Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Parkeerplaatsen voor auto’s? plek voor fiets!

19 oktober 2011    Zuidhorn-nieuws
Eerder verscheen een bericht over een actie van middenstanders voor behoud van parkeerplekken op de Overtuinen. Lezers reageren

Parkeren is inderdaad een probleem in Zuidhorn en dan met name voor de fietsers.
De actie van de ondernemers zou dan ook gericht moeten zijn voor meer parkeergelegenheid voor fietsers in plaats van voor auto's. Zelfs ik parkeer wel eens een enkele keer met de auto in de parkeergarage als ik na mijn werk even boodschappen moet doen, de parkeergarage is dan meestal voor zo'n 20-30 procent gevuld terwijl de Overtuinen helemaal vol staat. Voor het milieu en de gezondheid van de Zuidhorners is het veel beter om op de fiets te gaan. hopelijk gaat de gemeente niet in op deze actie en krijgen we het mooie autovrije plein wat ons beloofd is en liever vandaag dan morgen, dan wordt de dure parkeergarage misschien ook beter benut.rins herder

Parkeren is in Zuidhorn absoluut geen probleem.
Op de fiets je boodschappen doen, dat is pas lastig. Wat wij nodig hebben is voldoende plek in goede rekken zodat je ook je fietstassen kunt vullen en niet zo'n rommelpot als bij de AH. Ik heb hierover ook een email gestuurd aan de gemeente. De reactie van de gemeente: de net geplaatste rekken zijn uit esthetisch oogpunt aangeschaft, men vindt deze beter in het straatbeeld passen. De rekken hebben zelfs een naam: fiets-niet-je!Annemarie van Luik

Parkeren een probleem? Ja, voor fietsers!
Voor auto’s is er in de afgelopen jaren ruim voldoende geïnvesteerd, zou ik zeggen. Een giga ondergrondse parkeerplaats, gemiddeld voor 30% bezet, en nog zo’n parkeerplaats in het vooruitzicht. Me dunkt, de komende jaren zouden de automobilisten, of de middenstanders, dik tevreden kunnen zijn en zich gedeisd houden. Wie schetst mijn verbazing, het is nog niet goed! Er moeten weer handtekening worden gezet om de auto’s op de stoep van de winkels te kunnen parkeren. Tip: maak gebruik van de parkeerplaats waar jullie zo hard om hebben geschreeuwd, en laat de gemeente eindelijk investeren in degelijke fietsenrekken. Zie die enorme rommelpot voor de AH, en dan moeten wij met fietsbelgerinkel naar de winkel.
Ellen Koen

 

Het eerder verschenen bericht
De middenstand in Zuidhorn vreest door het verdwijnen van de parkeergelegenheid aan de Overtuinen dat de klanten niet meer uit het winkelcentrum komen.

Een tweetal ondernemers heeft alle collega's benaderd om gezamelijk handtekeningen te werven onder het winkelend publiek. In bijna alle winkels liggen nu lijsten zodat een ieder de actie kan steunen.
Een overgroot deel heeft nu de lijsten in de winkel liggen "zelfs in de Nieuwstraat zijn de ondernemers het met de actie eens" zegt Ilona Jonkers.

De ondernemers menen dat ze niet gehoord worden in hun verzoek tot handhaving van de plekken en voorzien omzet verlies als het winkelend publiek niet meer even het dorp inloopt om wat extra inkopen te doen.

De bedoeling is de gemeente ook op die manier te laten weten dat de parkeergelegenheid moet blijven.

Het Komplan, het project waarmee Zuidhorn een enorme upgrade krijgt voorziet in drie pleinen, Het Holtplein, een plein aan de Dorpsvenne en aan de Overtuinen. Parkeren kan in de twee parkeergarages maar ook aan de rand van het winkelcentrum.

In mei liet de gemeente weten dat op basis van de huidige gegevens er in de nieuwe situatie 69 parkeerplaatsen op het Holtplein, 129 parkeerplaatsen op de Overtuinen en 176 parkeerplaatsen aan de Overtuinen zijn. Het parkeerterrein op maaiveldniveau op de Overtuinen blijft nog een jaar na ingebruikstelling van de parkeergarage in gebruik. Het personeel van winkeliers kan op dit moment parkeren op de Admiraal de Ruyterstraat, Marktplein, Kerkstraat en Klinckemalaan.

19-10-2011 WIZ

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Wk marathon

Westerkwartier Marathon wordt Westerkwartier Food Run!

11 oktober 2019    Zuidhorn-nieuws - Sport
Op zaterdag 3 oktober 2020
Lees verder →
Balk team

Muzikaal najaar start weer bij Balk

10 oktober 2019    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
Vanaf 11 oktober volop muziek in café
Lees verder →
Bakker jager grijpskerk

Mantelzorgers in het zonnetje bij de bakker!

10 oktober 2019    Zuidhorn-nieuws
Verschillende activiteiten zoals leuke bakworkshop in Grijpskerk bij Bakker Jager
Lees verder →
Wethouder geertje dijkstra-jacobi 1 westerkwartier

Alles over veilig wonen op Veilig Wonen Beurs in Tolbert

10 oktober 2019    Zuidhorn-nieuws
Wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi: “We willen dat inwoners prettig en veilig kunnen wonen in het Westerkwartier.
Lees verder →
Elly pastoor

College Westerkwartier: Hard aan de slag om tekorten op jeugdzorg te bestrijden

10 oktober 2019    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Lees verder →
Tim bergsma

Tim Bergsma zamelt tijdens 4 mijl geld in

10 oktober 2019    Zuidhorn-nieuws
Tim uit Zuidhorn zamelt geld in tijdens de 4 Mijl voor MS- Anders.
Lees verder →