Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Step2Save Westerkwartier

10 maart 2011    Zuidhorn-nieuws
Vandaag ontvangen de eerste inwoners van de noordelijke gemeenten Zuidhorn ,Leek, Grootegast en Marum een gratis energieadvies. Binnen het zogeheten Step2Save project gaan negen jongeren met ingang van deze week op pad

Vandaag ontvangen de eerste inwoners van de noordelijke gemeenten Zuidhorn ,Leek, Grootegast en Marum een gratis energieadvies. Binnen het zogeheten Step2Save project gaan negen jongeren met ingang van deze week op pad als energieadviseur. Het Step2Save-team is tot maart 2012 actief in de gemeenten. Naar verwachting krijgen ongeveer 9.000 huishoudens een advies.

Gratis energiebox
Naast een energieadvies ontvangen de huishoudens ook een gratis energiebox. Hierin zitten producten om te helpen bij het besparen van energie. Een huishouden kan ruim honderd euro per jaar besparen als het gebruik maakt van de artikelen uit de box. Extra besparing is mogelijk als ook de energieadviezen worden gevolgd. Het Groningse Step2Save-project kan een CO2-besparing behalen die gelijk staat aan de uitstoot van 300 auto’s die een rondje om de wereld rijden.

Werkervaringsproject
De adviezen worden uitgebracht door negen jongeren zonder startkwalificatie of die een uitkering ontvingen. Voor een jaar zijn zij in dienst bij Nuon om werkervaring op te doen. Voor de duur van het project neemt Nuon hen in dienst als energieadviseur. De jongeren werken onder begeleiding van een teamleider en krijgen een opleiding op MBO-niveau. Op deze manier wordt de jongeren een kans geboden en wordt tegelijkertijd een bijdrage aan het milieu geleverd.

Step2Save Westerkwartier
Step2Save Westerkwartier is een project waarin Nuon samenwerkt met de 4 gemeenten gelegen in het Groninger Westerkwartier, en met woningcorporatie Wold & Waard Woonservice. Ook de provincie Groningen (via het Energie Convenant Groningen) levert een bijdrage aan het project. Eerder werd het Step2Save project met veel succes uitgerold in de gemeente Amsterdam. Sinds 2007 zijn daar bij ruim 17.000 sociale huurwoningen een energieadvies uitgebracht
10-03-2011 Nuon

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Bijen

Nationale Zaaidag: Voedselbanken voor Bijen

10 april 2021    Zuidhorn-nieuws
Help mee aan Voedselbanken voor Bijen! Het doel is om met tienduizenden mensen tegelijk biologische bloemen voor bijen in te zaaien. Tuinen, balkonnetjes, dakterrassen, boomspiegels: volplempen die handel!
Lees verder →
Fietsexamen-2021 (1)

Allemaal een vier!

09 april 2021    Zuidhorn-nieuws
en vier is de hoogste score bij het Fietsexamen
Lees verder →
Mantelzorg-ouder

Meepraten en -beslissen over mantelzorg in het Westerkwartier

09 april 2021    Zuidhorn-nieuws
online op maandag 7 juni van 13.00 tot 17.00 uur
Lees verder →
Avondvierdaagse-2019

Avondvierdaagse Zuidhorn Home edition inclusief medaille!

09 april 2021    Zuidhorn-nieuws
Er kan gelopen worden tot en met 30 juni 2021.
Lees verder →
Examen in de sportzaal

Sportcentrum omgetoverd tot examenhal

09 april 2021    Zuidhorn-nieuws
Examentrainingen in judozaal, turnhal en restaurant
Lees verder →
Mollematocht-2017 (1)

Opnieuw tijdverlies Mollema

09 april 2021    Zuidhorn-nieuws - Sport
" ik had de benen niet"
Lees verder →