Real Camaradas wint ook van 1e divisionist LTC.

30 september 2011    Sport
Voor Real Camaradas begon afgelopen vrijdag het beker toernooi.

Real (hoofdklasse) zit in een poule met Futsal Marum (Hoofdklasse) en LTC (1ste divisie) Futsal Marum en LTC speelden al eerder tegen elkaar en deze wedstrijd eindigde in 4-4. Real begon de wedstrijd met Hendrik Koonstra in het doel maar miste Remy Nieborg en Wiebe Loonstra.

LTC ging goed van start. Al in de eerste minuut kwamen de mannen van Marco Brader op voorsprong. Remco van Merode verspeelde de bal, WJ Kremer liet zijn man lopen. Deze scoorde dan ook de 0-1 voor LTC. LTC wilde verder gaan met aanvallen maar verpeelde in de volgende aanval de bal. Nelis Kloosterman die al drie keer eerder de score voor Real opende, was ook deze keer ”de man” en maakte binnen een minuut gelijk 1-1.

In het vervolg van de wedstrijd stond de verdediging van Real goed, LTC kwam er niet doorheen. De keren dat dit wel gebeurde redde een goed keepende Koonstra de club uit Zuidhorn. Real kwam na vijf minuten op voorsprong. WJ Kremer maakte zijn fout goed en stuurde Eltjo Velting weg, deze scoorde de 2-1. Velting was ook verantwoordelijk voor de 3-1. Vanaf links speelde hij zichzelf vrij en schoot de bal hoog in het doel.

Wiegert Linde zorgde voor de 4-1, dit na een mooie actie vanuit een counter. Remco van Merode maakte zijn fout bij de 0-1 goed en was verantwoordelijk voor de 5-1. De 6-1 werd uit een overtal gemaakt. Wiegert Linde zag de mindere hoek van de keeper vrij en maakte daar dankbaar gebruik van.

In de tweede helft was LTC de bovenliggende partij. Real creëerde nog drie counter mogelijkheden maar wist niet meer te scoren. Real bleef echter hard werken en gaten dichten.
LTC kwam vroeg in de tweede helft op 6-2, verder liet Real het niet komen.

De wedstrijd was gespeeld, Wiegert Linde pakte nog een gele kaart en ook in de ondertal hield doelman Hendrik Koonstra het doel schoon. Een sterke wedstrijd van Real Camaradas aldus grensrechter Jan Bruintjes (74) die in de hoek zichtbaar genoot van het spel van zijn pupillen.