Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Penta Primair bezorgd over schrappen managersbanen

30 september 2009    Zuidhorn-nieuws
zuidhorn/appingedam - Bij het stafbureau van de christelijke onderwijsorganisatie Penta Primair in Grootegast komen door rijksbezuinigingen drieënhalve managersbanen te vervallen. Daarover klaagde staflid Karel Houwing maandagavond zijn nood tegenover staatssecretaris Marja van

zuidhorn/appingedam -

Bij het stafbureau van de christelijke onderwijsorganisatie Penta Primair in Grootegast komen door rijksbezuinigingen drieënhalve managersbanen te vervallen. Daarover klaagde staflid Karel Houwing maandagavond zijn nood tegenover staatssecretaris Marja van Bijsterveldt van onderwijs. De CDA-bewindsvrouw sprak op een partijbijeenkomst in Zuidhorn.

Volgens Houwing komt de helft van het aantal managersbanen op de tocht te staan. Dit stuit op grote praktische bezwaren. Hij voorziet dat vacatures onder leerkrachten op scholen straks niet meer ingevuld worden om deze bezuiniging op te vangen. Van Bijsterveldt beloofde de zorg over te brengen aan PvdA-collega Sharon Dijksma die het primair onderwijs behartigt. Volgens haar is gekozen voor bezuiniging op managersbanen - landelijk gaat het om een besparing van 90 miljoen euro - om zo te voorkomen dat de onderwijskwaliteit op scholen wordt aangetast.

Penta Primair-directeur Johan Heddema heeft er grote moeite mee dat de gemeenten Leek, Grootegast en Noordenveld wegens geldkrapte de bouw van nieuwe scholen hebben afgeblazen. Van Bijsterveld begreep dit. Ze wees erop dat gemeenten geld krijgen van het rijk voor huisvesting van scholen. "Daar moeten gemeenten verantwoord mee omgaan. Het is aan raadsleden om hierop toe te kijken."

Van Bijsterveld bezocht maandagmiddag het Ommelander College in Appingedam, waarvan de havo/vwo-afdeling eerder door de onderwijsinspectie werd aangemerkt als 'zeer zwak'. De fusieplannen van de school gaan alleen door als de noodzaak kan worden aangetoond, aldus de bewindsvrouw.
29-09-200 dvhn

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Huizenruilers verkennen nederland

Op vakantie in het huis van een ander

12 juli 2024    Zuidhorn-nieuws
Annemieke van der Lans en haar gezin ruilen hun huis in Zuidhorn sinds 2018
Lees verder →
Rita bakhuijsen

Bezield schilderen: van Amsterdam naar het noorden

12 juli 2024    Zuidhorn-nieuws
Rita Bakhuijsen exposeert in het Cultureel Centrum Zuidhorn
Lees verder →
Politieauto

Tegen de lamp door internet filmpje

11 juli 2024    Zuidhorn-nieuws
Jongeling met mes in Zuidhorn
Lees verder →
Rioolwaterzuivering

Officiële start bouw en renovatie rwzi Gaarkeuken

11 juli 2024    Zuidhorn-nieuws
Oude zuiveringen vervangen door één nieuwe
Lees verder →
Etzo swimchallenge

Al 12.000 in de pocket voor kanker research

10 juli 2024    Zuidhorn-nieuws
Zwemteam Zuidhorn in Groningen Swim Challenge
Lees verder →