Real Camaradas speelt gelijk tegen ZVV REUZ.

16 oktober 2011    Sport
Na de zware nederlaag tegen De Griffioen stond voor Camaradas de wedstrijd tegen ZVV REUZ op het programma. Bij Camaradas speelde Remy Nieborg voor het eerst mee, maar misten ze Wiegert Linde. Linde is al twee week bezig te herstellen van een spierblessure.

ZVV REUZ trok vanaf het begin het initiatief naar zich toe. Er moest een tactische wijziging worden aangebracht, voordat Real Camaradas zich enigszins in de wedstrijd kon spelen.
ZVV REUZ kwam binnen vijf minuten op voorsprong, uit een rebound werd het 1-0.
Nadat Real anders ging spelen, kregen de Kameraden ook kansen en kwamen op gelijke hoogte1-1. Dat kwam door dat Wiebe Loonstra, Joris Woudt bij de tweede paal vrijspeelde.
In de tiende minuut kwam Real op voorsprong, Eltjo Velting bereikte Nelis Kloosterman die ook bij de tweede paal de bal in het doel schoof 1-2.

Na vijftien minuten te spelen leek Eltjo Velting op nette wijze de bal te onderscheppen, de scheidsrechter interpreteerde dit echter anders en floot voor een overtreding. Velting kon dit niet incasseren en smeet de bal demonstratief tegen de grond. Hiervoor kreeg Velting terecht een dure gele kaart. Uit de vrijtrap kwam REUZ weer op gelijke hoogte 2-2.

Het was Real dat toch weer op voorsprong kwam. Joris Woudt werd vrijgespeeld en punterde de bal resoluut de netten in 3-2. Het was een sportieve wedstrijd met teveel gele kaarten. Na een overtreding van Nelis Kloosterman (geel) kreeg ZVV REUZ weer een overtal situatie. Deze mogelijkheid werd benut en het was weer gelijk 3-3. De wedstrijd kon alle kanten op. In deze periode had Real langer balbezit al werd er slordig of te langzaam gecombineerd, veel twijfelballen werden ingespeeld. Dat zorgde voor een counter die werd benut. De thuisploeg kwam na 35 minuten weer op voorsprong 4-3. Het laatste woord was voor Joris Woudt, hij zette in een overtal situatie, de gelijkmaker en eindstand op het scorebord 4-4.

Het was een rommelige wedstrijd. ZVV REUZ creëerde iets meer mogelijkheden, maar had twee keer een scheidsrechtelijke beslissing nodig om aan een doelpunt te komen. Real kreeg twee minuten voor tijd nog een overtal situatie, maar scoorde hier niet uit. Bij Real Camaradas was Joris Woudt de man van de wedstrijd met 3 goals.

Geel en tijdstraffen voor Real Camaradas: Nelis Kloosterman en Eltjo Velting.