Sterke 2e helft geeft Zunobri vertrouwen

23 oktober 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
Een redelijk seizoen met genoeg leermomenten. De ogen zijn nu gericht op het zaalseizoen.
Zunobri-sdo

ZUIDHORN – De laatste speelronde staat voor de deur. Zunobri 1 kent een wisselvallig veldseizoen. Waar Zunobri het seizoen sterk begon tegen ploegen als Stadskanaal ’74, Noveas en Pallas in de beker, weliswaar zonder enige punten, viel Zunobri door de mand tegen Vitesse. Om daarna gelijk te spelen tegen NKC. Nu is het SDO, de laatste kans op winst.

SDO heeft betere resultaten dan Zunobri neergezet dit seizoen, toch geloven de spelers van Zunobri dat er kansen zijn. Belangrijk daarvoor is het afmaken van de schoten en verdedigend een tandje bij zetten. Janneke van Hielkema is de eerste die haar schot afmaakt en zet Zunobri op een 1-0 voorsprong. SDO pakt snel de voorsprong met twee schoten van ver, 1-2.

Dan laat Jantine Ribeiro het goede voorbeeld zien. Zij brengt Zunobri op gelijke hoogte. Normaal gesproken staat zij langs de kant, maar deze week missen een aantal spelers. Zij staat samen met junior Tessa Schutte in de basis en op de bank zijn het Daphne, Michael en Karlijn.

Ondertussen weet SDO de voorsprong uit te breiden tot 2-5. Stefan Steenbergen weet dan de 3-5 te maken, gevolgd door de 3-6, als Tjeerd de jong de 4-6 erin gooit. Dan gaat het mis. Zunobri weet niet meer te scoren en verdedigend gaat het achteruit. De achterstand loopt uit tot 4-10. Nu nog punten pakken wordt een lastige opgave.

Jantine doet iets terug voor de 5-10, maar het is SDO die er een schep bovenop doet. Op het scorebord staat 5-12, als scheidsrechter Y. de Vries fluit voor de rust. Niet geheel ontevreden maken de spelers zich klaar voor de tweede helft. Karlijn en Michael komen het veld in voor Tessa en Allard. Tessa mag spreken van een goed basisdebuut, zij wist tot mooie kansen te komen en verdedigend wist zij de nul te houden.

Nog 30 minuten om er iets leuks van te maken. En Zunobri begint sterk aan de tweede helft. Tjeerd weet direct de 6-12 neer te zetten. Sharon maakt daar 7-12 van en Michael voor de 8-12. Ineens is de achterstand slechts vier doelpunten. SDO zet het terug op vijf. Thomas Wijtsma zet het momentum door voor de 9-13. Michael weet dan de 10-13 en 11-13 erin te gooien. Binnen een mum van tijd is de achterstand van zeven teruggebracht naar twee. SDO komt er niet meer aan te pas.

Dan lijkt het momentum weg te zakken. SDO scoort twee op een rij, 11-15. Michael weet wederom te scoren voor de 12-16, maar SDO is terug in de wedstrijd. Zij brengen de score naar 12-18 met nog 10 minuten te gaan. De punten zijn weer uit zicht. Thomas en Tjeerd weten nog te scoren voor een eindstand van 14-18.

Een sterk begin van het seizoen, een paar stappen terug, om weer vooruit te gaan aan het eind. Met slechts een punt uit zes wedstrijden eindigt Zunobri op de zesde plek. Een redelijk seizoen met genoeg leermomenten. De ogen zijn nu gericht op het zaalseizoen. Met als seizoen opener de internationale wedstrijden op dinsdagavond 31 oktober in de Quicksilver S