Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Pansophia Themalezing in de Gasthorn

17 januari 2018    Zuidhorn-nieuws
bijdrage leveren aan een vernieuwend bewustzijn
Selma sevenhuijsen

Voor het vierde achtereenvolgende jaar zal de regiogroep-Noord van Academie  PanSophia een aantal lezingen aanbieden. Met deze lezingen wil zij haar bijdrage leveren aan een vernieuwend bewustzijn en een brug slaan tussen de kennis en wijsheid van vóór-patriarchale samenlevingen van verbinding en vrede naar onze huidige tijd. Het gaat om het hervinden van mannelijke en vrouwelijke waarden en deze te integreren in een nieuw mensbeeld. Het “Herstel van balans en eenheid”.

De eerstvolgende lezing, De weg van het Landschap en haar symbolieken  ‘Meer over de Meermin’ door Selma Sevenhuijsen is op zaterdag 27 januari 2018, in de Gasthorn te Zuidhorn       

Tien jaar geleden publiceerde Selma Sevenhuijsen haar baanbrekende boek “De glimlach van de sirene”, waarin zij de betekenis onderzocht van het symbool van de dubbelstaartige meermin in de Etruskische cultuur en de tijd daarna. Dit symbool inspireerde haar ook in haar onderzoek naar Matilda van Canossa, met als resultaat het boek `Koningin van het Vaticaan` 2014.

In 2017 ging zij opnieuw op reis, dwars door Italië voor een vervolg op “De glimlach van de sirene”. In deze lezing komt zij haar nieuwste bevindingen met ons delen. Zij voert ons mee in het universele godinnelijk archetype dat schuil gaat achter dit rijke symbool. Laat zien hoe, waar en wanneer zij in de oudheid in Italië werd vereerd, en hoe je haar sporen in het landschap en op oude christelijke kerkjes kunt herkennen en interpreteren, tot in het Vaticaan toe.

De meermin blijkt een gids te zijn op een oeroude weg van spirituele groei, waarin het vrouwelijke en het mannelijke elkaar aanvullen en in balans houden, in onszelf en in de cultuur. Na afloop van de lezing is er gelegenheid om met Selma het hartlabyrint te lopen.

Locatie:   De Gasthorn   |  De Gast 58a |  9801 AG  Zuidhorn  aanvang 13:30 

Per auto is deze locatie goed bereikbaar en parkeren is vrij. Het NS station is op ± tien minuten loopafstand. Bijdrage: € 20,- per lezing (minima € 10,-) 

De lezingen worden georganiseerd door regiogroep PanSophiaNoord van Drenthe, Groningen en Friesland, bestaande uit Neeltje Mocking, Drenthe, Tineke Sikkema en Tecla van Aalsum, Groningen en Helena van der Laan en Geeske van der Kooij, Friesland.

www.pansophia.nl/pansophia-noord

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Fiets helm senior

‘Doortrappen voor kinder(fiets)en’

06 juni 2023    Zuidhorn-nieuws
Groningse 60-plussers in actie voor de volgende generatie
Lees verder →
Eikenprocessierups

Eikenprocessierupsen weer op pad

06 juni 2023    Zuidhorn-nieuws
"1, 2 in de maat, anders wordt de juffrouw kwaad"
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over eikenprocessierups, Stremming N355 & Grofvuilroute

06 juni 2023    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 6 juni 2023
Lees verder →
Ewaste-anker

Scholen strijden tegen elektronisch afval

05 juni 2023    Zuidhorn-nieuws
Laat je e-waste thuis ophalen!
Lees verder →
Jaarmarkt noordhorn (9)

Toen de wieken nog draaiden

05 juni 2023    Zuidhorn-nieuws - fotos
Jaarmarkt Noordhorn
Lees verder →
Zunobri

Zunobri komt net tekort voor winst

05 juni 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
Met nog drie speelronden te gaan, is Zunobri nog altijd hard opzoek naar een overwinning.
Lees verder →