OWK-selectie doet hele goede zaken

12 april 2022    Zuidhorn-nieuws - Sport
returnwedstrijden tegen CSL 1 en SCO 3 in de Topsporthal in Leek
Owk zaal 2022

Er stonden zaterdag voor de OWK-selectie twee hele belangrijke wedstrijden op het programma. De eerste (van de twee) beslissingswedstrijden om degradatie (naar de 1e klasse en Reserve 2e klasse) te ontlopen werden gespeeld. OWK 1 moest het in Stiens opnemen tegen CSL 1. Na een gezellige busreis waar een ontspannen sfeer heerste bij de spelers en supporters ging de knop bij de spelers om bij aankomst in de hal in Stiens. De supporters deden nog wat voorbereidingen. De spandoeken werden opgehangen, de trommels werden klaargezet en de supporters kregen rood-witte vlaggetjes op de wangen. Vlak voor de wedstrijd kwam ook Rodenburg nog met een mooi aantal supporters om OWK 1 aan te moedigen.

Waar OWK hoopte dat de wedstrijd op tijd gestart kon worden, in verband met de wedstrijd van OWK 2 waar naartoe gesjeesd zou worden na de wedstrijd van OWK 1, startte de wedstrijd een kwartier later dan gepland in verband met het voorstellen van de kampioenen van de jeugd van CSL. Dit zorgde voor lichte frustratie bij de spelers en supporters van OWK. Uiteindelijk klonk, na het voorstellen van de beide hoofdmachten, om 16:00 uur het eerste fluitsignaal van het goed fluitende duo Mantel en Dekker.

CSL nam de gehele 1e helft het voortouw. Ze hadden steeds een voorsprong van twee, drie en zelfs vier doelpunten. Via een tussenstand van 6-5 gaf CSL wat extra gas en nam een voorsprong van 10-7. De CINX-formatie moest in de achtervolging en wist (ook met het onderling resultaat in het achterhoofd) bij te blijven. Hierdoor werd er gerust met 16-15 en had de ploeg uit Oostwold de achterstand weten te verkleinen naar nog maar één doelpunt achter op CSL.

CSL wist ook in de 2e helft het voortouw te nemen en wist opnieuw de voorsprong uit te breiden naar 21-17. OWK moest opnieuw in de achtervolging. Vanaf dit moment kwam de ervaring van OWK tot uiting. Na een time-out aan OWK-zijde wist de ploeg onder leiding van aanvoerder Gert Schuitema terug te komen in de wedstrijd. Bij CSL werd de onervarenheid zichtbaar in het spelbeeld. Waar CSL in de 1e helft lange aanvallen wist te spelen en de juiste kansen werden genomen was dit minder goed terug te zien in de spannende eindfase. Daarbij werden er door CSL ook nog twee stippen gemist op cruciale momenten. Met nog vijf minuten op de klok had OWK de stand weer gelijk getrokken, 23-23. Vanaf dit moment nam OWK de leiding en wist een voorsprong te pakken. De meegereisde supporters voelden dat dit een belangrijk omslagpunt van de wedstrijd was en zorgde voor nog meer lawaai en vierden elk doelpunt mee met de selectie van OWK. Gert Schuitema miste, met een stand van 24-25, een belangrijke strafworp, maar in de aanval daarna maakte hij zijn foutje goed en scoorde een prachtige doorloopbal met één hand. Hierdoor stond er met nog 2.20 minuut op de klok een 24-26 score op het bord. CSL wist snel weer terug te komen tot één doelpunt verschil. OWK speelde de wedstrijd volwassen uit en met nog één seconde op de klok scoorde Arjan Kiewiet onder hoge druk vanaf de middellijn, waardoor er met twee punten verschil gewonnen werd. Eindstand van deze mooie wedstrijd, 25-27.

Hierdoor heeft OWK 1 een belangrijke stap gezet naar handhaving, maar het is nog niet gespeeld. OWK 1 zal volgende week moeten winnen, gelijkspelen of zou met één doelpunt verschil kunnen verliezen van CSL om degradatie te ontlopen.

Na deze prachtige wedstrijd was de euforie bij de spelers en supporters groot. OWK 1 wist dit seizoen voor het eerst te winnen en dat op zo'n belangrijk moment. Hierna kon er met veel vertrouwen naar Wolvega afgereisd worden. Daar zou OWK 2 om 18:15 uur starten tegen SCO 3 en de dag zou natuurlijk helemaal fantastisch zijn als ook OWK 2 de belangrijke beslissingswedstrijd zou winnen.

Ook OWK 2 liep, na de 0-1 voorsprong, in de 1e helft achter de feiten aan. SCO wist de leiding te nemen en wist steeds een voorsprong te houden van één of twee doelpunten. De ruststand was 8-7 in het voordeel van SCO 3. Het was een fysieke wedstrijd waar de scheidsrechter z'n handen vol aan had en drie gele kaarten moest uitdelen. Na rust was het SCO die goed uit de kleedkamer kwam en een voorsprong van 13-9 pakte. Hierna kwam OWK, door enkele wisselingen in de vakken, op stoom en knokte zich terug in de wedstrijd. Met nog acht minuten te spelen scoorde OWK de 14-14 en heeft hierna het heft in handen genomen. OWK wist vanaf dit moment steeds aan de goede kant van de score te staan. Ook OWK 2 wist met twee punten verschil te winnen en heeft hierdoor een goede uitganspositie voor volgende week in de returnwedstrijd. Eindstand van wederom een mooie overwinning, 16-18.

Door deze twee mooie overwinningen was het een gezellige busreis terug naar Oostwold, waar in de kantine nog een drankje werd gedaan.

De OWK-selectie bedankt het meegereisde publiek voor het vele gejuich en de aanmoedigingen tijdens beide wedstrijden. Door de supporters konden beide ploegen doordrukken tijdens de belangrijke fases in de wedstrijd.

Volgende week zijn de returnwedstrijden tegen CSL 1 en SCO 3 in de Topsporthal in Leek. Er is nog niks beslist en beide ploegen zullen ook volgende week een goede pot moeten spelen om handhaving te realiseren. OWK 2 speelt om 18:00 uur tegen SCO 3. OWK 1 start daarna om 19:30 uur tegen CSL 1. De selectie heeft afgelopen weekend gemerkt dat de supporters enorm belangrijk zijn tijdens deze belangrijke wedstrijden.

Dus kom allemaal volgende week zaterdag 16 april naar de Topsporthal in Leek om de selectie naar handhaving te schreeuwen.