Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Snoeien voor nieuwe wonder van Aduard tijdens natuurwerkdag (meehelpen)

18 oktober 2012    Zuidhorn-nieuws
Zaterdag 3 november aanstaande is de Nationale Natuurwerkdag. Deze dag organiseert de gemeente samen met de Vereniging Dorpsbelangen Aduard een natuurwerkdag aan het Rietboord en de Lindt.

De bewoners van Aduard gaan in het kader van het project ‘Het Nieuwe Wonder van Aduard’ samen met medewerkers van de gemeente struiken snoeien en rooien. Wethouder Fred Stol geeft het startsein voor de Natuurwerkdag in Aduard en helpt mee met de snoei- en rooiwerkzaamheden.

Het Nieuwe Wonder van Aduard
Aduard kent een rijke geschiedenis onder meer omdat hier het Cisterciënzer klooster heeft gestaan. Om dit in de openbare ruimte beter zichtbaar te maken is in december 2010 het meerjarenproject ‘Het Nieuwe Wonder van Aduard’ vastgesteld. Dit plan is tot stand gekomen met het dorp Aduard. De gemeente neemt hierbij de regierol op zich. Voor de eerste fase van het plan is de gemeente op zoek naar cofinanciering. Ondertussen wordt in samenspraak met het dorp alvast een aantal maatregelen uitgevoerd. Met deze Natuurwerkdag worden de contouren van het oude kloosterterrein beter zichtbaar gemaakt.

 

Uitvoering werkzaamheden
Op de Natuurwerkdag voert de gemeente twee onderdelen van het plan uit:
1.       Het herstellen van de zichtlijnen naar de voormalige loop van het riviertje de Lindt en op de Hamstertocht. Door struiken te snoeien in het parkje aan de Lindt komt er meer openheid en daardoor meer zicht op het voormalig riviertje de Lindt. Door het weghalen van een haag aan de Burg. Seinenstraat komt er ook meer zicht op de Hamstertocht.
2. Het realiseren van zichtlijnen aan de oostkant van het dorp (langs Rietboord) naar het open gebied en historische zichtlijn naar Groningen. Door het rooien van struiken komen er gaten in de aaneengesloten beplanting langs de Rietboord, waardoor het zicht op het open gebied en de stad Groningen verbetert.

Meehelpen?
Belangstellenden die op 3 november mee willen helpen de geschiedenis weer te laten herleven in Aduard, kunnen zich voor 27 oktober aanstaande aanmelden bij Karel Nanninga van de gemeente Zuidhorn, via telefoonnummer (0594) 508888 of per mail knanninga@zuidhorn.nl;noreply@welkominzuidhorn.nl

Nationale Natuurwerkdag
Op de landelijke Natuurwerkdag werken jong en oud aan het behoud van natuur en landschap. Op meer dan 300 locaties verspreid over het land zullen jong en oud actief zijn.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Ewaste-anker

Scholen strijden tegen elektronisch afval

05 juni 2023    Zuidhorn-nieuws
Laat je e-waste thuis ophalen!
Lees verder →
Jaarmarkt noordhorn (9)

Toen de wieken nog draaiden

05 juni 2023    Zuidhorn-nieuws - fotos
Jaarmarkt Noordhorn
Lees verder →
Zunobri

Zunobri komt net tekort voor winst

05 juni 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
Met nog drie speelronden te gaan, is Zunobri nog altijd hard opzoek naar een overwinning.
Lees verder →
Politie insluipers inbraak

Nu inbraak Boslaan Zuidhorn, sprake van een reeks inbraken

05 juni 2023    Zuidhorn-nieuws
Het is weer raak, boeven op pad
Lees verder →
Molen fortuna asbreuk (7)

As molen Fortuna Noordhorn breekt tijdens jaarmarkt

04 juni 2023    Zuidhorn-nieuws - fotos
Brandweer en hulpdiensten in actie
Lees verder →
RobertYs digi service

Robert’s Digi Service brengt herinneringen weer tot leven

03 juni 2023    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
Uw oude 8 mm film of Betamax weer terug kunnen kijken
Lees verder →