Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Schilderijen expositie Zonnehuis

11 juni 2013    Zuidhorn-nieuws
Opening op 2 juli door burgemeester Bert Swart. Ook is er muzikale omlijsting en voordracht gedicht Johan Vermeulen
Agendaecxpozonnehuis

Op dinsdag 2 juli om 16.00uur wordt door burgemeester Swart (Zuidhorn) een schilderijen expositie geopend in Zonnehuis Oostergast. De schilderijen die geëxposeerd worden, zijn gemaakt tijdens de schilderworkshop die door kunstenaar Frans Hage wordt gegeven in het Zonnehuis.

De schildersgroep is gestart in oktober 2012. Het werken in vertrouwde sfeer is even belangrijk als een mooi schilderij maken. Cursist de heer Niemeijer: “Ik was altijd al van plan een schildercursus te volgen, maar dat kwam er tijdens mijn drukke werk als cardioloog niet van. Nu woon ik hier vanwege mijn gezondheid en kan ik gelukkig erg genieten van het schilderen. Ik probeer verschillende stijlen uit.” Ook Martha van der Horn  geniet zichtbaar om iets nieuws te leren en haar schilderij in de vorm van een ansichtkaart te kunnen presenteren.  Wanneer Martha haar schilderij na een week weer terug ziet, is ze vaak positief verrast:  “ZOOO!!! Heb ik dat gemaakt!?” Tineke Graafsma geeft aan: “Bij de start van een nieuw schilderij voel ik me vaak zeer onzeker, maar eenmaal aan het werk komt het plezier. Zeker als anderen het ook kunnen waarderen en misschien zelfs willen kopen, mooi hé!” Frans Hage over de cursisten: “Over het algemeen kennen de huidige cursisten geen rem en durven ze veel uit te proberen. De meeste cursisten hadden nog nooit een penseel vastgehouden. In de groep is ook veel steun en waardering voor elkaar.”

 

Over de samenwerking tussen de medewerker van het verenigingsleven van Zonnehuis Oostergast en de schildercursus is Frans Hage bijzonder enthousiast: “Gina Palstra kent de deelnemers en voelt goed aan welke extra ondersteuning of begeleiding zij soms nodig hebben in concentratie of fysieke mogelijkheden. Ik breng kennis van het schilderen bij, waarbij ik merk dat de cursisten steeds meer open staan voor aanwijzingen.”

Met de expositie, waar ansichtkaarten en de schilderijen te koop worden aangeboden, hopen de kunstenaar en zijn cursisten flink wat geld binnen te krijgen. De opbrengt van de verkoop van de kunsttkaarten zal weer geïnvesteerd worden in een vervolg  van de schildercursus: verfmaterialen en het maken van nieuwe kunst kaarten. De schildercursus is met ondersteuning van de Rotary Zuidhorn en Hoogezand  en materialen van Frans zelf opgestart, want er moesten schildersezels en verf worden aangeschaft. Deelnemers betalen ook zelf een eigen bijdrage per keer. De schildercursus is overigens ook toegankelijk voor belangstellenden die niet in het Zonnehuis wonen, al is er over belangstelling vanuit de bewoners niet te klagen!

Programma
De opening zal op 2 juli 2013 om 16.00uur plaatsvinden op het dorpsplein van Zonnehuis Oostergast aan de Gemmastraat 14. Er is een openingswoord door burgemeester Bert Swart. Verder wordt gezorgd voor muzikale omlijsting en draagt de heer Johan Vermeulen, ook woonachtig binnen Zonnehuis Oostergast, een gedicht voor.
De schilderijen zijn gemaakt door de volgende bewoners:
Tineke Graafsma, Menco Niemijer, Martha van der Horn, Dirk Pettinga, Jane Engels, Dirk ter Steege, Griet Kremer

  • Zonnehuisschilderenfranshage (8)
  • Zonnehuisschilderenfranshage Een echte Kremer
  • Zonnehuisschilderenfranshage (5)
  • Zonnehuisschilderenfranshage (4)
  • Zonnehuisschilderenfranshage (3)
  • Zonnehuisschilderenfranshage (2)
  • Zonnehuisschilderenfranshage (1)
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Jeroen en jeroen

3e Single Jeroen Oosterhof

17 mei 2024    Zuidhorn-nieuws
Na, Op deze mooie dag en Laat de glazen klinken
Lees verder →
Nicole puutvol

Puut start in Zuidhorn

17 mei 2024    Zuidhorn-nieuws
Winkel in tweedehands (kinder) kleding mooie aanvulling winkelaanbod
Lees verder →
Busstation (2)

P10 blij met de aandacht voor de regio

17 mei 2024    Zuidhorn-nieuws
aandacht hard nodig om de neerwaartse spiraal van verschraling in landelijke gebieden te stoppen
Lees verder →
Jazz te gast 010 (12)

Groninger cultuurprijzen 2024 zoekt kandidaten

16 mei 2024    Zuidhorn-nieuws
De prijzen zijn bedoeld voor personen, instellingen of groepen die een bijzondere bijdrage leveren aan het culturele landschap
Lees verder →
 

Definitief ontwerp nieuwbouw Lauwers College bekend

16 mei 2024    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Op 4 juni vindt een inloopbijeenkomst plaats
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over passende zorgverzekering, Juni Fietsmaand & Summerproat

14 mei 2024    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 14 mei 2024
Lees verder →