Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Schilderijen expositie Zonnehuis

11 juni 2013    Zuidhorn-nieuws
Opening op 2 juli door burgemeester Bert Swart. Ook is er muzikale omlijsting en voordracht gedicht Johan Vermeulen
Agendaecxpozonnehuis

Op dinsdag 2 juli om 16.00uur wordt door burgemeester Swart (Zuidhorn) een schilderijen expositie geopend in Zonnehuis Oostergast. De schilderijen die geëxposeerd worden, zijn gemaakt tijdens de schilderworkshop die door kunstenaar Frans Hage wordt gegeven in het Zonnehuis.

De schildersgroep is gestart in oktober 2012. Het werken in vertrouwde sfeer is even belangrijk als een mooi schilderij maken. Cursist de heer Niemeijer: “Ik was altijd al van plan een schildercursus te volgen, maar dat kwam er tijdens mijn drukke werk als cardioloog niet van. Nu woon ik hier vanwege mijn gezondheid en kan ik gelukkig erg genieten van het schilderen. Ik probeer verschillende stijlen uit.” Ook Martha van der Horn  geniet zichtbaar om iets nieuws te leren en haar schilderij in de vorm van een ansichtkaart te kunnen presenteren.  Wanneer Martha haar schilderij na een week weer terug ziet, is ze vaak positief verrast:  “ZOOO!!! Heb ik dat gemaakt!?” Tineke Graafsma geeft aan: “Bij de start van een nieuw schilderij voel ik me vaak zeer onzeker, maar eenmaal aan het werk komt het plezier. Zeker als anderen het ook kunnen waarderen en misschien zelfs willen kopen, mooi hé!” Frans Hage over de cursisten: “Over het algemeen kennen de huidige cursisten geen rem en durven ze veel uit te proberen. De meeste cursisten hadden nog nooit een penseel vastgehouden. In de groep is ook veel steun en waardering voor elkaar.”

 

Over de samenwerking tussen de medewerker van het verenigingsleven van Zonnehuis Oostergast en de schildercursus is Frans Hage bijzonder enthousiast: “Gina Palstra kent de deelnemers en voelt goed aan welke extra ondersteuning of begeleiding zij soms nodig hebben in concentratie of fysieke mogelijkheden. Ik breng kennis van het schilderen bij, waarbij ik merk dat de cursisten steeds meer open staan voor aanwijzingen.”

Met de expositie, waar ansichtkaarten en de schilderijen te koop worden aangeboden, hopen de kunstenaar en zijn cursisten flink wat geld binnen te krijgen. De opbrengt van de verkoop van de kunsttkaarten zal weer geïnvesteerd worden in een vervolg  van de schildercursus: verfmaterialen en het maken van nieuwe kunst kaarten. De schildercursus is met ondersteuning van de Rotary Zuidhorn en Hoogezand  en materialen van Frans zelf opgestart, want er moesten schildersezels en verf worden aangeschaft. Deelnemers betalen ook zelf een eigen bijdrage per keer. De schildercursus is overigens ook toegankelijk voor belangstellenden die niet in het Zonnehuis wonen, al is er over belangstelling vanuit de bewoners niet te klagen!

Programma
De opening zal op 2 juli 2013 om 16.00uur plaatsvinden op het dorpsplein van Zonnehuis Oostergast aan de Gemmastraat 14. Er is een openingswoord door burgemeester Bert Swart. Verder wordt gezorgd voor muzikale omlijsting en draagt de heer Johan Vermeulen, ook woonachtig binnen Zonnehuis Oostergast, een gedicht voor.
De schilderijen zijn gemaakt door de volgende bewoners:
Tineke Graafsma, Menco Niemijer, Martha van der Horn, Dirk Pettinga, Jane Engels, Dirk ter Steege, Griet Kremer

  • Zonnehuisschilderenfranshage (8)
  • Zonnehuisschilderenfranshage Een echte Kremer
  • Zonnehuisschilderenfranshage (5)
  • Zonnehuisschilderenfranshage (4)
  • Zonnehuisschilderenfranshage (3)
  • Zonnehuisschilderenfranshage (2)
  • Zonnehuisschilderenfranshage (1)
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Avond4daagse 2023 (11)

Avondvierdaagse Zuidhorn 2024: Record aantal kinderen uit Noordhorn en Zuidhorn in beweging

27 mei 2024    Zuidhorn-nieuws
Starttijden en routes voor de 5km en 10km en start/finish-locaties
Lees verder →
Onderling sterk karaoke (4)

Zingen en Swingen in Zonnehuis

27 mei 2024    Zuidhorn-nieuws
Karaoke en spelletjes middag voor jong en oud
Lees verder →
Braderie noordhorn 2024 (1)

Bui, braderie, bui

27 mei 2024    Zuidhorn-nieuws - fotos
Noordhorn voor en na de braderie geplaagd door regen, maar 's middags ontmoetingen en koopjes
Lees verder →
Zunobri stadskanaal

Zunobri pakt zwaarbevochten punten tegen MN en W

27 mei 2024    Zuidhorn-nieuws - Sport
vorige wedstrijd werd redelijk makkelijk gewonnen door Zunobri
Lees verder →
Tentdienst

Tentdienst tijdens de feestweek in Noordhorn

23 mei 2024    Zuidhorn-nieuws
De tentdienst brengt mensen uit Noordhorn en omgeving uit de verschillende kerken samen.
Lees verder →
Stekkie

Vissen is Cool!  Jeugdvergunning of jeugdvispas (de verschillen)

23 mei 2024    Zuidhorn-nieuws
Tip van hengelsportvereniging Noordhorn
Lees verder →