Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Sint bezoekt GBS De Brug en CBS het Anker

5 december 2018    Zuidhorn-nieuws - fotos
Altijd weer spannend
Sint de brug (3)

Woensdagochtend was het schoolplein van GBS De Brug gevuld met kinderen die vol verwachting waren naar de komst van Sinterklaas. Na enige vertraging kwam de Goedheiligman aan, het bleek dat hij gevallen was. Gelukkig niet ernstig zodat de kinderen niet hoeven te vrezen dat hij vanavond niet de daken op kan.

Nadat er gezongen was voor Sint en zijn Pieten ging de kindervriend de school in om nog even in de klassen met de kinderen samen te zijn.

 

Enige tijd later vertrok de Sint naar de Noordster

Uit de verte waren ze al te zien: zwaaiende Pieten op het dak van een oude brandweerauto. Kinderen, ouders en leerkrachten van CBS Het Anker en OBS De Borgh keken vol spanning uit naar de komst van Sint en de Pieten. Gelukkig hoefden ze geen brand te blussen maar een drukke dag werd het wel met hun bezoek aan alle kinderen van de scholen. De muziekband zorgde voor vrolijke noten terwijl Pieten de kinderhanden vulden met pepernoten.

  • Sint de brug (1)
  • Sint de brug (2)
  • Sint de brug (4)
  • Sint de brug (5)
  • Sint-brandweer
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

 

Reageren

Om een reactie achter te kunnen laten dient u ingelogd te zijn. Inloggen...

 

Laatste nieuws

Lentefestival-2019-2

Pasen begint komende zaterdag in Zuidhorn!

15 april 2019    Zuidhorn-nieuws
Komende Zaterdag 20 april gaat Pasen van start in Zuidhorn. Gedurende de dag wordt het winkelend publiek vermaakt door een keur aan artiesten. Op de drie pleinen; Overtuinen, Dorpsvenne en het Holtplein / Hoofdstraat gaat vanaf 13.00 uur een muzikaal programma van start.
Lees verder →
Verkeersbord

Start werkzaamheden aanpassing kruising Hoendiep/Kerkeweg Oostwold

18 april 2019    Zuidhorn-nieuws
De aanpassing van het kruispunt moet leiden tot meer veiligheid voor de fietsende schoolkinderen. Sinds de sluiting van de basisschool in Den Horn fietsen veel schoolkinderen over dit kruispunt naar de school in Oostwold.
Lees verder →
Maple tree jubileum (1)

Lustrum Maple Tree English

18 april 2019    Zuidhorn-nieuws - fotos
Op 17 April vierde Lesley Ann Fransen-Heyink samen met haar leerlingen en hun ouders het 5 jaar bestaan van Maple Tree English.
Lees verder →
Haringniekerk2019 (1)

Burgemeester hapt harinkje in Niekerk

18 april 2019    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
De haringuitreiking, die traditioneel in de week voor Pasen plaats heeft, gebeurt op grond van een legaat dat een zekere Menno Jeltema naliet aan de voogdij van het Pepergasthuis te Groningen
Lees verder →
Bauke-verkenning-2019 (7)

Bauke verkent route voor Mollematocht in augustus

17 april 2019    Zuidhorn-nieuws - Sport - fotos
Fietsclub voor de Wind haakt aan en fietst de 90 kilometer met de Zuidhorner mee door Groningen. CBS Het Anker scoort handtekeningen
Lees verder →
Go!noord aduard

Aduard ziet kansen op het gebied van veiligheid, bewegen en ontmoeten

17 april 2019    Zuidhorn-nieuws
​GO!Noord is een samenwerkingsproject tussen het RIVM, de Hanzehogeschool, de GGD, de Veiligheidsregio en de gemeente Westerkwartier. Het onderzoeksproject richt zich op het snijvlak van ruimtelijke ordening en volksgezondheid.
Lees verder →