Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Showkorps D.I.N.D.U.A. Oldekerk trapt af met D-Kids

7 oktober 2012    Zuidhorn-nieuws
Na een korte periode van voorbereiding en promotie heeft D-Kids op vrijdag 5 oktober de aftrap gehad.
Nieuws-2012-dkids

Het aanbod van een seizoen lang gratis muzieklessen is goed ontvangen en in totaal 20 kinderen hebben zich hiervoor aangemeld.
D-Kids is een concept waarbij kinderen tussen de 6 en 9 jaar via Showkorps D.I.N.D.U.A.  Oldekerk AMV lessen krijgen (Algemene Muzikale Vorming).
Het centrale thema is “boeien en binden”. Dit gebeurt spelenderwijs in groepsverband door middel van luisteropdrachten, muzikale spelletjes en een stukje theorie. Bij een aantal andere muziekverenigingen en showbands in Nederland is dit concept zeer succesvol gebleken, waarbij er complete jeugdorkesten zijn ontstaan.

Bij D-Kids zijn er 2 groepen van 10 leerlingen enthousiast van start gegaan.
Onder leiding van muziekinstructeur Erik Smit werden de lessen geopend met een muzikaal kringgesprek, waarbij de kinderen ontdekten dat zelfs hun eigen voor- en achternaam een ritme bevatten. Een belangrijk object van D-Kids is een mysterieuze  schatkist. Tijdens de eerste les kwam hier een vracht aan verschillende instrumenten uit tevoorschijn, waarmee de kinderen een spannende muziekquiz hebben gedaan.
Uiteraard kon het instuderen van een liedje niet ontbreken en deze bleef na afloop van de les goed in de hoofden hangen!

Hiermee is de kop eraf voor D-Kids. Met de gratis muzieklessen hoopt Showkorps D.I.N.D.U.A. Oldekerk ouders en kinderen over de streep te trekken om actief muziek te gaan leren maken en beoefenen.
Voor meer informatie over D-Kids ga naar http://www.d-kids.showkorpsdindua.nl

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Zuidhorn-2019 hoofdstraat

Betere leefbaarheid kleinere plaatsen in Groningen ( zoals Zuidhorn )

17 juni 2024    Zuidhorn-nieuws
Scores: Zuidhorn ‘zeer goed’ en Leek ‘goed’
Lees verder →
Scouting clubhuis (1)

Scouts pakken clubhuis aan

17 juni 2024    Zuidhorn-nieuws - fotos
“kan weer een flink aantal jaren mee”
Lees verder →