Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Reanimatie estafette Zuidhorn en Den Horn

24 december 2013    Zuidhorn-nieuws
Doel: binnen 6-minuten ergens in uw omgeving een reanimatie op starten en samen met andere burgerhulpverleners.
Aed

Dankzij een sponsorovereenkomst met de Gemeente Zuidhorn organiseert stichting Groningen HartVeilig (GHV) op 24 en 25 januari een reanimatie-estafette in Zuidhorn en een extra informatieavond op 13 januari in Den Horn voor inwoners van deze gemeente.

Burgerhulpverleners die aangemeld zijn bij GHV en HartslagNu krijgen in geval van een reanimatie bij hen in de buurt van de 112-meldkamer gelijktijdig met de ambulance een sms waarin gevraagd wordt om naar het slachtoffer te gaan en de reanimatie op te starten. Indien er een AED in de buurt beschikbaar is zal een gedeelte van de burgerhulpverleners een sms krijgen waarin wordt gevraagd of ze eerst de AED halen en vervolgens naar het slachtoffer willen gaan.

GHV is in mei 2012 opgericht en heeft inmiddels bijna 1.500 vrijwilligers. Het doel van GHV is om de overlevingskans na een reanimatie te verdubbelen ten opzichte van de periode voordat HartslagNu in werking was. Dit zal bereikt worden als er ongeveer 3.000 vrijwilligers aan dit project meedoen.

De estafette begint vrijdagavond 24 januari met een voorlichtingsavond in het gebouw van het Rode Kruis in Zuidhorn. Tijdens deze avond waarbij de koffie vanaf 19.30 uur klaarstaat en de aanvang 20.00 uur is, komen alle aspecten van de burgerhulpverlening aan de orde waarbij onder andere het alarmeringssysteem HartslagNu wordt uitgelegd. Mocht u deze avond verhinderd zijn is het ook mogelijk om deze informatieavond op maandag 13 januari in Den Horn te volgen. Mocht ook dat niet lukken kunt u de agenda van GHV raadplegen, hierop staan alle activiteiten en dus ook de informatieavonden vermeld.  
Zaterdagochtend 25 januari wordt vanaf 09.00 uur in het Rode Kruis gebouw de gratis reanimatie/ AED cursus gegeven. Mensen die al een geldig certificaat/diploma hebben hoeven deze ochtend niet bij te wonen maar kunnen tussen 12.00 en 13.00 uur weer aanschuiven bij de lunch. Tijdens de lunch is er, voor de mensen die dat willen, ook nog ruime gelegenheid om te oefenen.
Vanaf 13.00 uur beginnen de 6-minutentrainingen. Op verschillende locaties in Zuidhorn ligt een reanimatiepop waarbij ook een instructeur en een Lotus slachtoffer aanwezig zijn. De bedoeling van deze training is dat u werkelijk gaat ervaren wat het betekent om binnen 6-minuten ergens in uw omgeving een reanimatie op te moeten starten en samen te werken met andere burgerhulpverleners. Deze training bootst voor een groot gedeelte de realiteit na. Rond 14.30 eindigt de estafette weer in het Rode Kruis gebouw met de uitreiking van de certificaten en de reanimatiehesjes. Hierbij is er ook ruime gelegenheid om na te praten over de ervaringen van de praktijktraining.

De gehele estafette is gratis, inclusief de lunch en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Zuidhorn en de supermarkt Poiesz te Zuidhorn. Van harte welkom!

Contactpersoon in Zuidhorn is Hanneke Schipper, tel. 507262 (maar wel aanmelden via GHV). 
 

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Mountainbike

Bezwaren tegen aanleg MTB parcours ongegrond

27 februari 2021    Zuidhorn-nieuws
Inwonersinitiatief weer een stuk verder op weg
Lees verder →
Laptop  vrouw welkominzuidhorn

Maak on-line of telefonisch een afspraak om te winkelen

27 februari 2021    Zuidhorn-nieuws
Winkelen op afspraak in Zuidhorn
Lees verder →
Mollematocht-2017 (1)

Bauke Mollema ambassadeur voor schonere wereld

27 februari 2021    Zuidhorn-nieuws - Sport
'In het wielrennen zijn we op de goede weg'
Lees verder →
Vrouw fitness

Deze drie oefeningen kun je als vrouw thuis uitvoeren

26 februari 2021    Zuidhorn-nieuws
Row and squat, Russian twist en Side lunge naar crusty lunge
Lees verder →
Rolstoel tennisver mepsche

PvdA Westerkwartier bezoekt tennisvereniging De Mepsche

26 februari 2021    Zuidhorn-nieuws
De Mepsche speelt belangrijke rol in het rolstoeltennis vanuit Oldekerk
Lees verder →
Moeder kind schrijven pixabay

Provinciale aftrap 11e editie van De Schoolschrijver op De Borgh in Zuidhorn

25 februari 2021    Zuidhorn-nieuws
Interactieve lessen en workshops leren kinderen alles over het schrijven van verhalen
Lees verder →