Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Spijkerman Zuidhorn tweede plaats in omloop Bedum

19 juni 2009    Zuidhorn-nieuws
Melvin Boskamp de snelste in Omloop van Bedum Wielrenner Melvin Boskamp uit Leek heeft dinsdagavond de 26e Omloop van Bedum op zijn naam geschreven. De 18-jarige Boskamp was na 100 kilometer de snelste

Melvin Boskamp de snelste in Omloop van Bedum

Wielrenner Melvin Boskamp uit Leek heeft dinsdagavond de 26e Omloop van Bedum op zijn naam geschreven. De 18-jarige Boskamp was na 100 kilometer de snelste van vijf renners, die in de laatste ronde uit een kopgroep van elf wisten te ontsnappen. Herman Spijkerman uit Zuidhorn spurtte naar de tweede plaats voor Jan Bos uit Nieuwehorne. Het was de eerste overwinning van het seizoen voor eerstejaars belofte Boskamp.

Wegens wegwerkzaamheden moest het bestuur van de Stichting Wielerronde Bedum op zoek naar een alternatief parcours. Dit bleek geen enkel probleem, want het rondje over ruim twee kilometer was zo mogelijk nog mooier dan het traditionele rondje. De renners konden er in ieder geval prima op uit de voeten. Na ruim tien van de vijftig te rijden ronden ontstond de beslissende kopgroep. In eerste instantie reden vijf man weg met daarbij onder andere Boskamp en Spijkerman. Namens Hepro/NWVG uit Groningen was ook Mark Stokreef van de partij. Stokreef was dezelfde dag terug gekomen van een wedstrijd in Engeland in de buurt van Newcastle. Stokreef zou uiteindelijk elfde worden.

Een paar ronden later sloten nog zes renners aan. Bos zat hierbij, maar ook Paul de Rooij. De Rooij is de leider van het DEV-klassement en had de slag niet gemist. De in Deventer woonachtige coureur is de zoon van oud-algemeen directeur van de Rabobank wielerploeg en vader zag dat zoonlief ruimschoots aanvoerder bleef van het regelmatigheidsklassement van Noordelijke criteriums. Adrie Lindeman uit Assen had namens de NWVG de sprong ook gemaakt. Zo kwam de NWVG met twee renners vooraan. Een ander duo vormden Boskamp en Bos van Midi Center Ruiterwielerteam. Jochem Verschoor uit Terwispel en de Duitsers Christoph Haxsen en Vladi Riha maakten de kopgroep van elf renners kompleet.

De koplopers werkten goed samen en kregen een voorsprong die lange tijd rond de vijftig seconden schommelde. Vanuit het peloton werden wel initiatieven ontplooid, maar niemand kwam echt dichterbij. Daardoor kon de kopgroep zich al vrij snel richten op de overwinning, omdat de voorsprong groot genoeg was. Er ontstond nog wel een achtervolgende groep met onder meer Marco Bos uit Roden en Folkert de Haan uit de stad, maar ze mochten strijden voor plek twaalf. De 26e Omloop van Bedum werd bij het ingaan van de laatste ronde beslist. Haxsen demarreerde en kreeg Boskamp met zich mee. Op het rechte stuk langs het Boterdiep sloten Spijkerman, Bos en De Rooij aan.

Deze vijf snelden vervolgens richting de streep, waarbij Boskamp aan de rechterkant van de weg over de rapste benen bleek te beschikken. Spijkerman plaatste een ultieme jump en ging daarmee nummer drie Bos nog net voorbij. Lindeman was met plek acht de beste NWVG-er. Boskamp is eerste jaars belofte en won bij de junioren regelmatig zijn wedstrijden en pakte podiumplaatsen. De zege in Bedum was voor de eerste jaars belofte de eerste zege van het seizoen. Boskamp is de zoon van oud-bondscoach André Boskamp en heeft het wielerbloed daarom waarschijnlijk niet van een vreemde. Het was voor de 20-jarige Spijkerman zijn derde podiumplek van het seizoen na eerdere tweede plaatsen in Twijzelerheide en de Districtskampioenschappen Noord.
17/06/2009 gic

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Zunobri 2023 zaal

Zunobri plukt geen vruchten van nieuw aanvalsplan

04 december 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
Kampioensplannen voorlopig in de ijskast
Lees verder →
Ruben, hanne en mathijs tafeltennis

Kampioenen bij tafeltennisvereniging Talero!

04 december 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
jeugdteam & seniorenteam
Lees verder →
Avishai cohen foto sam harfouche

Jazz te Gast 2024 met toppers Avishai Cohen en Tijn Wiebenga

01 december 2023    Zuidhorn-nieuws
Bekend gemaakt tijdens info avond
Lees verder →
Ftc robotwedstrijd

Pretty Smart Robotics haalt FTC robotwedstrijd naar Westerkwartier

01 december 2023    Zuidhorn-nieuws
Eerste "thuiswedstrijd" voor Noordelijke teams
Lees verder →
Overhandiging kunstwerk marijke-001

Voor de feestdagen kunst in huis dankzij Etalageroute Zuidhorn

30 november 2023    Zuidhorn-nieuws
Marijke Buijs en C.G. van den Bos-van Oostveen vallen in de prijzen
Lees verder →
Smartphone

Hoe kies je de telefoon die bij je past?

30 november 2023    Zuidhorn-nieuws
Lees verder →