Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Prijsuitreiking project ‘Even Bomen’

21 november 2011    Zuidhorn-nieuws
WESTERKWARTIER - Stichting Daar Waar Ik Woon heeft in het weekend van 15 en 16 oktober 2011 een tegendraadse kunstroute in het Westerkwartier georganiseerd met als thema ‘Even Bomen’.

Onderdeel van deze route was een verloting van twee kunstbomen, die speciaal voor deze gelegenheid zijn gemaakt door de beeldend kunstenaars Annet Pool en Wim Huiting. Bezoekers konden op de zes deelnemende locaties -Brede School ‘t Sterrenpad Nuis, Galerie , RoesD Tolbert, Warempel Grootegast, Galerie ‘Het Gebint’ op de Fleremaheerd Sebaldeburen, Galerie Ruigewaert Niezijl en Laurenshout Oldehove- kans maken op een van de kunstbomen. Uit alle ingevulde briefjes zijn twee prijswinnaars getrokken. De prijsuitreiking van de kunstbomen was afgelopen zaterdag 19 november bij Warempel, te Grootegast.

Onder het genot van koffie met appeltaart ontvingen de prijswinnaars de levensbomen uit handen van de kunstenaars. De 1e prijs van twee bomen werd gewonnen door Beitske Bosma uit Rinsumageest. De 2e prijs betrof één boom en werd gewonnen door Jannie Helfrich uit Marum. De prijswinnaars konden door omstandigheden niet aanwezig zijn, maar familieleden hebben de prijzen voor hen in ontvangst genomen.

Beitske Bosma heeft met haar dochter de route gedaan. Beitske was erg enthousiast en vertelde dat deze route haar inspireert, omdat het haar leven weer even op een ander spoor zet. “Zeker in zware tijden is het zo belangrijk dat je de schoonheid van een prachtige omgeving van een galerie of een bijzondere locatie of kunst aan je kinderen mee kunt geven. Kunst geeft je leven meer kleur en hierdoor je vergeet alle nare dingen even. Ik zuig het op als een spons en vind dit in crisistijd mooie evenementen” zegt een enthousiaste Beitke Bosma.

Jannie en Bonne Helfrich zijn echte kunstliefhebbers en gaan graag naar galeries en kunst evenementen. Zij hebben de route in 2 dagen gedaan en alle zes locaties bezocht. Zo konden ze rustig de tijd nemen om alles te bekijken. Ze vonden de aangeboden kunst erg mooi, al hadden ze de houtkunst van Arno van Valburg al eens bekeken bij hem thuis in Warfstermolen . Ze kwamen ook een beetje voor het werk van Gertjan Scholte-Albers. Daar zijn ze gek op. Genoten hebben ze zeker van de verhalen vertellers van Mien Westerkwartier. “Al met al brengt deze route het Westerkwartier mooi in beeld”, zegt Bonne Helfrich bij het ophalen van hun kunstboom.
In totaal hebben zo’n 700 mensen de route bezocht. Zo kan de Stichting terug kijken op een zeer succesvol jaar, waarin zij twee keer een kunst-interieur route hebben georganiseerd. Gekeken wordt of er in 2012 grensverleggend iets aangeboden kan worden. Plannen zijn er genoeg, maar het zal sterk afhangen van de financiële mogelijkheden voor 2012.
21-11-2011 WIZ

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp
https://www.welkominzuidhorn.nl/actueel/actueel-zuidhorn/11-juni-2022-europese-jazz-top-gratis-in-achtertuinen-zuidhorn

Laatste nieuws

Zunobri-2022-thuisspeeldag (3)

Gezellige thuisspeeldag voor ZuNoBri

23 mei 2022    Zuidhorn-nieuws - Sport - fotos
Spannende wedstrijden met tot slot spelletjesavond met Pubquiz
Lees verder →
Mollema-2

Bauke ziet ploegmaat Ciccone winnen: ` wat een geweldige Giro `

23 mei 2022    Zuidhorn-nieuws - Sport
Mollema eindigde als achtste
Lees verder →
Owk thuis -2022

OWK moet genoegen nemen met 1 punt

23 mei 2022    Zuidhorn-nieuws - Sport
Return Ritola 1
Lees verder →
Lezen kind

Fotogroep Infocus Zuidhorn gaat weer Exposeren!

22 mei 2022    Zuidhorn-nieuws
Vanaf 30 mei 2022 in het CCZ te Zuidhorn
Lees verder →
Aardbeving schade

Stut-en-Steun opent vanaf 24 mei een inloopspreekuur in het Westerkwartier

22 mei 2022    Zuidhorn-nieuws
voor iedereen die te maken heeft met de gevolgen van mijnbouwactiviteiten in Groningen
Lees verder →
Dorpssafari

Dorpssafari Zuidhorn: Kritische blik op eigen centrum

19 mei 2022    Zuidhorn-nieuws
Dorpsschouw met een catchy naam
Lees verder →