Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Parkeerplaatsen voor auto’s? plek voor fiets!

19 oktober 2011    Zuidhorn-nieuws
Eerder verscheen een bericht over een actie van middenstanders voor behoud van parkeerplekken op de Overtuinen. Lezers reageren

Parkeren is inderdaad een probleem in Zuidhorn en dan met name voor de fietsers.
De actie van de ondernemers zou dan ook gericht moeten zijn voor meer parkeergelegenheid voor fietsers in plaats van voor auto's. Zelfs ik parkeer wel eens een enkele keer met de auto in de parkeergarage als ik na mijn werk even boodschappen moet doen, de parkeergarage is dan meestal voor zo'n 20-30 procent gevuld terwijl de Overtuinen helemaal vol staat. Voor het milieu en de gezondheid van de Zuidhorners is het veel beter om op de fiets te gaan. hopelijk gaat de gemeente niet in op deze actie en krijgen we het mooie autovrije plein wat ons beloofd is en liever vandaag dan morgen, dan wordt de dure parkeergarage misschien ook beter benut.rins herder

Parkeren is in Zuidhorn absoluut geen probleem.
Op de fiets je boodschappen doen, dat is pas lastig. Wat wij nodig hebben is voldoende plek in goede rekken zodat je ook je fietstassen kunt vullen en niet zo'n rommelpot als bij de AH. Ik heb hierover ook een email gestuurd aan de gemeente. De reactie van de gemeente: de net geplaatste rekken zijn uit esthetisch oogpunt aangeschaft, men vindt deze beter in het straatbeeld passen. De rekken hebben zelfs een naam: fiets-niet-je!Annemarie van Luik

Parkeren een probleem? Ja, voor fietsers!
Voor auto’s is er in de afgelopen jaren ruim voldoende geïnvesteerd, zou ik zeggen. Een giga ondergrondse parkeerplaats, gemiddeld voor 30% bezet, en nog zo’n parkeerplaats in het vooruitzicht. Me dunkt, de komende jaren zouden de automobilisten, of de middenstanders, dik tevreden kunnen zijn en zich gedeisd houden. Wie schetst mijn verbazing, het is nog niet goed! Er moeten weer handtekening worden gezet om de auto’s op de stoep van de winkels te kunnen parkeren. Tip: maak gebruik van de parkeerplaats waar jullie zo hard om hebben geschreeuwd, en laat de gemeente eindelijk investeren in degelijke fietsenrekken. Zie die enorme rommelpot voor de AH, en dan moeten wij met fietsbelgerinkel naar de winkel.
Ellen Koen

 

Het eerder verschenen bericht
De middenstand in Zuidhorn vreest door het verdwijnen van de parkeergelegenheid aan de Overtuinen dat de klanten niet meer uit het winkelcentrum komen.

Een tweetal ondernemers heeft alle collega's benaderd om gezamelijk handtekeningen te werven onder het winkelend publiek. In bijna alle winkels liggen nu lijsten zodat een ieder de actie kan steunen.
Een overgroot deel heeft nu de lijsten in de winkel liggen "zelfs in de Nieuwstraat zijn de ondernemers het met de actie eens" zegt Ilona Jonkers.

De ondernemers menen dat ze niet gehoord worden in hun verzoek tot handhaving van de plekken en voorzien omzet verlies als het winkelend publiek niet meer even het dorp inloopt om wat extra inkopen te doen.

De bedoeling is de gemeente ook op die manier te laten weten dat de parkeergelegenheid moet blijven.

Het Komplan, het project waarmee Zuidhorn een enorme upgrade krijgt voorziet in drie pleinen, Het Holtplein, een plein aan de Dorpsvenne en aan de Overtuinen. Parkeren kan in de twee parkeergarages maar ook aan de rand van het winkelcentrum.

In mei liet de gemeente weten dat op basis van de huidige gegevens er in de nieuwe situatie 69 parkeerplaatsen op het Holtplein, 129 parkeerplaatsen op de Overtuinen en 176 parkeerplaatsen aan de Overtuinen zijn. Het parkeerterrein op maaiveldniveau op de Overtuinen blijft nog een jaar na ingebruikstelling van de parkeergarage in gebruik. Het personeel van winkeliers kan op dit moment parkeren op de Admiraal de Ruyterstraat, Marktplein, Kerkstraat en Klinckemalaan.

19-10-2011 WIZ

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Pieterzijl

Pieterzijl vanuit de lucht en vanaf de grond

19 februari 2020    Zuidhorn-nieuws
Stephan Oosterbaan maakte er een video over
Lees verder →
Brandweer

Aardgas lekkage op Akkerend in Zuidhorn

18 februari 2020    Zuidhorn-nieuws
Brandweer met spoed ter plaatse
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over Aanslag gemeentelijke belastingen, deelauto’s en woningbrand

18 februari 2020    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 18 februari 2020
Lees verder →
Gehandicaptensport

Zwemmers De Brug regio Westerkwartier succesvol!

17 februari 2020    Zuidhorn-nieuws - Sport
Janita Schuitema deed voor het eerst mee en zwom direct een gouden medaille op de 25m schoolslag!
Lees verder →
Merel en gemma

Goud voor Noordhorner en Zuidhorner pupillen Acro Academy

17 februari 2020    Zuidhorn-nieuws - Sport
Lieke Bakker uit Noordhorn & Merel Veenstra uit Zuidhorn
Lees verder →
Richard kempthorne ontvangt de erepenning van ard van der tuuk

Eerste Abel Tasman Erepenning voor Richard Kempthorne

16 februari 2020    Zuidhorn-nieuws
Burgemeester van Nieuw-Zeelandse zustergemeente Tasman District (2007 – 2019 )
Lees verder →