Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Real Camaradas pakt laatste kans en promoveert naar Topklasse!

25 juni 2012    Sport
Zaalvoetbalvereniging Real Camaradas uit Zuidhorn mag weer een nieuw hoofdstuk toevoegen aan de nog maar korte geschiedenis
Realcamaradas

Afgelopen vrijdag won Real 1 een beslissingswedstrijd tegen Avanti 2 en promoveert het naar de Topklasse. Dit is bijzonder aangezien de vereniging nog maar bestaat sinds 1999 en voornamelijk met zelfopgeleide spelers uit de regio speelt.
De gehele competitie deed Real mee om de prijzen in de Hoofdklasse. In de slotfase bleek het seizoen te lang en de selectie te krap en greep het naast het kampioenschap. Ook promotie wedstrijden werden niet gewonnen. Maar uit onverwachte hoek kwam er nóg een plek vrij en hierom moest worden gespeeld tegen Avanti 2 uit Stiens. Deze wedstrijd kwam als een geschenk uit de hemel, want door de paar weken rust was de gehele selectie weer fit en klaar om alsnog te promoveren!
De wedstrijd speelde zich in de eerste helft af op de helft van Real Camaradas. Avanti probeerde door de verdediging heen te komen maar kwam veelal niet verder dan schoten uit de tweede lijn. Real liet dit ook toe en speelde voornamelijk op de counter. Hieruit kwamen de grootste mogelijkheden maar er werd niet uit gescoord. Avanti wist vlak voor rust toch door de verdediging heen te breken en maakte 1-0.
In de tweede helft gooide Real Camaradas bewust de tactiek compleet om. Er werd volop naar voren gedrukt om de tegenstander vast te zetten. Hoewel Avanti eerst nog op 2-0 kwam was het toch Real dat het beste spel had. Deze tactiek betaalde zich in de loop van de tweede helft ruimschoots uit. Wiebe Loonstra benutte een strafschop en scoorde een goal door balverlies van Avanti, 2-2. Toen Real op voorsprong kwam door een eigen goal was de wedstrijd zo goed als beslist. Real scoorde 2-4 en 2-5 (Merijn Woudt/Eltjo Velting) en hiermee wist het team dat het op de valreep gelukt was om te promoveren.
Volgend jaar mag het dorp Zuidhorn dus een kersverse Topklasser begroeten. Om het niveau te duiden; er zijn in 2012/13 zes Topklasse competities, daarboven twee Eerste divisies en daarboven het allerhoogste zaalvoetbalpodium, de Eredivisie. Al met al een fantastische prestatie van coach Sees Bergman, assistent coach Klaas Kremer en de gehele selectie.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Atharina-ferdinand-1

Spectaculaire opening Culturele seizoen Zuidhorn

24 september 2020    Zuidhorn-nieuws
Internationale act: ‘Compagnie with balls’
Lees verder →
Johanvanderdong-gedichtenbundej

Dichtbundel Fabriekspsalmen Johan van der Dong (Grijpskerk) online verkrijgbaar

24 september 2020    Zuidhorn-nieuws
De poëziebundel wordt ten doop gehouden op zondagmiddag 18 oktober in het kerkje van Leegkerk
Lees verder →
Artikel gabrielle

Gabrielle Jansen in woonrubriek Telegraaf

24 september 2020    Zuidhorn-nieuws
We kijken allemaal graag hoe een ander woont
Lees verder →
Wereldwinkel

Wereldwinkel bijna uit Zuidhorn vertrokken

23 september 2020    Zuidhorn-nieuws
Maar liefst drie vrijwilligers gevonden die het bestuur komen versterken
Lees verder →
Wethouder bert nederveen westerkwartier

Ervaren hoe rond te komen met weinig geld in Het Overleefhuis

23 september 2020    Zuidhorn-nieuws
training voor gemeente medewerkers die werken in het Sociaal Domein en voor netwerkpartners
Lees verder →
College gemeente westerkwartier-2019-tuuk

College gemeente Westerkwartier pleit voor uitbreiding studiegebied ring West

23 september 2020    Zuidhorn-nieuws
hoofdwegenstructuur en huidige Noord-Zuidverbinding (N388) in de gemeente kennen beperkingen in de doorstroming en knelpunten
Lees verder →