10 september 2011    Sport
Real Camaradas wint openingsduel van z.v.v. De Meet Bellingwolde.
Realcamaradas

Real Camaradas opende het seizoen thuis tegen debutant De Meet Bellingwolde.
Waar Real Camaradas alleen de op vakantie zijnde Remy Nieborg miste, kwam Bellingwolde met vijf spelers en één keeper naar de Quicksilverhal in Zuidhorn. Dat de personele bezetting uiteindelijk doorslaggevend zou zijn verbaasde niemand.

De wedstrijd begon vrij open, met meer balbezit voor Real en wat mogelijkheden voor Bellingwolde. Real probeerde het tempo hoog te houden maar maakte in de eindfase van de aanval vaak niet de beste keuzes. Daarom was het niet toevallig dat de eerst score uit een spelhervatting werd gerealiseerd. Na eerder fraai op de paal te hebben geschoten maakte Nelis Kloosterman in de 16de minuut de 1-0 uit een corner. Tot aan de rust werd er redelijk opgebouwd tot aan de cirkel, daar werd een simpele kaats of een balletje terug regelmatig over het hoofd gezien.

In de dertigste minuut maakte Bellingwolde de 1-1. Real bleef rustig en speelde de vijf veldspelers van Bellingwolde in deze fase stuk. Het spel was nog rommelig. Maar het tempo bleef hoog. Vanaf de 2-1 ging het snel. 33ste 2-1: een slecht ingeschoten vrije bal van aanvoeder Willem-Jouk Kremer verraste de keeper. Twee mooie aanvallen zorgden voor de 3-1 en de 4-1. Bellingwolde kreeg in deze periode wat kansen maar in de 43ste minuut punterde Wiebe Loonstra de 5-1 binnen.

Voor Real een prima start van dit nieuwe seizoen. Het inpassen van drie nieuwe spelers leek gemakkelijk te gaan. Het oogde nog wat rommelig maar als de positionering beter wordt moet er makkelijker en beter worden gevoetbald.

uitslag: Real Camaradas 1 – De Meet Bellingwolde 1 5-1 (1-0)

Scoreverloop: 1e helft: 16de 1-0 Nelis Kloosterman.

2de helft: 30ste 1-1 Bellingwolde, 33ste 2-1 W.J. Kremer, 35ste 3-1 Ebel Kremer (assist Joris Woudt), 37ste 4-1 Remco van Merode (assist Nelis Kloosterman), 43ste Wiebe Loonstra.

Selectie Real Camaradas: Jaap F de Vries, W.J. Kremer, Remco van Merode, Wiegert Linde, Nelis Kloosterman, Ebel Kremer, Wiebe Loonstra, Eltjo Velting en Joris Woudt.