OWK moet zich herpakken om zaalcompetitie tot goed einde te brengen

14 maart 2022    Zuidhorn-nieuws - Sport - Regio-nieuws
De ploeg kan de komende weken alle steun gebruiken!
Owk-logo

Op zaterdag 12 maart speelde OWK 1 de hele belangrijke return tegen Drachten. Waar de heenwedstrijd in Leek onnodig werd verloren door de vele onnodige foutjes die werden afgestraft door Drachten middels vrije ballen en strafworpen, wist OWK dat het vandaag moest winnen en het liefst met 4 verschil. In de openingsfase van de wedstrijd waren veel pass fouten aan OWK zijde, maar ook Drachten wist door goed verdedigings werk van de CINX formatie niet te overtuigen. Waar vorige week een 13-15 ruststand werd genoteerd was het nu slechts 9-6 in het voordeel van Drachten. In de rust werd duidelijk gemaakt dat er nog niets verloren was en winst zeker mogelijk zou zijn. Na rust was het spelbeeld hetzelfde. Drachten stond steeds aan de goede kant van de score, maar het vlaggenschip van OWK wist beetje bij beetje terug te komen in de wedstrijd en kwam op 14-14. Het momentum lag aan OWK zijde. Helaas wist Drachten gelijk door een vrije bal weer op voorsprong te komen. In de slotfase had OWK moeite om de goede kansen uit te spelen en tot scoren te komen. Drachten maakte hier dankbaar gebruik van en speelde de wedstrijd goed uit richting een 19-14 eindstand.

Voor OWK nu zaak om de koppen bij elkaar te steken om de zaalcompetitie tot een goed einde te brengen. De kwaliteit is er en wordt wekelijks getoond op de training, maar het is nu zaak dit ook in de wedstrijden op de mat te leggen. De ploeg kan de komende weken alle steun gebruiken!