Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Realisatie laatste stuk fietspad Aalsum en Electra

18 januari 2011    Zuidhorn-nieuws
De gemeente kan de laatste twee kilometer van het fietspad Niehove-Aalsum-Oldehove-Electra aanleggen. Het gaat om de laatste schakel tussen Aalsum naar Electra. Hiermee gaat een lang gekoesterde wens van de aangrenzende dorpen

De gemeente kan de laatste twee kilometer van het fietspad Niehove-Aalsum-Oldehove-Electra aanleggen. Het gaat om de laatste schakel tussen Aalsum naar Electra. Hiermee gaat een lang gekoesterde wens van de aangrenzende dorpen in vervulling. Door dit fietspad kunnen kinderen veiliger op de fiets naar zwembad Electra. De kosten voor aanleg zijn begroot op € 400.000 en volgens de huidige planning zal het fietspad eind 2011 worden aangelegd. Met het fietspad willen de gemeente en de provincie het cultuur- en natuurtoerisme in het Middag-Humsterland stimuleren.

Toeristische fietsverbinding
Het genoemde fietspad loopt langs diverse toeristische trekpleisters zoals Natuurboerderij Lammerburen en de Oldehoofster Kaasboerderij te Oldehove. Bij de huidige brug over het Kommerzijlssterrijt ligt, nabij het Reitdiep, een openlucht zwembad, jachthaven, camping met restaurant en het gemaal ‘De Waterwolf’. Het fietspad sluit aan op het al gerealiseerde fietspadennetwerk in het zuidelijk en oostelijk deel van het oudste cultuurlandschap van Nederland; Middag-Humsterland. Aan de noordkant sluit het via het buurtschap Electra aan op het verderop gelegen bestaande fietspadennetwerk in de gemeente De Marne. Het fietspad vormt daarmee een aantrekkelijke en veilige fietsverbinding tussen het Zuidelijk Westerkwartier, Nationaal Landschap Middag-Humsterland en het Nationaal Park Lauwersmeer.

Bijdragen
De aanleg van het laatste stuk fietspad is mogelijk door bijdragen van de gemeente, de provincie, Leader en het Rijk. Door het oorspronkelijke plan te versoberen en de verschillende stromen van cofinanciering aan elkaar te koppelen, is het gelukt subsidie te krijgen. De gemeente draagt € 81.265 bij aan het project. Dit zijn kosten die de gemeente in 2008 al heeft gemaakt voor de aankoop van de benodigde gronden. Daarnaast draagt Leader € 75.000 bij, de provincie € 75.000 en Gebiedscommissie Middag-Humsterland (Investeringsbudget Landelijk Gebied (ILG)/Rijk) € 168.735.

Fietspad Zuidhorn-Den Horn
De gemeente wacht op de formele afronding van de subsidieaanvragen voor het fietspad Zuidhorn-Den Horn. De aanleg van het fietspad is opgenomen in het uitvoeringsprogramma van de Regiovisie Groningen-Assen. Realisatie van het fietspad is afhankelijk van subsidies uit onder meer het Regiofonds en de provincie, die wacht op een BDU-beschikking (Brede Doeluitkering) vanuit het Rijk. De komende tijd komt hier meer duidelijkheid over.

18-01-2011 WIZ

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Koos

Koos Brander Vrijwilliger van het jaar: “niet in al die krantjes hè ”

04 juli 2022    Zuidhorn-nieuws - Sport
De leden van ZuNoBri denken daar natuurlijk anders over
Lees verder →
Zunobri slotfeest 2022 (3)

Slotdagen Zunobri druk bezocht en bloemetje voor ZuNoBri vrijwilligers

04 juli 2022    Zuidhorn-nieuws - Sport
Kantinemedewerkers, trainers, scheidsrechters en de diverse commissieleden kwamen allen op het bordes.
Lees verder →
Oprittenverkoop

Gezellige oprittenverkoop Noordhorn

04 juli 2022    Zuidhorn-nieuws
Een mooi initiatief wat navolging verdient
Lees verder →
Alexander nesterenko

Alexander Nesterenko winnaar jeugd handicaptoernooi Talero

04 juli 2022    Zuidhorn-nieuws - Sport
Alle deelnemers kregen voor hun deelname en inspanningen allen ook een medaille
Lees verder →
Medailleregen special olympics

Medailleregen Special Olympics voor zwemmers Oldekerk

01 juli 2022    Zuidhorn-nieuws - Sport
Toegezongen door de zwemmers en vrijwilligers in zwembad Eekeburen
Lees verder →
Bauke mollema nk 2022

Mollema mikt op ritzege in tour

01 juli 2022    Zuidhorn-nieuws - Sport
"Openingsrit lastig tegen al die mannen"
Lees verder →