Sterke 2e helft voor Zunobri

23 december 2013    Zuidhorn-nieuws - Sport
MN en W tegenstander dat aan de Zuidhorners gewaagd is
Zunobri-b1 2013

Zaterdag 21 december stond om 18:20 in Stiens de wedstrijd MN en W 1 – Zunobri 1 op het programma. MN en W is een tegenstander dat aan de Zuidhorners gewaagd is als je kijkt naar het 10-10 gelijke spel op het veld. De week voor de wedstrijd is er hard, fel en met veel inzet getraind met de gedachte om de eerste punten naar Zuidhorn te halen.

De wedstrijd begon helaas aan blauw-witte kant erg zwak het ontbrak hem aan felheid, energie en vooral uitstraling om er echt een wedstrijd van te willen maken. Het leek erop dat Zunobri weer afstreefde op een dikke nederlaag, dit viel zeker af te lezen aan de 10-3 ruststand. Verdedigend was het zwak met veel fouten en aanvallend lag het bal- en het loop tempo veel te laag. MN en W wist hier prima van te profiteren en korfbalde makkelijk naar een grote voorsprong.

In de pauze vroeg trainer/coach Gertjan van Drogen aan zijn ploeg wie er plezier had om te korfballen en suggereerde hij dat iedereen op korfbal zit omdat hij/zij het leuk vind, maar dat niemand dit uitstraalde. Als je uitstraalt dat je het korfballen leuk vind dan straal je energie uit naar elkaar. Als je aanvallend uitstraalt dat je er energie in steekt krijgen de verdedigers automatisch ook meer wil om er energie in te steken en andersom. Het één is altijd het gevolg van het ander. Met deze woorden ging Zunobri de tweede helft tegemoet.

De tweede helft was een wereld van verschil met de eerste helft, alsof je als publiek zijnde opeens naar een heel andere wedstrijd zat te kijken, alsof zwart opeens wit werd, zo kantelde het wedstrijdbeeld volledig. Zunobri nam het heft in handen en liet zien erg goed te kunnen korfballen door fraaie aanvallen op te zetten en af te ronden, ook verdedigend liet het zien, het een tegenstander lastig te kunnen maken. Waar de Zunobrianen in de eerste helft maar 3 doelpunten maakte, maakte het in de tweede helft 10 doelpunten. Je zou willen dat er nog een derde helft aan de wedstrijd toegevoegd kon worden, alleen was dit reglementair helaas niet mogelijk en zodoende verloor Zuidhorner-formatie met 19-13. MN en W hield op basis van de eerste helft verdiend de punten in eigen huis en speelde ook een prima wedstrijd. De Zuidhorners deden zichzelf tekort door veel te laat op gang te komen, maar liet de tweede helft zien erg goed te kunnen korfballen en dit bied zeker hoop voor de toekomst.

De eerst volgende wedstrijd is de uitwedstrijd tegen NQL op 11 januari om 18:55. Voor Zunobri dat strijdbaar blijft, weer een nieuwe kans om de eerste punten binnen te halen.
Zunobri B1 gesponsord door Kees Afman/Uitdeuken zonder spuiten vertrok afgelopen zaterdag naar de koploper WSS te Oude Pekela. De teams waren bekenden van elkaar en wisten waar ze op moesten letten. Er werd een leuk en goed spel neergezet en flink gescoord. Bij de rust keek Zunobri tegen een achterstand aan van 8-5, maar het kon nog alle kanten op gaan. De teams waren goed aan elkaar gewaagd. Toch was het WSS die het spel slimmer wist uit te spelen en de kansen beter wist te benutten. Ondanks het verlies van 16-9 was het een goede wedstrijd en was coach Hans Luining tevreden over zijn team.