Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Provincie praat ondernemers bij over voortgang werken Zuidhorn

18 november 2015    Zuidhorn-nieuws
Mooie discussie met leden Ondernemersvereniging gemeente Zuidhorn
Jaarvergadering ovgz (1)

Tijdens de najaarsbijeenkomst van de ondernemersvereniging gemeente Zuidhorn werden de leden door Bert Katerborg, projectleider provincie Groningen,  bijgepraat over de voortgang van de werken rond het van Starkenborghkanaal. Deze hoofdvaarroute; Lemmer-Delfzijl wordt geschikt gemaakt voor hoger beladen scheepvaart.

Vanuit de zaal kwamen regelmatig concrete vragen en opmerkingen. Die varieerden van “waarom geen aquaducten tot waarom geen dubbel spoor op de spoorbrug”.

Katerborg legde dat helder uit; het budget van het rijk is voldoende voor een brug, wil je als provincie een aquaduct, dan pas je bij. Friesland heeft het vaartoerisme hoog op de agenda staan en heeft diverse malen bijgepast voor een aquaduct. Groningen heeft andere prioriteiten en past niet bij. Vanuit de zaal kwam de reactie dat de provincie met dit besluit het ook in de toekomst het vaartoerisme niet makkelijker maakt.

Wat betreft de uitvoering van de spoorbrug, enkelspoor, terwijl de rest van het traject wel dubbelspoor wordt, was er ook een helder antwoord; voor de toekomstige intensiteit van het trein verkeer is het met een goede planning niet nodig om de brug dubbel uit te voeren, scheelt 5 miljoen.

De parallelweg langs de N355, geen onderdeel van dit project kwam ook ter sprake, Volgens Katerborg is dat nog geen gelopen race, wel wordt de brug bij Nieuwklap daar op ingericht.

De uitgetrokken drie kwartier voor de presentatie werd ruimschoots overschreden maar door de levendige discussie en het duidelijke verhaal was het een interessante avond.

Projecten:
Vervanging brug Zuidhorn 2016-2017 ( 1 ½ jaar dicht, wel een voorziening voor fietsers)
Vervanging brug Aduard 2016-2018
Aanleg Rondweg Aduard 2016-2019
Vervanging vast brug Nieuwklap en herinrichting omgeving 2016-2018

meer informatie www.lemmer-delfzijl.nl

 

Ondernemersvereniging gemeente Zuidhorn

De leden bestaan uit eigenaars van grote en kleine ondernemingen. Het vakgebied waarin zij zich bewegen is zeer divers. Er zijn leden uit het agrarische (en gerelateerd) bedrijf, commerciële en / of financiële dienstverlening, horeca, transport, onderhoud en (ver) bouw.

Er worden regelmatig bedrijfsbezoeken georganiseerd en excursies gemaakt waarbij ook niet leden worden uitgenodigd. Vaak besluiten deze na afloop lid te worden van deze actieve vereniging Deze avond werden Wim Buss van BUSS Ontwerp en inrichting te Aduard en Johan Arkema van Jumbo Grijpskerk lid.

www.ondernemersverenigingzuidhorn.nl

  • Jaarvergadering ovgz (2)
  • Jaarvergadering ovgz (3)
  • Vaarweg lemmer-delfzijl
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Zuidhorn-2019 hoofdstraat

Betere leefbaarheid kleinere plaatsen in Groningen ( zoals Zuidhorn )

17 juni 2024    Zuidhorn-nieuws
Scores: Zuidhorn ‘zeer goed’ en Leek ‘goed’
Lees verder →
Scouting clubhuis (1)

Scouts pakken clubhuis aan

17 juni 2024    Zuidhorn-nieuws - fotos
“kan weer een flink aantal jaren mee”
Lees verder →