Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

rsg de Borgen opent deuren digitaal voor leerlingen groep 8

14 januari 2022    Zuidhorn-nieuws
Open Festival Week opnieuw online!
Leerlingen rsg de borgen

rsg de Borgen organiseert de Open Festival Week ook dit jaar online. “Op 1, 2 en 3 februari staan de vestigingen weer volledig in het teken van de  Open Festival Week. We ontwikkelen een gevarieerd programma voor iedere vestiging om leerlingen van groep 8 in de regio Westerkwartier-Noorderveld en omstreken kennis te laten maken met rsg de Borgen”, vertelt afdelingsdirecteur Sjoerd Louwes.

De Open Festival Week is voor groep acht leerlingen en hun ouder(s)/verzorger(s) om kennis te maken met de middelbare scholen in de regio Westerkwartier-Noorderveld. Het is een jaarlijks terugkerend evenement dat normaliter op de vestigingen zelf wordt georganiseerd. Bezoekers kunnen tijdens de Open Festival Week zelfstandig op de vestigingen rondlopen en er worden lesjes en presentaties gegeven die bijgewoond kunnen worden. Maar dit jaar moeten de leerlingen en ouder(s)/verzorger(s), net zoals vorig jaar, het doen met een virtuele rondleiding en interactief lesprogramma thuis vanaf een scherm. “Uiteraard houden we ons aan de maatregelen en daarom zorgen we voor een online programma. Voor de Esborg geldt een aangepast programma, waarin we toch een fysiek deel organiseren. Mocht het lukken om in februari alsnog fysiek onze vestigingen te laten zien, dan doen we dat natuurlijk”, aldus Louwes.

Regionale scholengemeenschap
rsg de Borgen is een regionale scholengemeenschap met vijf vestigingen in de gemeente Noordenveld en Westerkwartier met een breed aanbod van voortgezet onderwijs, van gymnasium tot praktijkonderwijs. “Hierdoor bieden we voor ieder kind een passende opleiding aan in de regio. Op dinsdag 1 februari richt het programma zich op de toekomstige leerlingen voor de Esborg en Lindenborg. Op woensdag 2 februari staan de Ronerborg en Woldborg centraal. Het programma eindigt op donderdag 3 februari waarin digitaal kennis gemaakt kan worden met de vestiging Nijeborg.” 

Interactief programma
Het belooft een veelzijdig programma te worden vanuit iedere vestiging. “Hierbij verklap ik alvast dat we een aantal mooie verrassingen voor de leerlingen in petto hebben. We maken een interactief programma zodat je op een superleuke manier kennis maakt met onze vestigingen. Het definitieve programma krijgen de mensen die zich aangemeld hebben zo spoedig mogelijk op de mail en is te lezen op de website”, aldus Louwes. Aanmelden is mogelijk via de website van rsg de Borgen (https://www.rsgdeborgen.nl/groep-8). Onder de aanmeldingen wordt een gouden ticket verloot voor wie de Open Festival Week extra speciaal wordt gemaakt. Meer daarover is te lezen op de website en via de socials van rsg de Borgen!

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Begraafplaats-zuidhorn

Onderzoek historische en waardevolle graven gemeentelijke begraafplaatsen

16 augustus 2022    Zuidhorn-nieuws
Van de gemeentelijke begraafplaatsen in de voormalige gemeente Zuidhorn bestaat al zo’n lijst
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over Openingstijden bouwvak, Verkeersstremmingen en historische begraafplaatsen

16 augustus 2022    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 16 augustus 2022
Lees verder →
Reitdieptocht

Zwemmen in het Reitdiep!

14 augustus 2022    Zuidhorn-nieuws
74e editie is op zondag 28 augustus
Lees verder →
Zonnepanelen1

Aanpassing salderingsregeling zonnepanelen vanaf 2025

10 augustus 2022    Zuidhorn-nieuws
het percentage gaat dan naar 64%. Dit bouwt tot en met 2030 met 9% per jaar af, om in 2031 ineens een sprong te maken naar 0%.
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over Openingstijden bouwvak en Verkeersstremmingen

09 augustus 2022    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 9 augustus 2022
Lees verder →
Mollematocht-2022 (1) selfie

Mollematocht goed voor Selfie met Bauke

08 augustus 2022    Zuidhorn-nieuws - Sport - fotos
En hij neemt daar alle tijd voor
Lees verder →