Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Proef Baby Groente Tas van start in Marum

3 oktober 2022    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
meeste kinderen en volwassenen eten te weinig groente
Groente-pixabay

In Marum start een proef met de Baby Groente Tas. Dit is een tas met groenten voor ouders/verzorgers om baby’s (vier tot en met twaalf maanden) gezonder te laten eten. Het idee voor de proef is ontstaan uit het doel van het Lokaal Preventieakkoord Westerkwartier om overgewicht terug te dringen. Hoe eerder baby’s in aanraking komen met groenten, hoe beter. Wethouder Harry Stomphorst: ‘‘De tas helpt ouders om verschillende groenten te geven aan hun baby. Als baby’s vaak verse groenten proeven, eten zij op latere leeftijd beter groente. Dat is winst, omdat in Nederland de meeste kinderen en volwassenen te weinig groente eten’’.

Samenwerkingspartners
De doelen en subsidiemogelijkheden van het Lokaal Preventieakkoord Westerkwartier waren voor Stichting Kind en Voeding aanleiding om te onderzoeken of er een proef van het Baby Groente Tas mogelijk was. Stichting Kind en Voeding werkt voor de proef samen met de gemeente Westerkwartier, het consultatiebureau van de GGD, de streekboer en de huisartsen in Marum. De komende maanden worden door Stichting Kind en Voeding gebruikt om afspraken te maken met deze partijen en zal de tas met inhoud worden ontwikkeld. Vanaf begin van het nieuwe jaar zal de proef met de Baby Groente Tas daadwerkelijk starten. 

Wat is de Baby Groente Tas?
De Baby Groente Tas is een papieren tas. Wekelijks zitten er twee nieuwe groenten in de tas, met recepten waarin aangegeven wordt welke eventuele ingrediënten meer nodig zijn. Ook zit er een staafmixer in de tas om de groenten te pureren. Met één tas kunnen de ouders/verzorgers zeven maaltijden maken. Verder zitten er diepvriesbakjes in de tas waarmee de maaltijden in de vriezer bewaard kunnen worden.

Meedoen
Ouders/verzorgers kunnen de eerste acht weken gratis meedoen aan deze proef. Ouders/verzorgers worden begin van het nieuwe jaar geworven via het consultatiebureau en de huisartsen in Marum. Stichting Kind en Voeding organiseert voor ouders en verzorgers die mee willen doen een informatiebijeenkomst over de Baby Groente Tas.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Dalbema wildeboer

Bakken voor bevingen in Indonesië ( en u kunt bestellen )

29 november 2022    Zuidhorn-nieuws
Eigenaar Dalbema Wildeboer van Huis-tuin kamer restaurant Bij Bima, zelf met roots in Indonesië zet zich deze maand in voor slachtoffers van de recente aardbevingen op Java.
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over De gemeentepolis, Nieuwe contracten in zorg en ondersteuning & Online rijbewijs

29 november 2022    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 29 november 2022
Lees verder →
Vioolschool lambermont

BLIJE gezichten na het uitreiken van de medailles

28 november 2022    Zuidhorn-nieuws
Leerlingen Vioolschool Oktje Lambermont, Charley en Aukje doen mee aan Haydn Muziekfestival
Lees verder →
Tme1

Transformatoren en kernen

28 november 2022    Zuidhorn-nieuws
Lees verder →
Sint in leek nienoord

Sinterklaas en Museum Piet bezoeken Museum Nienoord

28 november 2022    Zuidhorn-nieuws
Knutselen in de Schelpengrot
Lees verder →
Zunobri zaal

Zunobri heeft een zware zaterdag

28 november 2022    Zuidhorn-nieuws - Sport
Het koude weer komt eraan, dus er wordt weer binnen gekorfbald.
Lees verder →