Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

rsg de Borgen opent deuren digitaal voor leerlingen groep 8

14 januari 2022    Zuidhorn-nieuws
Open Festival Week opnieuw online!
Leerlingen rsg de borgen

rsg de Borgen organiseert de Open Festival Week ook dit jaar online. “Op 1, 2 en 3 februari staan de vestigingen weer volledig in het teken van de  Open Festival Week. We ontwikkelen een gevarieerd programma voor iedere vestiging om leerlingen van groep 8 in de regio Westerkwartier-Noorderveld en omstreken kennis te laten maken met rsg de Borgen”, vertelt afdelingsdirecteur Sjoerd Louwes.

De Open Festival Week is voor groep acht leerlingen en hun ouder(s)/verzorger(s) om kennis te maken met de middelbare scholen in de regio Westerkwartier-Noorderveld. Het is een jaarlijks terugkerend evenement dat normaliter op de vestigingen zelf wordt georganiseerd. Bezoekers kunnen tijdens de Open Festival Week zelfstandig op de vestigingen rondlopen en er worden lesjes en presentaties gegeven die bijgewoond kunnen worden. Maar dit jaar moeten de leerlingen en ouder(s)/verzorger(s), net zoals vorig jaar, het doen met een virtuele rondleiding en interactief lesprogramma thuis vanaf een scherm. “Uiteraard houden we ons aan de maatregelen en daarom zorgen we voor een online programma. Voor de Esborg geldt een aangepast programma, waarin we toch een fysiek deel organiseren. Mocht het lukken om in februari alsnog fysiek onze vestigingen te laten zien, dan doen we dat natuurlijk”, aldus Louwes.

Regionale scholengemeenschap
rsg de Borgen is een regionale scholengemeenschap met vijf vestigingen in de gemeente Noordenveld en Westerkwartier met een breed aanbod van voortgezet onderwijs, van gymnasium tot praktijkonderwijs. “Hierdoor bieden we voor ieder kind een passende opleiding aan in de regio. Op dinsdag 1 februari richt het programma zich op de toekomstige leerlingen voor de Esborg en Lindenborg. Op woensdag 2 februari staan de Ronerborg en Woldborg centraal. Het programma eindigt op donderdag 3 februari waarin digitaal kennis gemaakt kan worden met de vestiging Nijeborg.” 

Interactief programma
Het belooft een veelzijdig programma te worden vanuit iedere vestiging. “Hierbij verklap ik alvast dat we een aantal mooie verrassingen voor de leerlingen in petto hebben. We maken een interactief programma zodat je op een superleuke manier kennis maakt met onze vestigingen. Het definitieve programma krijgen de mensen die zich aangemeld hebben zo spoedig mogelijk op de mail en is te lezen op de website”, aldus Louwes. Aanmelden is mogelijk via de website van rsg de Borgen (https://www.rsgdeborgen.nl/groep-8). Onder de aanmeldingen wordt een gouden ticket verloot voor wie de Open Festival Week extra speciaal wordt gemaakt. Meer daarover is te lezen op de website en via de socials van rsg de Borgen!

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Stomphorst van der laan sterk wk

Anneke Laan en Harry Stomphorst samen lijsttrekker Sterk Westerkwartier

24 januari 2022    Zuidhorn-nieuws
Leekster en Marumse-raadsleden Anneke Laan en Harry Stomphorst zijn als duo lijsttrekker: ‘We vullen elkaar op onderdelen goed aan’
Lees verder →
Hielke westra wh

Omgevingsvisie Westerkwartier naar gemeenteraad

24 januari 2022    Zuidhorn-nieuws
30 reacties van organisaties en inwoners leidden niet tot ingrijpende aanpassingen
Lees verder →
Cmv wilhelmina zuidhorn

Nieuwe instrumenten voor CMV Wilhelmina Zuidhorn dankzij donateurs

23 januari 2022    Zuidhorn-nieuws
Ledenaantal groeit en daarom was deze aanschaf nodig
Lees verder →
Parkeerterrein gemeentehuis google streetvieuw

Gemeente Westerkwartier plaatst zonnecarport op Stationspark Zuidhorn - opbrengst voor minima

21 januari 2022    Zuidhorn-nieuws
De inschrijving voor dit project start binnenkort. Humanitas, Stichting Schuldhulpmaatje en Sociaal Werk De Schans helpen mee door inwoners waarmee ze in contact staan op deze unieke kans te wijzen.
Lees verder →
Start leer werk traject

Gemeente Westerkwartier start met leer- /werkomgeving

21 januari 2022    Zuidhorn-nieuws
De gemeente Westerkwartier wil een maatschappelijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van uitkeringsgerechtigden, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en eigen buitendienstmedewerkers.
Lees verder →
Politie-

Mogelijk oplichting Zuidhorn/Aduard

21 januari 2022    Zuidhorn-nieuws
Komt men aan de deur met smoesjes over en/of offertes voor 'onderhoud'? Bel dan de politie
Lees verder →