Slechte hervatting veldcompetitie Zunobri

29 maart 2015    Zuidhorn-nieuws - Sport
Na een redelijk zaalseizoen werd de veldcompetitie weer hervat.

Na een redelijk zaalseizoen, waarin Zunobri op de 4e plek eindigde in de vierde klasse, werd de veldcompetitie weer hervat. Het seniorenteam van Zunobri staat met 7 punten op de vijfde plaats. Tegenstander van afgelopen zaterdag was MN en W 1 uit Hijum. Deze ploeg staat op dit moment bovenaan met 13 punten, en wist 2e te worden in de zaal. Op papier zouden de pupillen van Andre Woltinge de mindere partij  zijn. In Hijum verloren de blauw-witten ook al met 15-10. Dus Zunobri was uit op revanche.

Na 3 minuten te hebben gespeeld in de wind en regen wist Aniek Veenstra de score te openen met een afstand schot.  Dit was een goed begin van de wedstrijd. Maar helaas duurde het erg lang voordat Zunobri nogmaals de korf wist te vinden. MN en W gaf goed druk en Zunobri had moeite om de goede lijnen te lopen, waardoor het vrijkomen en gooien erg lastig werd.  Bij MN en W ging het toch wat beter en kwam daardoor op een voorsprong van 1-4.
30 minuten na het eerste doelpunt van Zunobri wist gelukkig Esther Hamming de korf weer te vinden van afstand. Dit was een goed voorbeeld voor de rest van het team. Zunobri begon wat beter te spelen en ook Peter Schutte en Tjeerd de Jong konden van afstand het gat in de korf vinden.  Uiteindelijk ging Zunobri doormiddel van een doelpunt van John Beeftink  de kleedkamer in met een gelijke stand,  5-5.
De coach van Zunobri was totaal niet tevreden over het spel wat vooral in het begin van de eerste helft van de wedstrijd was vertoond. We moesten slimmer gaan lopen en het bal tempo hoog houden.
Zunobri kwam daardoor nog meer gefocust uit de kleedkamer, en het leek te werken. Door een paar goede aanvallen wist Tjeerd de Jong 2 strafworpen te benutten, waardoor Zunobri voorkwam. 7-5. MN en W scoorde ook niet makkelijk, maar kwam toch terug tot 7-7. Op dit moment waren er  nog maar 13 min gespeeld in de 2e helft. Helaas kon de Stroeve- van der Leest formatie dit spel niet vasthouden. Het niveau van Zunobri viel weer terug en kon geen goede aanvallen meer neerzetten, waardoor het scoren ook erg lastig werd. Thomas Wijtsma mocht nog wel zijn debuut maken en werd ingebracht in de aanval van Zunobri. Maar Zunobri wist nog maar 1x de korf te vinden. Janneke van Hielkema speelde zichzelf nog mooi vrij en speelde de bal door naar Alie Pera die wist te scoren. 8-7 met nog 5 minuten te spelen.  Zunobri kon ook deze voorsprong niet meer vasthouden. MN en W wist nog 2 keer de korf te vinden en bracht dus de eindstand op 8-9. De wedstrijd was voorbij en Zunobri verliet met een vervelend gevoel het veld. Op papier was MN en W dan misschien beter, er was zeker een kans geweest om vandaag te kunnen winnen. Toch, met  een goede nabespreking van de wedstrijd,  gaat Zunobri met frisse moed richting de volgende wedstrijd. Nieuwe ronde nieuwe kansen!

Verdiende overwinning eerste veldwedstrijd D1.

Kou, regen en wind. Met dit trieste weer begonnen de spelers van D1 aan hun eerste veldwedstrijd.  De tegenstander, bestaande uit een team met alleen maar meiden, liet in de eerste minuten zien dat dit nog wel eens een gelijkwaardig spelletje zou kunnen gaan worden. Dit bleek onjuist te zijn. Het team van Zunobri liet zich deze wedstrijd van zijn beste kant zien. Na een paar slordigheden, lange ballen die werden onderschept, slappe aanspeelballen en onoplettendheid, ging het team van D1 super spelen en beheersten ze de eerste helft van de wedstrijd. Bram liet zich van zijn beste kant zien en kon door middel van een kans onder de korf de stand op 1-0 zetten. Er werd veel 2-2 gespeeld en hierdoor kwam er vaak een kans vanuit een doorloopbal. Ook het schot van afstand kwam vaker aan bod en werd vervolgens ook goed afgevangen. Dit resulteerde in een lang balbezit én een kans onder de korf van Emma. 2-0. Aan de kant van de verdediging ging het al even goed. De meiden van Wordt Kwiek kregen geen enkele kans om te schieten. Goed verdedigen en de bal weer terugbrengen naar het aanvalsvak, dit waren de acties die de aanval weer tot scoren bracht. Deze keer middels een afstandsschot van Bram. 3-0. De spelers waren ondertussen wat meer opgewarmd en kregen steeds meer hoop op een overwinning. Ze werden fanatieker, loerden op de bal, bleven goed verdedigen en  onderschepten steeds vaker de bal. Door een fout van de tegenstander kreeg Vera een terechte stafworp toegewezen, die ze er, al was het bovenhands, met overtuiging in gooide.  4-0.

Na de rust bleven de kansen aan de kant van de Zunobrianen. Marit bleek vaak vrij te staan, maar kreeg helaas niet de kans om deze af te maken. Ook Jasper kreeg meerdere momenten een schotkans, maar ook hij had geen geluk. De bal wilde er in de tweede helft gewoon niet meer in. Gelukkig ook niet aan de kant van Wordt Kwiek. Doordat er toch goed gewerkt werd, mede door de goede verdediging van Pien en Marit bleef het bij een welverdiende overwinning van 4-0. Een traktatie van de (inval-)coach was dan ook op zijn plaats. Goed gedaan D1.