Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Rondweg Aduard eind februari in gebruik

10 februari 2019    Zuidhorn-nieuws
Drie maanden eerder dan gepland kan ál het verkeer om Aduard heen
Rondweg-aduard-opening

Dat is drie maanden eerder dan voorspeld.

Dat laat projectleider Bert Katerborg van de provincie Groningen aan deze krant weten. De weg loopt van Den Ham naar knooppunt Nieuwklap in de provinciale Friesestraatweg (N355).

Wachten op bewegwijzering
Reden van de vervroegde opening is dat het asfalt aan beide kanten van de tafelbrug over het Van Starkenborghkanaal sneller hardde dan verwacht. Daardoor kon het wegdek nog voor de winter worden gelegd. Het is nu wachten totdat de brug in bedrijf kan worden genomen.

Katerborg: „Het bewegingswerk is geïnstalleerd en de kinderziektes zijn er uitgehaald. In principe is de brug bijna klaar voor gebruik, maar we willen wachten tot alle bewegwijzering bij de rondweg is geplaatst. Dat duurt nog even. Eind februari kunnen we open.”

Open voor vrachtverkeer
In eerste instantie zou de rondweg eind oktober vorig jaar in gebruik worden genomen. Dat ging niet door wegens laat ontdekte bodemvervuiling. Uiteindelijk werd een deel van de rondweg al in december geopend, waardoor het vrachtverkeer sindsdien al om het dorp heen kan rijden.

bron: DvhN

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

 

Reageren

Om een reactie achter te kunnen laten dient u ingelogd te zijn. Inloggen...

 

Laatste nieuws

Verkeersbord

Start werkzaamheden aanpassing kruising Hoendiep/Kerkeweg Oostwold

18 april 2019    Zuidhorn-nieuws
De aanpassing van het kruispunt moet leiden tot meer veiligheid voor de fietsende schoolkinderen. Sinds de sluiting van de basisschool in Den Horn fietsen veel schoolkinderen over dit kruispunt naar de school in Oostwold.
Lees verder →
Maple tree jubileum (1)

Lustrum Maple Tree English

18 april 2019    Zuidhorn-nieuws - fotos
Op 17 April vierde Lesley Ann Fransen-Heyink samen met haar leerlingen en hun ouders het 5 jaar bestaan van Maple Tree English.
Lees verder →
Haringniekerk2019 (1)

Burgemeester hapt harinkje in Niekerk

18 april 2019    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
De haringuitreiking, die traditioneel in de week voor Pasen plaats heeft, gebeurt op grond van een legaat dat een zekere Menno Jeltema naliet aan de voogdij van het Pepergasthuis te Groningen
Lees verder →
Bauke-verkenning-2019 (7)

Bauke verkent route voor Mollematocht in augustus

17 april 2019    Zuidhorn-nieuws - Sport - fotos
Fietsclub voor de Wind haakt aan en fietst de 90 kilometer met de Zuidhorner mee door Groningen. CBS Het Anker scoort handtekeningen
Lees verder →
Go!noord aduard

Aduard ziet kansen op het gebied van veiligheid, bewegen en ontmoeten

17 april 2019    Zuidhorn-nieuws
​GO!Noord is een samenwerkingsproject tussen het RIVM, de Hanzehogeschool, de GGD, de Veiligheidsregio en de gemeente Westerkwartier. Het onderzoeksproject richt zich op het snijvlak van ruimtelijke ordening en volksgezondheid.
Lees verder →
Paasvuur foto Gerard Lutterop

Verbod op paasvuren en geplande boerderijbrand bij Den Horn vanwege droogte

17 april 2019    Zuidhorn-nieuws
Door de aanhoudende droogte in de natuur en de verwachte hogere temperaturen bestaat een verhoogde kans op snelle uitbreiding van een natuurbrand. De Veiligheidsregio Groningen heeft daarom besloten vanaf vandaag, 17 april 2019, over te gaan naar fase 2 van natuurbrandrisico. Dit risico betekent dat een natuurbrand zich...
Lees verder →