Real Camaradas verliest 1ste finale wedstrijd

15 maart 2012    Sport
De wedstrijd tussen Real en REUZ was op papier een spannende wedstrijd.

Camaradas begon goed aan de wedstrijd. REUZ kwam aanvankelijk niet tot kansen, Real in de beginfase wel, maar deze waren niet aan hen besteed.

Real kwam in de eerste helft via Eltjo Velting op de toen verdiende 1-0. Joris Woudt en Velting misten beide kansen op de 2-1. De ruststand was echter 1-2. Met een redelijke 1ste helft gingen de mannen uit Zuidhorn tevergeefs op jacht naar de gelijk maker.

Meerdere malen stond de goed keepende doelman van REUZ als een rots in de branding. Toen Remco van Merode zich niet aan de tactische afspraken hield en de fout werd afgestraft door de uitstekende spits van REUZ stond het zowaar 1-3.

Vanaf dat moment gooide Real Camaradas het tempo omhoog. Corners en schoten uit de tweede lijn werden goed gepareerd en de hervattingen van REUZ doelman zorgden voor gevaarlijke counters. REUZ won de wedstrijd derhalve terecht met 1-6 en mocht zich rijk rekenen met de punten.

Voor Camaradas lijkt het een moeilijk slot te worden van de competitie. Dit heeft meer met de personele bezetting te maken. Voor de wedstrijd tegen REUZ kreeg het nog twee teleurstellingen te verwerken. Nelis Kloosterman had teveel last van zijn spieren en kon niet op de volle honderd procent de wedstrijd ingaan. Verder was eerste doelman Jaap de Vries tijdens de wedstrijd in het ziekenhuis. Op de jeugdtraining schoot een jeugdspeler zijn duim uit de kom. De stand-in Hendrik Koonstra kon terug kijken op een goede wedstrijd. Al met al is het verlies van teveel basisspelers in de toch al krappe selectie een behoorlijke aderlating.

Met nog 4 wedstrijden te gaan neemt Real Camaradas de derde positie in in de hoofdklasse I.
Zvv REUZ (Vries) en Futsal Drachten hebben twee punten meer en treffen elkaar nog.