Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Prijsuitreiking fotowedstrijd NIX18Westerkwartier

27 juni 2018    Zuidhorn-nieuws
NIX18-campagne dit jaar de Westerkwartierverband opgepakt

Donderdag 28 juni aanstaande reikt wethouder Bert Nederveen van gemeente Zuidhorn, namens de vier Westerkwartiergemeenten, op RSG de Oldeborg in Leek de prijs uit aan de winnaars van de fotowedstrijd NIX18Westerkwartier. Deze fotowedstrijd was onderdeel van de campagne NIX18Westerkwartier. Bij de uitreiking zijn ook de gemeenten en de partners die participeren in dit initiatief aanwezig: Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), Sociaal Partner in het Noorden van Nederland (SPiNN), Stichting Welzijn gemeente Zuidhorn (SWgZ), Verslavingszorg Noord Nederland (VNN) en Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD).

Alcoholbewuste jongeren
De vier Westerkwartiergemeenten willen het alcoholgebruik onder jongeren terugdringen en jongeren ervan bewust maken dat drinken onder 18 jaar niet normaal is. Om dit doel te bereiken zijn de Westerkwartiergemeenten, in samenwerking met de genoemde partijen, aangesloten bij de landelijke campagne van NIX18. In de landelijke campagneweken, van 17 mei tot 1 juni, zijn er diverse activiteiten georganiseerd, waaronder de fotowedstrijd en een bezoek aan de middelbare scholen in het Westerkwartier.  

In gesprek op de scholen
Om NIX18 onder de aandacht te brengen bij de jongeren in het Westerkwartier zijn de jongerenwerkers in gesprek gegaan met de jeugd op de scholen in het voortgezet onderwijs in Leek, Grijpskerk, Zuidhorn, Oldekerk en Grootegast. Zij hebben met de jongeren gesproken over NIX18 en hebben daarbij flyers en zonnebrillen uitgedeeld.

Fotowedstrijd NIX18Westerkwartier
Gedurende de twee campagneweken heeft er ook op iedere middelbare school een NIX18Westerkwartier banner gestaan. De jongerenwerkers hebben de jongeren opgeroepen om samen met vrienden/klasgenoten op ludieke wijze met de banner op de foto te gaan en hiermee kans te maken op een prijs. De jongeren hebben hier gehoor aangegeven en de ingezonden foto’s zijn op de social media van NIX18Westerkwartier geplaatst en gedeeld. Uit de tientallen inzendingen, die terug te vinden zijn op Instagram en Facebook, is uiteindelijk één winnende foto gekozen.

Succesvolle campagne
Het bezoek aan de scholen van de jongerenwerkers is ook zeer positief ontvangen door de docenten. Er wordt de komende maanden gekeken naar hoe het volgend jaar nog groter opgepakt kan worden in samenwerking met de scholen in het voortgezet onderwijs. Wethouder Bert Nederveen van gemeente Zuidhorn, namens de portefeuillehouders van de Westerkwartiergemeenten: “We hebben dit jaar de NIX18-campagne in Westerkwartierverband opgepakt. Deze aanpak samen met de betrokken organisaties was zeer succesvol. De scholen hebben bij ons aangegeven dat zij volgend jaar nog meer aandacht willen besteden aan NIX18. Een mooie opmaat naar meer alcoholbewuste jongeren in de nieuwe gemeente Westerkwartier.”

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Mollematocht 2023 (1)

Bauke houdt blessures over aan val op EK en moet afwachten

26 september 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over gezonde huiskamer, Meldpunt discriminatie & Ontmoet elkaar in de buurt

26 september 2023    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 26 september 2023
Lees verder →
Hanckemadag scouting (1)

Eerste officiële “Hanckemadag” groot succes

25 september 2023    Zuidhorn-nieuws
Burgemeester door ‘t slijk
Lees verder →
Irma van beek-

Meldpunt discriminatie Westerkwartier bestaat twee jaar

25 september 2023    Zuidhorn-nieuws
Irma van Beek luistert en neemt de klacht of vraag van de inwoner over discriminatie serieus.
Lees verder →
Zunobri

Zunobri wordt 1e helft van de mat gespeeld

25 september 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
Een wanvertoning van een eerste helft. Een tweede helft om de veerkracht van Zunobri te laten zien. Een derde helft om toch weer als een team samen te zijn.
Lees verder →