Pak slaag voor ONT in Grijpskerk

19 november 2012    Zuidhorn-nieuws - Sport
Voor rust kwam de thuisploeg gelijk om na rust ONT plat te walsen.

Het begon zo hoopvol voor ONT in Grijpskerk. Al in de tweede minuut stond er een 0-1 stand op het scorebord. Voor rust kwam de thuisploeg  gelijk om na rust ONT plat te walsen. Op de 5-1 eindstand was niks af te dingen. Sterker nog, Grijpskerk had wat open kansen betreft met gemak de dubbele cijfers kunnen halen.

Op het fraaie nieuwe kunstgrasveld van Grijpskerk trad ONT aan tegen een tegenstander die drie punten meer had vergaard dan de zes van ONT. Voor ONT dus een wedstrijd om niet te verliezen. En het begon ook zonnig voor de Opeindenaren. Na twee minuten leidde een mooie aanval tot een voorzet van Teake van der Hoek. De bal werd weggekopt waarna Thomas van der Lei de bal vanaf zestien meter in het doel volleerde. Een mooie opsteker voor ONT dat al snel moest ervaren dat de thuisploeg direct op zoek ging naar de gelijkmaker. Twee minuten na de ONT voorsprong maakte ONT doelman Rein Ybema (invaller voor de geschorste Rory Bruinja) een kopbal van Wybo van der Hoek onschadelijk. Ook daarna bleef Grijpskerk dreigend. De gelijkmaker kon niet uitblijven en die kwam er dan ook. In de 23e minuut schoot Teie van der Hoek de bal uit een voorzet binnen. Pas na die goal kwam ONT weer een beetje in het stuk voor. Teake van der Hoek kreeg twee doelkansen die beide werden verijdeld door de verdediging van Grijpskerk. Tussendoor kreeg de thuisploeg genoeg kansen om op voorsprong te komen. Die werden niet benut zodat ONT toch nog met een 1-1 tussenstand kon gaan rusten.

Direct na rust had ONT op voorspong moeten komen. Van der Hoek was sterker dan zijn opponent, ging alleen op Grijpskerk doelman Stephan Douma af, maar de ONT aanvaller slaagde er niet in te scoren. De thuisploeg deed dat twee minuten later wel. Bert Reitsema kon simpel de geheel vrijstaande Wybo van der Hoek aanspelen en die had de bal maar voor het intikken. ONT kreeg daarna een spervuur aan aanvallen te verduren. Dat er geen derde doelpunt voor Grijpskerk viel was te danken aan ONT doelman Ybema en het niet scherpe vizier van de Grijpskerkers die de mooiste kansen om zeep hielpen. Het kon niet uitblijven dat ONT meer schade zou oplopen, maar het duurde nog tot de 70e minuut voor er weer werd gescoord. Reitsema pikte de bal op links op, trok naar binnen en schoot de bal vanaf zestien meter in het kruis. Vier minuten later maakte de weer van stal gehaalde routinier Bernard Steenbergen er 4-1 van en Reitsema deed met zijn tweede en Grijpskerk vijfde goal ONT nog een keer pijn.

Een 5-1 nederlaag is fors. Vooral in de tweede helft hield ONT open huis en daar profiteerde de thuisploeg van. Grijpskerk boekte met de zege de eerste thuiswinst dit seizoen. Voetballend als tegen ONT zullen de Groningers snel uit de gevarenzone zijn, al is het de vraag of de Grijpskerkers ooit weer zoveel ruimte kregen om te combineren als tegen ONT. ONT trainer Dennis Stuiver en zijn brigade hebben voor de winterstop met een uitwedstrijd tegen VVI en een thuiswedstrijd tegen Waterpoort Boys nog twee mogelijkheden om het puntentotaal te vergroten.