Real Camaradas pakt eerste punten nieuwe seizoen

17 september 2013    Zuidhorn-nieuws - Sport
Komende vrijdag thuis tegen de Griffioen uit Oosterwolde in de Quick Silver S.
Realcamaradas

Vrijdagavond stond de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma voor  Real Camaradas 1. In de Topklasse F kwam in de tweede speelronde promovendus S.V. Bedum op bezoek. Na de nederlaag van vorige week tegen Futsal Dragten lukte het de Zuidhorners vrijdagavond de punten in eigen huis te houden.

Real Camaradas heeft van de zomer afscheid genomen van trainer Sees Bergman en enkele ervaren spelers en bouwt momenteel aan een nieuw team. Bert Barelds heeft de taak gekregen dit nieuwe team tot een geoliede machine te brengen. Arjen Baarda, overgekomen van S.V. Bedum, Aart Sikkema, Wouter de Boer en Rick schuring zijn de nieuwe spelers die moeten worden ingepast. De laatste drie komen allemaal uit de eigen jeugd van Real Camaradas.

Het eerste kwartier voetbalde Real zoals de trainer het voor ogen heeft. Uit beweging kwamen er constant mensen vrij. De Zuidhorners kwamen op een 3-0 voorsprong en die voorsprong had nog groter kunnen zijn als alle spelers het vizier op scherp hadden gehad. Wouter de Boer, Arjen Baarda en Joris Woudt waren verantwoordelijk voor de treffers. De laatste tien minuten van de eerste helft werd het voetbal van Real minder verzorgd en uit een counter wist Bedum de 3-1 te maken. Toch kwam er dankzij Rick Schuring nog een 4-1 ruststand op het bord te staan.

Het begin van de tweede helft had Real Camaradas het lastig met het opportunistische spel van Bedum. Waar keeper Jaap de Vries de eerste helft nog weinig te doen had moest hij de tweede helft vol aan de bak. Hij kon niet voorkomen dat S.V. Bedum de 2-4 en de 3-4 maakte. Gelukkig schoot Aart Sikkema Real wee naar een marge van twee waarna Real niet echt meer in de problemen kwam. In een slotfase met de nodige kaarten liep Real  dankzij twee uitgespeelde man-meer-situaties uit naar een 7-3 overwinning.

Komende vrijdag speelt Real Camaradas thuis tegen de Griffioen uit Oosterwolde. 20:00 uur in de Quick Silver S.