Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Schoolvoetbal dit jaar terug op de velden van VV Zuidhorn

26 maart 2015    Zuidhorn-nieuws
Leerlingen uit groepen 5 t/m 8 van alle scholen uit gemeente kunnen meedoen
Schoolvoetbal zuidhorn 2014

Vorig jaar vond de tweede regionale editie van het KNVB Schoolvoetbaltoernooi plaats bij VV Grijpskerk. Een recordaantal van 325 spelers en speelsters namen deel aan dit mooie sportevenement. Dit jaar maakt de organisatie zich op voor een nieuwe editie: op woensdagmiddag 15 april zal de officiële voorronde van het Nederlands kampioenschap plaatsvinden op de velden van VV Zuidhorn.

Leerlingen uit de groepen 5 tot en met 8 van alle scholen uit de gemeente Zuidhorn kunnen meedoen. Er wordt gespeeld in vijf verschillende categorieën en er doen jongensteams, meidenteams en gemengde teams mee.

Na het succes van de doorstart van het Schoolvoetbal in 2013 heeft combinatiefunctionaris Bart Brandts Buys direct de wens uitgesproken het toernooi te laten rouleren tussen de vier verenigingen in de gemeente Zuidhorn. VV Zuidhorn is dit jaar gastheer van deze gezellige sportmiddag.

VV Grijpskerk en VV Zuidhorn hebben als vorige en huidige organisator de krachten gebundeld en samen met Sport in Zuidhorn (SwgZ) organiseren zij het evenement. Zij worden ondersteund door drie studenten van de opleiding Sport & Bewegen van het Alfa-college, die als onderdeel van hun studie een zogenaamde ‘Topprestatie’ uitvoeren. Zij hebben een belangrijke rol bij het maken van de toernooischema’s, bij het inzetten van de scheidsrechters en aan de wedstrijdtafel. Er is ook een groot aantal vrijwilligers betrokken bij het toernooi, zowel bij de voorbereidingen als op de toernooidag zelf. Zonder hen kan het toernooi natuurlijk niet plaatsvinden.

Doelgroep
Jongens uit groep 7/8 spelen ‘11 tegen 11’ op groot veld en net als bij de voorgaande editie is er een categorie ‘Jongens 7 tegen 7’ om ook kleine scholen deel te laten nemen. Jongensteams kunnen altijd aangevuld worden met meiden. Meiden uit groep 5/6 en 7/8 spelen ‘7 tegen 7’ in meidenpoules en ook op een half veld. De vijfde categorie is ‘Jongens 7 tegen 7’ uit groep 5/6.

KNVB Schoolvoetbal - Nederlands kampioenschap
Omdat deze lokale voorronde deel uit maakt van het landelijke kampioenschap van de KNVB, kunnen de beste teams zich plaatsen voor de regionale-, districts- en landelijke finales. Deze dagen staan natuurlijk garant voor spektakel. De beste teams maken kans om de finale van de Johan Cruyff Schaal bij te wonen.

Meedoen
Wil jij met je school meedoen aan het schoolvoetbal toernooi? Neem contact op met je meester of juf. De school is in het bezit van het inschrijfformulier. Een inschrijfformulier aanvragen kan via schoolvoetbalzuidhorn@gmail.com of jongerenwerk@swgz.nl.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Brandweer

Aardgas lekkage op Akkerend in Zuidhorn

18 februari 2020    Zuidhorn-nieuws
Brandweer met spoed ter plaatse
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over Aanslag gemeentelijke belastingen, deelauto’s en woningbrand

18 februari 2020    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 18 februari 2020
Lees verder →
Gehandicaptensport

Zwemmers De Brug regio Westerkwartier succesvol!

17 februari 2020    Zuidhorn-nieuws - Sport
Janita Schuitema deed voor het eerst mee en zwom direct een gouden medaille op de 25m schoolslag!
Lees verder →
Pieterzijl

Pieterzijl vanuit de lucht en vanaf de grond

17 februari 2020    Zuidhorn-nieuws
Stephan Oosterbaan maakte er een video over
Lees verder →
Merel en gemma

Goud voor Noordhorner en Zuidhorner pupillen Acro Academy

17 februari 2020    Zuidhorn-nieuws - Sport
Lieke Bakker uit Noordhorn & Merel Veenstra uit Zuidhorn
Lees verder →
Richard kempthorne ontvangt de erepenning van ard van der tuuk

Eerste Abel Tasman Erepenning voor Richard Kempthorne

16 februari 2020    Zuidhorn-nieuws
Burgemeester van Nieuw-Zeelandse zustergemeente Tasman District (2007 – 2019 )
Lees verder →