Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Psycholoog geschorst na intieme relatie

26 maart 2009    Zuidhorn-nieuws
groningen/zuidhorn - Het medisch tuchtcollege in Groningen heeft psycholoog D. van P. uit Zuidhorn deze week een schorsing opgelegd wegens een te intieme relatie met een cliënte. Seksueel misbruik acht het tuchtcollege

groningen/zuidhorn -
Het medisch tuchtcollege in Groningen heeft psycholoog D. van P. uit Zuidhorn deze week een schorsing opgelegd wegens een te intieme relatie met een cliënte. Seksueel misbruik acht het tuchtcollege niet bewezen, maar hij heeft zich in ieder geval "zeer onprofessioneel gedragen waardoor zijn cliënte ernstig geschaad is".

Dr. D. van P. runt een psychologiepraktijk in Zuidhorn vanuit zijn woning, samen met zijn echtgenote die als pedagoge een praktijk voor kinderen met gedragsproblemen heeft. Hij is tevens hoofddocent orthopedagogiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. Van P. is door het tuchtcollege voor zes maanden geschorst uit het BIG-register, met een proeftijd van anderhalf jaar. Hij moet zich onderwerpen aan supervisie en toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Volgens een destijds 34-jarige cliënte heeft de psycholoog zich tijdens haar wekelijkse urenlange behandelingen op woensdagavond, in de woning van Van P. zelf, schuldig gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag en psychisch en emotioneel machtsmisbruik. De psycholoog zelf ontkent het seksuele contact stellig en zegt dat er hij alleen haptonomie heeft toegepast.

De behandeling was begonnen toen de 34-jarige vrouw in een plaatselijke supermarkt de echtgenote van Van P. tegenkwam, en ze spraken over de lastige thuissituatie en emotionele problemen van de vrouw. Vanaf september 2006 begonnen de wekelijkse sessies.

Het contact beperkte zich niet tot de behandelingen, de twee stuurden sms-berichten, er waren verjaarsbezoeken en etentjes over en weer en de vrouw logeerde zelfs een keer bij de psycholoog thuis. Na de behandelsessies gingen ze samen wel eens wat drinken. De echtgenoot van de vrouw kwam achter de sms'jes en fotografeerde er enkele, met teksten als 'lieve M.', 'liefs' en 'kus'.
26-03-2009 dvhn

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

 

Reageren

Om een reactie achter te kunnen laten dient u ingelogd te zijn. Inloggen...

 

Laatste nieuws

Verkeersbord

Start werkzaamheden aanpassing kruising Hoendiep/Kerkeweg Oostwold

18 april 2019    Zuidhorn-nieuws
De aanpassing van het kruispunt moet leiden tot meer veiligheid voor de fietsende schoolkinderen. Sinds de sluiting van de basisschool in Den Horn fietsen veel schoolkinderen over dit kruispunt naar de school in Oostwold.
Lees verder →
Maple tree jubileum (1)

Lustrum Maple Tree English

18 april 2019    Zuidhorn-nieuws - fotos
Op 17 April vierde Lesley Ann Fransen-Heyink samen met haar leerlingen en hun ouders het 5 jaar bestaan van Maple Tree English.
Lees verder →
Haringniekerk2019 (1)

Burgemeester hapt harinkje in Niekerk

18 april 2019    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
De haringuitreiking, die traditioneel in de week voor Pasen plaats heeft, gebeurt op grond van een legaat dat een zekere Menno Jeltema naliet aan de voogdij van het Pepergasthuis te Groningen
Lees verder →
Bauke-verkenning-2019 (7)

Bauke verkent route voor Mollematocht in augustus

17 april 2019    Zuidhorn-nieuws - Sport - fotos
Fietsclub voor de Wind haakt aan en fietst de 90 kilometer met de Zuidhorner mee door Groningen. CBS Het Anker scoort handtekeningen
Lees verder →
Go!noord aduard

Aduard ziet kansen op het gebied van veiligheid, bewegen en ontmoeten

17 april 2019    Zuidhorn-nieuws
​GO!Noord is een samenwerkingsproject tussen het RIVM, de Hanzehogeschool, de GGD, de Veiligheidsregio en de gemeente Westerkwartier. Het onderzoeksproject richt zich op het snijvlak van ruimtelijke ordening en volksgezondheid.
Lees verder →
Paasvuur foto Gerard Lutterop

Verbod op paasvuren en geplande boerderijbrand bij Den Horn vanwege droogte

17 april 2019    Zuidhorn-nieuws
Door de aanhoudende droogte in de natuur en de verwachte hogere temperaturen bestaat een verhoogde kans op snelle uitbreiding van een natuurbrand. De Veiligheidsregio Groningen heeft daarom besloten vanaf vandaag, 17 april 2019, over te gaan naar fase 2 van natuurbrandrisico. Dit risico betekent dat een natuurbrand zich...
Lees verder →