt aanwezig die een woning comfortabeler kan maken voor deze groep, en daarmee het werk voor de verzorgenden kan verlichten. Aron Oosterman en Max Doornebosch gaan zich de komende weken bezighouden met Alzheimer-vriendelijk wonen.

Over een aantal weken zullen de studenten hun resultaten presenteren in de Woonweter. Hebt u vragen of suggesties, neem dan contact op met de studenten via De Woonweter Westerkwartier
(westerkwartier@woonweter.nl) of kom op dinsdagen langs aan de Dorpsvenne 2 in Zuidhorn.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Sexy

Pensioen is niet sexy, maar het heeft je aandacht wel nodig!

23 augustus 2019    Zuidhorn-nieuws
stichting VrouwenVisie en stichting Vrouwensalon organiseren symposium
Lees verder →
Kirsten de jager - gingerbel outdoor tolbert

Kirsten de Jager geniet van haar overwinning op Outdoor Tolbert

23 augustus 2019    Sport - Regio-nieuws
Vrijdag vervolgt Outdoor Tolbert met de hogere klassen, met onder andere een wedstrijd op 1.40-niveau. Zondag is de Grote Prijs.
Lees verder →
Opening derde perron (1)

Meer comfort voor de reiziger in vernieuwd stationsgebouw Derde Perron Zuidhorn

21 augustus 2019    Zuidhorn-nieuws - fotos
Ondernemer steekt nek uit, gemeente, Arriva en reiziger profiteren
Lees verder →
Lourens doornbos

Zuidhorner Lourens Doornbos op de brommer naar Gdansk

21 augustus 2019    Zuidhorn-nieuws
Brommer editie van the Carbage run
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over werkzaamheden N980 en raadplegen bekendmakingen

21 augustus 2019    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 20 augustus 2019
Lees verder →