Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Ropta Boys tegen Zuidhorn gestaakt

4 oktober 2009    Zuidhorn-nieuws
Het treffen tussen Ropta Boys en Zuidhorn was afgelopen zaterdagmiddag van korte duur. Na 20 minuten spelen kreeg een Zuidhorn speler dusdanig last van zijn hartstreek dat in allerijl de ambulance is

Het treffen tussen Ropta Boys en Zuidhorn was afgelopen zaterdagmiddag van korte duur. Na 20 minuten spelen kreeg een Zuidhorn speler dusdanig last van zijn hartstreek dat in allerijl de ambulance is gebeld om de nodige eerste hulp te verlenen. Na de eerste behandeling in de ambulance is de betrokken speler meegenomen voor nader onderzoek naar het ziekenhuis De Sionsberg te Dokkum.

Na dit trieste en vervelende voorval hebben beide verenigingen in overleg met scheidsrechter Zwerver besloten om het duel voortijdig te beëindigen bij een stand van 1-1.

Voorafgaande aan deze nare gebeurtenis was er het nodige gebeurt op voetbal gebied.

Na de aftrap van pupil van de week Hidde Torensma was er meteen sprake van een wereld goal. In de allereerste minuut van de wedstrijd wist de keeper van Zuidhorn te scoren a la de vroegere Cambuur keeper Oscar Zijlstra. Met de ongelooflijke harde wind in de rug trapte de keeper van Zuidhorn de bal richting zijn collega keeper Geert Dam van Ropta Boys. Tot ontsteltenis van iedereen verdween deze uittrap met nog één stuit over de verbouwereerde Ropta Boys achterhoede en keeper in het doel. (0-1)

Even geschrokken van deze unieke goal gaf Ropta Boys een paar minuten later nog een grote kans weg. Een Zuidhorn speler werd de diepte ingestuurd. De Zuidhorn speler schiet goed in, maar nu voor kwam keeper Geert Dam een groter achterstand door de bal met de voet weg te werken. Bekomen van de schrik en de snelle achterstand begon Ropta Boys te voetballen en kansen te creeren.

In de 12e minuut was Mark Meyerse dichtbij de gelijkmaker na een voorzet van Jan Bekker. De voorzet was op maat, alleen de afronding werd een prooi voor de Zuidhorn keeper. Toch was het een minuut later wel raak voor de ploeg van trainer Yko de Boer.

Nu was het Mark Meyerse die vanaf de rechterkant een perfecte voorzet gaf op Roelof Weidenaar. Roelof kopte de bal onhoudbaar binnen in de verste hoek en wist hierdoor de stand gelijk te trekken. (1-1) Na deze gelijkmaker kreeg Ropta Boys voor dat de wedstrijd zou worden beëindigd nog één grote kans.

Na een aanval over veel schijven werd Gerard Peter Weidenaar kansrijk bereikt bij de tweede paal. Helaas raakte hij de bal niet perfect waardoor de Zuidhorn keeper redding kon brengen. Dit was tevens de laatste actie van de wedstrijd na het onwel worden van de Zuidhorn speler. Gestaakte eindstand: 1-1.