Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Sterke eerste helft Zunobri 1

5 december 2022    Zuidhorn-nieuws - Sport
tweede helft was alleen een ander verhaal dan gehoopt
Zunobri-zaal thuis

ZUIDHORN – Zunobri 1 had een week de tijd om zich te herpakken na de met 32-8 verloren wedstrijd tegen De Pein. Roreko 1 kwam deze zaterdag op bezoek. In de veldcompetitie doen zij
bovenin mee in de vierde klasse. Opnieuw een sterke tegenstander, maar deze keer zijn er zeker meer kansen om een goede pot neer te zetten.
0-4 op het scorebord, zou het dan weer zo’n dag zijn? Even leek het er wel op tot Simone Veenstra de goed spelende ploeg beloonde met twee doelpunten. Manon Brander en Sanne Schuur scoren voor de 4-5 en Zunobri begint weer zelfvertrouwen uit te stralen. Een knappe verbetering in een week tijd waar de spelers trots op mogen zijn.

De eerste helft is nog niet afgelopen. Roreko breidt de marge uit naar 4-6. Stefan Steenbergen maakt de 5-6, 5-7 van Roreko. Tjeerd de Jong maakt zijn eerste doelpunt van de dag en Simone
alweer haar derde en zet de ploeg op gelijke hoogte met Roreko.
Daar was de uitspelende ploeg niet van gediend en pakt opnieuw de voorsprong richting het einde van de eerste helft, 7-10. Tjeerd maakt zijn tweede en Roreko maakt de 8-11 als beide teams de kleedkamer mogen opzoeken.
Jantine Ribeiro-de Vries heeft ontzettend genoten op de tribune en maakt de spelers duidelijk dat zij trots mogen zijn op de afgelopen 30 minuten. In de kleedkamer maakt Willem Pera dat nog eens duidelijk en ruikt dan ook kansen om met dezelfde energie de tweede helft in te gaan.
De tweede helft was alleen een ander verhaal dan gehoopt. Roreko komt nog sterker de kleedkamer uit en komt op een comfortabele voorsprong van 8-14 als Sharon van der Leest de 9-14 maakt. Dan Roreko weer met vier doelpunten voor de 9-18. Sharon brengt de achterstand terug naar acht doelpunten, maar het was al duidelijk dat de energie uit de eerste helft niet vol te houden was tot het eind.
Een kwestie van de 60 minuten volmaken, snel richting de kantine en het Nederlands elftal aanmoedigen. Tjeerd en Sharon schieten hun derde van de wedstrijd erin. Manon knalt er nog eens
een in voor een stand van 13-21. Karlijn Suurd pakt ook nog even een doelpuntje mee en Roreko gaat met een eindstand van 14-24 terug naar huis met de volle punten.
Een ijzersterke eerste helft die helaas niet doorgezet kon worden in de tweede helft. Opnieuw de meeste doepunten vanuit de dames en Oranje mag het opnemen tegen Argentinie in de kwartfinale van het WK voetbal. Al met al een goede dag voor het eerste van Zunobri. Volgende week komt Vitesse op bezoek. Weet Zunobri opnieuw zo’n energieke helft neer te zetten? Kom er zelf achter om 15.15 uur in de Quicksilver S.

Door: Stefan Steenbergen

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Ewaste-anker

Scholen strijden tegen elektronisch afval

05 juni 2023    Zuidhorn-nieuws
Laat je e-waste thuis ophalen!
Lees verder →
Jaarmarkt noordhorn (9)

Toen de wieken nog draaiden

05 juni 2023    Zuidhorn-nieuws - fotos
Jaarmarkt Noordhorn
Lees verder →
Zunobri

Zunobri komt net tekort voor winst

05 juni 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
Met nog drie speelronden te gaan, is Zunobri nog altijd hard opzoek naar een overwinning.
Lees verder →
Politie insluipers inbraak

Nu inbraak Boslaan Zuidhorn, sprake van een reeks inbraken

05 juni 2023    Zuidhorn-nieuws
Het is weer raak, boeven op pad
Lees verder →
Molen fortuna asbreuk (7)

As molen Fortuna Noordhorn breekt tijdens jaarmarkt

04 juni 2023    Zuidhorn-nieuws - fotos
Brandweer en hulpdiensten in actie
Lees verder →
RobertYs digi service

Robert’s Digi Service brengt herinneringen weer tot leven

03 juni 2023    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
Uw oude 8 mm film of Betamax weer terug kunnen kijken
Lees verder →