Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Spannende laatste competitieronde voor SC Loppersum en Zuidhorn

23 mei 2019    Zuidhorn-nieuws - Sport
Moedig het eerste elftal aan bij de strijd om het kampioenschap.
Sc loppersum thuis nw

Zuidhorn treft in de laatste ronde van de reguliere competitie SC Loppersum. Deze beide ploegen hebben het vaakst aan de leiding gestaan in 3C, maar op dit moment heeft LTC de beste kansen op het kampioenschap.

Wint LTC niet van Be Quick Groningen, dan is de winnaar van Zuidhorn - Loppersum de kampioen. Zuidhorn staat 1 punt achter op Loppersum en twee op LTC, maar heeft het beste doelsaldo van de 3 overgebleven titelkandidaten. De wedstrijd begint om 15.00 uur en wordt geleid door de ervaren arbiter Tonny Walters uit Nieuwe Pekela.

 Loppersum heeft een sterk seizoen achter de rug. De ploeg van trainer Buikema verloor slechts vier keer, twee keer van LTC en 1x van Groen Geel en Holwierde. Opvallend is dat van de 18 overwinningen precies de helft met slechts één doelpunt verschil werd behaald. Dat verklaart ook het betere doelsaldo van Zuidhorn.

Joris Jurna is de grote man van Loppersum
Topscorer en grote man van Loppersum is de linksvoor, Joris Jurna. De 26-jarige Jurna speelt al voor het 9e jaar in het eerste team en scoorde tot nu toe 15 goals, waarvan vele zeer belangrijke. De even oude Cees bij de Leij is evenzeer een gevaarlijke klant en staat op 9 doelpunten. Tussen beide sterke vleugelspelers staat niet altijd dezelfde spits. De laatste weken was dat vaak Ruben Keizer, hij heeft nog niet gescoord. Zaterdag stond Niek Weistra in de spits en schoot meteen twee keer raak. Achterin staat een ervaren duo, Peter Groenewege (38 jaar) en Ruben Danhof (28 jaar) en al 12 seizoenen speler van het eerste team. Groenewege ontbrak afgelopen zaterdag vanwege een blessure. Ook Ruben Keizer en Cees bij de Leij waren niet inzetbaar. Trainer Buikema verwacht in ieder geval Bij de Leij weer terug.

Voor het vierde jaar de promotie mislopen?
Loppersum speelt na de degradatie in 2015 voor het vierde achtereenvolgende jaar om de titel mee. Drie keer verspeelde Loppersum een flinke voorsprong, twee jaar geleden zelfs 10 punten op de nummer 2. SV Marum achterhaalde Loppersum na de winterstop en bereikte de eindstreep met 1 punt meer. Vorig jaar was HFC te sterk en drie jaar terug Pelikaan S. Drie jaar achtereen speelde Loppersum nacompetitie en nu dreigt dit scenario opnieuw voor de sterke selectie van Buikema. Henk Buikema was eerder onder meer trainer van Appingedam, Grijpskerk, De Heracliden, Middelstum en GVAV  Rapiditas. Buikema woont in Loppersum en begint na de zomer aan zijn vijfde jaar bij de paarsblauwen uit Noord-Groningen. Loppersum heeft in 22 jaar slechts vijf verschillende trainers gehad.

Zuidhorn is uit op revanche
Zuidhorn heeft weinig goede herinneringen aan het eerste duel tussen beide ploegen. Het nieuwe veld werd toen in gebruik genomen, inmiddels schrijft men al weer negatief over de grasmat. Loppersum was beter, won verdiend ondanks een 1-2 voorsprong voor Zuidhorn bij rust. Loppersum was fysiek sterker, feller in de duels, creëerde meer kansen en stak veel energie in de wedstrijd. Zuidhorn speelde bovendien het laatste half uur met 10 man na een rode kaart voor Jos Schultinga. De enige rode kaart dit seizoen, ook de enige schorsing die de A-selectie van Zuidhorn heeft gekend deze jaargang.

Feest in Zuidhorn?
Komende zaterdag ontbreekt Daan Kocken opnieuw naast de lange lijst van lang geblesseerden. Zuidhorn kan - hoe het ook afloopt - terugkijken op een prachtig seizoen. De verjonging is doorgezet, de talenten hebben zich ontwikkeld en na een degradatie meteen weer meedoen om de titel is vaak lastig. Het is Zuidhorn gelukt. Met name in het centrum van de verdediging is Zuidhorn getroffen door ongekend veel blessureleed. Robin van der Steege, Ronnie Spijkerman en Gideon Kooistra vielen daar ernstig geblesseerd weg, alle drie met knieproblemen. De jonge Stefan Smit (1e-jaars onder 19 speler) en de wat meer ervaren Ruben Kooistra hebben het goed opgepakt. Jaap Jacobs kan zich zaterdagmiddag laten kronen tot topscorer van 3C met het fantastische aantal van nu al 31. Echter, Jelle Teitsma van Groen Geel kwam met zijn vier goals tegen Achilles 1894 toch weer in de buurt. 31 om 26, het lijkt onoverbrugbaar. Mogelijk is het voor trainer Kees Bouma zijn laatste wedstrijd als coach.

Mocht LTC toch winnen van Be Quick dan spelen Loppersum en Zuidhorn allebei nacompetitie. Zover is het nog niet, je weet het nooit, de bal is rond, dromen mag altijd en zo kunnen we er nog wel wat clichés tegenaan gooien. Om 17.00 uur weten we hoe de spannende competitie in 3C is afgelopen.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Etalageroute-2021 (1) jan henkel

Vier weken kunst kijken in Zuidhorn

19 september 2021    Zuidhorn-nieuws - fotos
Werken in de etalage van diverse kunstenaars
Lees verder →
Afgesloten

Afsluiting overweg de Gast zuidhorn (20 t/m 23 september)

19 september 2021    Zuidhorn-nieuws
spoorwegovergang aan De Gast in Zuidhorn voor alle verkeer gestremd.
Lees verder →
Kinderkunst-etalageroute-2021 (4)

Primeur: Kinderkunst op etalageroute Zuidhorn

18 september 2021    Zuidhorn-nieuws - fotos
Expositie in hal bij Albert Heijn
Lees verder →
Tafelsvanhoop (4)

Feest in de tent met de “Tafels van Hoop”

17 september 2021    Zuidhorn-nieuws - fotos
Het was Open Monumenten weekend en tegelijkertijd was het de Nacht van de Vluchteling
Lees verder →
Mfc tolbert

Geld voor multifunctionele centra met zorgfunctie

17 september 2021    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
Het gaat o.a. om dorpshuizen in Jonkersvaart en Tolbert
Lees verder →
Mes

Ook in de gemeente Westerkwartier: wees slim en lever je wapen in

17 september 2021    Zuidhorn-nieuws
o.a. inleverton op het politiebureau in Zuidhorn
Lees verder →