Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Overtuigende winst Zunobri 1

28 januari 2019    Zuidhorn-nieuws - Sport
Volgende week komt WIK ’34 op bezoek
Zunobri-1-2018

Zunobri mocht het deze keer opnemen tegen de club uit Veenwouden. Na een goede voorbereiding was het aan de Zunobrianen van Emiel Folkers, gesponsord door Esha – Part of BMI group, om twee punten te pakken. Bij winst zou Zunobri de vierde plek bezetten boven Deinum. Veenwouden bezet momenteel de laatste plek zonder enig punt, maar dat weerhield Zunobri niet om zich van haar beste kant te laten zien voor het thuispubliek.

Zunobri ging gefocust en vol energie de wedstrijd in en was niet van plan om een uitglijder te maken tegen de hekkensluiter. Al gauw werd de goede voorbereiding beloond en opende Thomas Wijtsma de score van afstand. Na een doelpunt van Peter Schutte kwam Veenwouden met het eerste antwoord voor de 2-1. Helaas voor Veenwouden was het wel duidelijk wie de sterkste was in de eerste helft. Zunobri wist de korf makkelijker te vinden dan Veenwouden en liep uit tot een ruststand van 8-2, dankzij doelpunten van onder andere Janneke van Hielkema, Simone Veenstra en invaller John Beeftink.

In de tweede helft zouden de twee punten veiliggesteld moeten worden. Dus begon Zunobri opnieuw sterk en wist Simone Veenstra voor de tweede keer de korf te vinden voor de 9-2. Veenwouden liet zich echter niet uit het veld slaan en benutte haar kansen nu wel, maar de voorsprong voor de thuisploeg was simpelweg te groot. Veenwouden wist de marge nog naar vijf doelpunten te krijgen 10-5. Zunobri zette nog even flink aan en wist via doelpunten van John Beeftink en Thomas Wijtsma de score verder uit te breiden tot 13-5. Een comfortabele voorsprong waardoor Zunobri even haar krachten kon sparen. De gasten uit Veenwouden wisten hier gebruik van te maken en kwamen terug tot 13-8. Zunobri liet hier geen gras over groeien en maakte opnieuw duidelijk dat de ploeg uit Zuidhorn met twee punten het veld af zou lopen. Na doelpunten van onder andere Jantine Ribeiro waren de twee punten veiliggesteld met een eindstand van 17-9 en kon men beginnen aan de derde helft.

Volgende week komt WIK ’34 op bezoek en zal de ploeg van Emiel Folkers zich willen revancheren. De vorige ontmoeting tussen beide ploegen eindigde in een gelijkspel. Om 15:15 uur zal de wedstrijd beginnen in de Quicksilver S sporthal in Zuidhorn.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Kees spiering

Dichtersfestival “Dichterbij Westerkwartier” in Zuidhorn

25 februari 2020    Zuidhorn-nieuws
Georganiseerd door de Rotaryclub Groningen West
Lees verder →
Bevrijdingsloop 20152

Loopgroep naar Wageningen voor bevrijdingsvuur

25 februari 2020    Zuidhorn-nieuws
In de nacht van 4 op 5 mei
Lees verder →
Zuidhorn-2019 hoofdstraat (2)

Winkeliers opgelet: Inspraak detailhandelsvisie

25 februari 2020    Zuidhorn-nieuws
Eindconcept van de visie is klaar, Inloopbijeenkomst op maandagochtend 16 maart
Lees verder →
Jonge grutto in grasland-collectief groningen west

Collectief Groningen West zoekt weidevogelbeschermers

25 februari 2020    Zuidhorn-nieuws
“Ervaring is altijd handig, maar geen vereiste"
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over aanslag gemeentelijke belastingen, minima beleid 2020, deelauto’s en Woningbrand

25 februari 2020    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 25 februari 2020
Lees verder →
Aardbeving schade

Westerkwartier vraagt opheldering van NAM na aardbeving in Opende

24 februari 2020    Zuidhorn-nieuws
beving had een kracht van 1.4 op de schaal van Richter.
Lees verder →