Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Plaatsen Tiny Houses trekt bekijks

2 september 2021    Zuidhorn-nieuws
vijf stuks in opdracht van woningbouwcoöperatie Wold en Waard
Tiny houses (9)

Aan de Admiraal Helfrich straat te Zuidhorn werden donderdag 4 september 5 Tiny Houses geplaatst. Ze werden aangevoerd met vrachtwagens in twee delen en op hun plek gezet met een hoogwerker. Begin juni werden daarvoor de heipalen al geplaatst.

Dit gebeurt in opdracht van woningbouwcoöperatie Wold en Waard. In Zuidhorn plaatst de woningbouwcoöperatie 5 kleine woningen (tiny houses). Jan Leistra, manager Vastgoed: “In Nederland is er een tekort aan woningen. Voor mensen met een kleine portemonnee of voor starters is het lastig aan een woning te komen. Wold & Waard heeft onderzocht of dit kleinere woningtype geschikt is om meer toe te passen.”

De leverancier van de Tiny House is Heijmans. Een Brabants familiebedrijf dat van een stratenmakerij uitgroeide tot wegenbouwer, tot bouwer van woningen, winkels en bedrijfspanden en tot ontwikkelaar van woonwijken, winkelgebieden en bedrijvenparken.

Wim Oudendorp, directeur regio noord:’ De Heijmans ONE is een compleet huis van 39 m2 met een efficiënte indeling, luxe uitstraling en minimaal onderhoud en geschikt voor een 1-persoonshuishouden. Ze worden gemaakt in Sliedrecht. De Heijmans ONE bestaat uit twee delen, een onder,- en een bovenverdieping die ter plekke worden samengevoegd. Vervolgens kunnen ze worden aangesloten op de nutsvoorzieningen’.

  • Tiny houses (2)
  • Tiny houses (4)
  • Tiny houses (6)
  • Tiny houses (7)
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Zuidhorn-2019 hoofdstraat

Betere leefbaarheid kleinere plaatsen in Groningen ( zoals Zuidhorn )

17 juni 2024    Zuidhorn-nieuws
Scores: Zuidhorn ‘zeer goed’ en Leek ‘goed’
Lees verder →
Scouting clubhuis (1)

Scouts pakken clubhuis aan

17 juni 2024    Zuidhorn-nieuws - fotos
“kan weer een flink aantal jaren mee”
Lees verder →