Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Poiesz opent in Zuidhorn op 11 mei

19 april 2011    Zuidhorn-nieuws
De Super de boer winkel wordt vanaf 8 mei overgenomen door Poiesz. Na de overname zal de supermarkt eerst gevestigd zijn in een tijdelijke locatie aan de Rijksstraatweg te Zuidhorn. Vanaf woensdag

De Super de boer winkel wordt vanaf 8 mei overgenomen door Poiesz. Na de overname zal de supermarkt eerst gevestigd zijn in een tijdelijke locatie aan de Rijksstraatweg te Zuidhorn. Vanaf woensdag 11 mei a.s. kunnen de klanten vanuit Zuidhorn en omstreken kennismaken met de formule Poiesz.

Nieuw winkelcentrum

Op de locatie waar momenteel de Super de Boer supermarkt gevestigd is, zullen direct na de overname de activiteiten starten die uiteindelijk leiden tot de realisatie van een geheel nieuw winkelcentrum waarin ook Poiesz Supermarkten gevestigd zal zijn. Naar verwachting zullen de bouwactiviteiten aan de Dorpsvenne eind 2012 voltooid zijn.

Historisch moment

Met de effectuering van de overname van de Super de Boer in Zuidhorn sluit Poiesz een gedenkwaardige acquisitie voor haar bedrijf af. De succesvolle overname van 7 winkels in één deal gaat de boeken in als een historisch moment in het 88-jarig bestaan van dit familiebedrijf.

19-04-2011 WIZ

Poiesz Supermarkten B.V. is het enige zelfstandige regionale grootwinkelbedrijf in het noorden van het land. Poiesz is een familiebedrijf, ontstaan in 1923 toen de heer L. Poiesz aan de Havenstraat in Sneek een groentewinkeltje van 12 m² opende.

In 1962 werd, eveneens in Sneek, een pand van 200m² aangekocht en werd de eerste ‘Poiesz Supermarkt’ geopend. De tweede Poiesz Supermarkt volgde in 1969 in Franeker, waarna al snel de filialen in Bolsward en Workum volgden.

De groei van Poiesz Supermarkten B.V. heeft zich in de jaren erna doorgezet en inmiddels telt het bedrijf 58 supermarkten en 55 slijterijen gevestigd in de provincies Friesland, Groningen, Drenthe en Flevoland. Alle winkels worden gerund in eigen beheer. Het Hoofdkantoor en Distribitiecentrum zijn gevestigd op industrieterrein Houkesloot in Sneek.

Bij het familiebedrijf Poiesz Supermarkten B.V. werken op dit moment ongeveer 4.200 medewerkers.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Pand 10a

Pasar Ketjil in Pand 10a buurthuiskamer van Zuidhorn

18 juni 2019    Zuidhorn-nieuws
'MARI MASOEK' ('Kom binnen').
Lees verder →
Next education windroos (12)

De Windroos naar Kinderuniversiteit met Peter Kuipers Munneke

17 juni 2019    Zuidhorn-nieuws
Finale Next Education
Lees verder →
Hoeve paradij bord

22 juni open Dag Hoeve Paradij

17 juni 2019    Zuidhorn-nieuws
Beleef en ervaar Paradij!
Lees verder →
Zunobri e2 2019  - foto erik schaberg

Zunobri E1 en E2 sluiten seizoen af met klinkende overwinningen

17 juni 2019    Zuidhorn-nieuws - Sport
Boelenslaan 3-0, Veenwouden 0-5
Lees verder →
Jazz te gast-2019 (2)

Jazz te Gast: “Wij vinden het hier leuk! Jullie ook toch?”

16 juni 2019    Zuidhorn-nieuws - fotos
Zowel publiek als artiesten genieten van openluchtconcerten
Lees verder →
Bureau

Meubilair zoekt tweede leven

14 juni 2019    Zuidhorn-nieuws
De Gasunie heeft kantoormeubilair/spullen over die ze graag wil aanbieden aan stichtingen en verenigingen via de noordelijke Uitdagingen.
Lees verder →