Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Realisatie laatste stuk fietspad Aalsum en Electra

18 januari 2011    Zuidhorn-nieuws
De gemeente kan de laatste twee kilometer van het fietspad Niehove-Aalsum-Oldehove-Electra aanleggen. Het gaat om de laatste schakel tussen Aalsum naar Electra. Hiermee gaat een lang gekoesterde wens van de aangrenzende dorpen

De gemeente kan de laatste twee kilometer van het fietspad Niehove-Aalsum-Oldehove-Electra aanleggen. Het gaat om de laatste schakel tussen Aalsum naar Electra. Hiermee gaat een lang gekoesterde wens van de aangrenzende dorpen in vervulling. Door dit fietspad kunnen kinderen veiliger op de fiets naar zwembad Electra. De kosten voor aanleg zijn begroot op € 400.000 en volgens de huidige planning zal het fietspad eind 2011 worden aangelegd. Met het fietspad willen de gemeente en de provincie het cultuur- en natuurtoerisme in het Middag-Humsterland stimuleren.

Toeristische fietsverbinding
Het genoemde fietspad loopt langs diverse toeristische trekpleisters zoals Natuurboerderij Lammerburen en de Oldehoofster Kaasboerderij te Oldehove. Bij de huidige brug over het Kommerzijlssterrijt ligt, nabij het Reitdiep, een openlucht zwembad, jachthaven, camping met restaurant en het gemaal ‘De Waterwolf’. Het fietspad sluit aan op het al gerealiseerde fietspadennetwerk in het zuidelijk en oostelijk deel van het oudste cultuurlandschap van Nederland; Middag-Humsterland. Aan de noordkant sluit het via het buurtschap Electra aan op het verderop gelegen bestaande fietspadennetwerk in de gemeente De Marne. Het fietspad vormt daarmee een aantrekkelijke en veilige fietsverbinding tussen het Zuidelijk Westerkwartier, Nationaal Landschap Middag-Humsterland en het Nationaal Park Lauwersmeer.

Bijdragen
De aanleg van het laatste stuk fietspad is mogelijk door bijdragen van de gemeente, de provincie, Leader en het Rijk. Door het oorspronkelijke plan te versoberen en de verschillende stromen van cofinanciering aan elkaar te koppelen, is het gelukt subsidie te krijgen. De gemeente draagt € 81.265 bij aan het project. Dit zijn kosten die de gemeente in 2008 al heeft gemaakt voor de aankoop van de benodigde gronden. Daarnaast draagt Leader € 75.000 bij, de provincie € 75.000 en Gebiedscommissie Middag-Humsterland (Investeringsbudget Landelijk Gebied (ILG)/Rijk) € 168.735.

Fietspad Zuidhorn-Den Horn
De gemeente wacht op de formele afronding van de subsidieaanvragen voor het fietspad Zuidhorn-Den Horn. De aanleg van het fietspad is opgenomen in het uitvoeringsprogramma van de Regiovisie Groningen-Assen. Realisatie van het fietspad is afhankelijk van subsidies uit onder meer het Regiofonds en de provincie, die wacht op een BDU-beschikking (Brede Doeluitkering) vanuit het Rijk. De komende tijd komt hier meer duidelijkheid over.

18-01-2011 WIZ

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Fransum

Activiteiten in juni vanuit Museum Wierdenland

07 juni 2023    Zuidhorn-nieuws
In de maand juni organiseert Museum Wierdenland verschillende activiteiten voor kinderen en volwassenen.
Lees verder →
College (1)

College Westerkwartier houdt vast aan zijn ambities, ondanks financiële onzekerheden

07 juni 2023    Zuidhorn-nieuws
Onzekerheid over inkomsten vanuit de Rijksoverheid
Lees verder →
Thorbeckestraat verduurzamen (4)

Kerels kijken naar kranen ( en meisjes lopen door )

07 juni 2023    Zuidhorn-nieuws - fotos
Verduurzaming woningen Thorbeckestraat gestart
Lees verder →
Hondenfietsmand

Veilig fietsen met je hond met deze tips

07 juni 2023    Zuidhorn-nieuws
Lees verder →
Bertus kolkman marber machinebouw

U kunt Bertus kennen van de champignonbakjes en koffiemelk cupjes

06 juni 2023    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
Marber Machinebouw in Noordhorn ontwerpt “van alles”
Lees verder →
Eikenprocessierups

Eikenprocessierupsen weer op pad

06 juni 2023    Zuidhorn-nieuws
"1, 2 in de maat, anders wordt de juffrouw kwaad"
Lees verder →