Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Speel-o-theek De Ballon straks vaker open

12 februari 2019    Zuidhorn-nieuws
Schitterende voorziening voor ouders én kinderen
Speel-o-theek (1)

Na lang zeuren heeft kindlief een bepaald speelgoed gekregen maar binnen de kortste keren is de lol eraf en ligt het in de kast. Heel herkenbaar voor ouders.

Al ruim 20 jaar is er in Zuidhorn een Speel-o-theek, een voorziening waarbij speelgoed geleend kan worden, daarvoor de oplossing. Leden kunnen onbeperkt speelgoed lenen zonder verdere kosten. Er is een ruime keuze uit spelletjes, bouwmateriaal en er is een heel “wagenpark” beschikbaar.

In de loop der jaren is het ledental door verschillende oorzaken echter teruggelopen. Om dat weer aan te vullen onderneemt het bestuur, wat geheel bestaat uit vrijwilligers, verschillende acties.

Zo wordt de publiciteit gezocht om inwoners van Noord,- en Zuidhorn attent te maken op een aantrekkelijk aanbod. Voor slechts 10,- kan men tot de zomervakantie lid worden. Verder gaat de Speel-o-Theek naast woensdagavond ( 19.30 – 20.30 ) ook op woensdag middag ( 15.00 – 16.00 ) open. Gebleken is dat er ’s avonds alleen ouders langs kwamen en nu kunnen de ouders na school samen met hun kinderen het speelgoed komen uitzoeken.

“ Het moet een vast ritje worden” zeggen vrijwilligers Renate en Louise. “Even langs de Speel-o-Theek, aan de Hooiweg, als de kinderen van school gehaald worden”. 

Renate en Louise willen niet alleen het ledental zien groeien ook willen ze graag de ruimte waarin ze zitten opfrissen. Een nieuw kleurtje en bijvoorbeeld wandschilderingen staan op hun verlanglijstje. Als iemand daar ideeën over heeft horen ze het graag.

Na de voorjaarsvakantie gaan de nieuwe openingstijden in. Dit wordt feestelijk gevierd op woensdag 27 februari met koffie voor de ouders en ranja en een grabbelton voor de kinderen. Van 15.00 tot 16.00 is het feest! De Speel-o-Theek is gevestigd in het kindercentrum van SKSG aan de Hooiweg.

 

Het huidige bestuur bestaat uit: Martin Feitsma ( penningmeester ), Davey onder de Linden ( voorzitter ) Louise van der Molen en Renate Brouwer ( speelgoedcommissie ). Ook zijn er vrijwilligers die tijdens de openingstijden aanwezig zijn.

  • Speel-o-theek (2)
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

 

Reageren

Om een reactie achter te kunnen laten dient u ingelogd te zijn. Inloggen...

 

Laatste nieuws

Tafels hoop

Tafels van hoop: 75 inwoners van Zuidhorn, eten, musiceren en dansen samen

23 april 2019    Zuidhorn-nieuws
Zes Syrische gezinnen hebben gekookt en waren betrokken bij de voorbereiding voor deze avond.
Lees verder →
Verkeersbord

Start werkzaamheden aanpassing kruising Hoendiep/Kerkeweg Oostwold

18 april 2019    Zuidhorn-nieuws
De aanpassing van het kruispunt moet leiden tot meer veiligheid voor de fietsende schoolkinderen. Sinds de sluiting van de basisschool in Den Horn fietsen veel schoolkinderen over dit kruispunt naar de school in Oostwold.
Lees verder →
Maple tree jubileum (1)

Lustrum Maple Tree English

18 april 2019    Zuidhorn-nieuws - fotos
Op 17 April vierde Lesley Ann Fransen-Heyink samen met haar leerlingen en hun ouders het 5 jaar bestaan van Maple Tree English.
Lees verder →
Haringniekerk2019 (1)

Burgemeester hapt harinkje in Niekerk

18 april 2019    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
De haringuitreiking, die traditioneel in de week voor Pasen plaats heeft, gebeurt op grond van een legaat dat een zekere Menno Jeltema naliet aan de voogdij van het Pepergasthuis te Groningen
Lees verder →
Bauke-verkenning-2019 (7)

Bauke verkent route voor Mollematocht in augustus

17 april 2019    Zuidhorn-nieuws - Sport - fotos
Fietsclub voor de Wind haakt aan en fietst de 90 kilometer met de Zuidhorner mee door Groningen. CBS Het Anker scoort handtekeningen
Lees verder →
Go!noord aduard

Aduard ziet kansen op het gebied van veiligheid, bewegen en ontmoeten

17 april 2019    Zuidhorn-nieuws
​GO!Noord is een samenwerkingsproject tussen het RIVM, de Hanzehogeschool, de GGD, de Veiligheidsregio en de gemeente Westerkwartier. Het onderzoeksproject richt zich op het snijvlak van ruimtelijke ordening en volksgezondheid.
Lees verder →