Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

PvdA on tour: Nationaal landschap Middag-Humsterland moet goed op de kaart gezet worden!

24 juni 2018    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Voor de zomer ook nog op bezoek in Leek en Grootegast
Pvda westerkwartier (4)

Afgelopen donderdag hebben de mogelijk nieuwe PvdA-fractieleden en enkele bestuursleden, onder leiding van gids Luc Veenstra, een rondrit gemaakt door Middag-Humsterland. Naast het bezoeken van bezienswaardigheden, waaronder het ‘smalste ‘straatje van Nederland in Garnwerd, de sluis bij Aduarderzijlen, was er ook tijd om geïnformeerd te worden over de stand van zaken m.b.t. de ‘kleine-windmolen'-discussie, zonneparken en natuur-inclusieve landbouw.

Na de aftrap in Aduard, de Poort van het Middag Humsterland, waar de PvdA-ers uitgebreid geïnformeerd werden over het ontstaan en de geschiedenis van Aduard, het burgerinitiatief Aduard 825, als ook het terugbrengen van het water naar de Lindt, vertrok het gezelschap naar Middag-Humsterland zelf, te beginnen op het voormalig eiland Middag: Garnwerd, Feerwerd en Ezinge, om vervolgens in Niehove (Humsterland) te worden opgevangen door dorpsbelangen in de persoon van Wouter Brouwer.

Hier werd ook de aardbevingsproblematiek besproken, en tevens werd er ook ingegaan op de discussie die is ontstaan door het plaatsen van de windmolens, waardoor er wrijving in het dorp is ontstaan. “Ondanks de het aanstellen van een monitorgroep, is het niet gelukt om de belanghebbenden bij elkaar te krijgen, waardoor er nu een aantasting van het mooie Nationale Landschap 'Middag-Humsterland’ dreigt te ontstaan, aldus Mark Veenstra, “Fractiegenoot André Hatzman en ik wilden in ieder geval aan de nieuwe fractie meegeven hoe mooi dit gebied kan zijn, en volgens mij is dit goed gelukt, horende de reacties tijdens de rondrit. Aan ons is er alles aan gelegen om dit landschap goed op de kaart te zetten in de nieuwe gemeente Westerkwartier!”

Als afsluiting werd dorpshuis de Soltketen in Kommerzijl bezocht. Daar waar op de vraag van lijsttrekker Rianne Vos werd ingegaan hoe de dorpsdemocratie vervolgens gewaarborgd kan blijven in een grotere gemeente. Namens dorpsbelangen heeft Frans Talstra in een bezielend betoog aan kunnen geven hoe dit in de afgelopen jaren is gedaan. “Wat belangrijk is, dat er vanuit de gemeente kennis is van het dorp, daarnaast moeten de verenigingen van dorpsbelangen elkaar helpen met de kennis en ervaring die er nu is,” aldus Talstra. 

“Al met al een prima dag en een mooie manier om in vogelvlucht met de diverse dorpen in contact te komen, ieder geval voor de komende tijd onze opdracht om zoveel mogelijk op te halen voor de nieuwe fractie!” sprak Rianne Vos.

Voor de zomer gaat de PvdA nog op bezoek in Leek en Grootegast, als aanvulling op het verkiezingsprogramma. Op de website http://www.pvdawesterkwartier.nl  is te volgen waar de fractie de komende periode naar toe gaat.

  • Pvda westerkwartier (1)
  • Pvda westerkwartier (2)
  • Pvda westerkwartier (3)
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Hanckemadag scouting (1)

Eerste officiële “Hanckemadag” groot succes

25 september 2023    Zuidhorn-nieuws
Burgemeester door ‘t slijk
Lees verder →
Irma van beek-

Meldpunt discriminatie Westerkwartier bestaat twee jaar

25 september 2023    Zuidhorn-nieuws
Irma van Beek luistert en neemt de klacht of vraag van de inwoner over discriminatie serieus.
Lees verder →
Zunobri

Zunobri wordt 1e helft van de mat gespeeld

25 september 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
Een wanvertoning van een eerste helft. Een tweede helft om de veerkracht van Zunobri te laten zien. Een derde helft om toch weer als een team samen te zijn.
Lees verder →
Wijnloop zuidhorn 2023 (1)

Wijnloop Zuidhorn: Wandelen met een glas wijn in de hand

24 september 2023    Zuidhorn-nieuws - fotos
Gezellige en ontspannen sfeer in centrum
Lees verder →
Dubbel senioren tafeltennis

Talero 1 wint eerste competitiewedstrijd

24 september 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
primeur seniorenteam 7-3
Lees verder →
Gob inzicht

Wereld van het Kinderbrein

23 september 2023    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
Lezing Mark Mieras
Lees verder →