Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Rock en Folk op langverwachte KoopAvondBlues

3 december 2012    Zuidhorn-nieuws
Na lang wachten vindt op vrijdag 14 december eindelijk weer de KoopAvondBlues plaats.
Vagabound

Dat het lange wachten de moeite waard is zal om 19.00 uur blijken in Hotel in 't Holt aan de Hoofdstraat 2 te Zuidhorn. De Wisselband - de beroemde kinderrockband uit Zuidhorn - bestaat uit leerling muzikanten tot ongeveer 16 jaar: kleine ventjes en meisjes met grote elektrische gitaren, keyboard of drumstel!


Er is door de leerlingen van de Bill Baboon Wisselband namelijk hard gewerkt aan een aantal nieuwe nummers. Voor zowel de debutanten als de oudere leerlingen staan er uitdagingen op het repertoire: songs van onder andere Black Mountain, Robbie Williams en Lionel Richie worden ten gehore gebracht.
De Wisselband wisselt voortdurend van bezetting, want het is altijd goed en prettig om elkaar te leren kennen en met verschillende mensen te spelen. De nummers worden losjes gespeeld en er is ruimte voor improvisatie. Gewoonlijk worden er 3 setjes gespeeld voorafgaand aan de hoofdact van de avond, maar deze keer zullen het er vanwege het grote aantal leerlingen 5 setjes worden.

Na de Wisselband begint rond de klok van 22.00 uur Vagabound, de hoofdact.
De bandleden van Vagabound komen uit de omgeving van Breda en staan garant voor een energiek optreden.
Het akoestische muzikanten-genootschap brengt een melange van Indie-Rock, Folk en Vaudeville ten gehore. De verhalende liedjes van singer/songwriter Mario Petrus (zang/gitaar), nemen de luisteraar mee op een zwerftocht langs melodieuze refreintjes, obscure intermezzi en onverwachte akkoord-progressies. Mario Petrus wordt ondersteund door Mathijs Ansems (contrabas/gitaar), Peter Scheffer (drums/cajon) en Birgit Bettina (zang/fluit/harmonica). Met twee albums vol eigen werk in de knapzak, Iers/Amerikaanse traditionele songs en een handjevol covers, weet Vagabound menig publiek te boeien tot de laatste noot.

De entree op de KoopAvondBlues is zoals gewoonlijk gratis.

  • Agendakoopavondblues
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Zuidhorn-2019 hoofdstraat

Betere leefbaarheid kleinere plaatsen in Groningen ( zoals Zuidhorn )

17 juni 2024    Zuidhorn-nieuws
Scores: Zuidhorn ‘zeer goed’ en Leek ‘goed’
Lees verder →
Scouting clubhuis (1)

Scouts pakken clubhuis aan

17 juni 2024    Zuidhorn-nieuws - fotos
“kan weer een flink aantal jaren mee”
Lees verder →