Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Overheden werken samen aan gastvrije en aantrekkelijke waterprovincie

16 maart 2023    Zuidhorn-nieuws
Betere afstemming van brugbedieningstijden tijdens vaarseizoen, voldoende aanlegplekken voor boten en meer aandacht voor recreatie en voorzieningen langs de vaarroutes.
Varen-bootje-matsloot

De provincie en Groninger gemeenten gaan de komende vier jaar intensiever samenwerken om de waterrecreatie in Groningen te verbeteren. De overheden willen een betere afstemming van brugbedieningstijden tijdens het vaarseizoen, voldoende aanlegplekken voor boten en meer aandacht voor recreatie en voorzieningen langs de vaarroutes. 

Dat staat in de intentieverklaring die woensdag 8 maart werd ondertekend door gedeputeerde Mirjam Wulfse en Erich Wünker (voorzitter vrijetijdseconomie Vereniging van Groninger gemeenten). 

Regie
In de provincie Groningen zijn verschillende partijen verantwoordelijk voor het beheer van vaarwegen. Duidelijke afspraken en regels over het beheer en onderhoud zijn daarom nodig om de varende bezoekers een gastvrij Groningen te kunnen bieden. Voor meer regie op waterrecreatie is onlangs een kwartiermaker aangesteld door de provincie. 

Vaarroutes
In Groningen zijn veel themaroutes voor de recreatievaart en fiets- en wandelroutes langs het water. Die routes kunnen aantrekkelijker en klantvriendelijker worden aangeboden, voor alle doelgroepen en zeker ook digitaal. Deze routes kunnen nu nog beter gecombineerd worden met onze natuur, cultuur, erfgoed, toeristische bedrijven en evenementen en worden de economie, leefbaarheid en brede welvaart versterkt. 

Potentie
Waterrecreatie in onze provincie heeft potentie, maar krijgt tot nu toe onvoldoende aandacht, volgens Mirjam Wulfse. Een betere en nauwere samenwerking is nodig om van Groningen een gastvrije en aantrekkelijke waterprovincie te maken. Met deze intentieverklaring wordt de eerste stap gezet naar een provincie waar het op en langs het water goed recreëren is. Deze verklaring is een groeimodel waarbij hopelijk op termijn meer partijen, zoals de waterschappen en belangenverenigingen, zullen aanhaken.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Poeste

Wilbrand Poeste 40 jaar muzikant

03 maart 2024    Zuidhorn-nieuws
Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk” huldigt jubilaris
Lees verder →
Peter, pieternel en meindertshow 22 maart

De Peter, Pieternel en Meindert show met Lucas Zandberg

01 maart 2024    Zuidhorn-nieuws
Zandberg woont in Noordhorn en schreef romans als `Keizerlijk geel’ en ‘De rendementsdenker’.
Lees verder →
Natuurinclusieve landbouw

Collectief Groningen West wordt BoerenNatuur Groningen West

01 maart 2024    Zuidhorn-nieuws
Nieuwe naam geeft beter aan waar het collectief voor staat
Lees verder →
Bert swart brug na reiniging

Schoonmaak Bert Swartbrug in herhaling

29 februari 2024    Zuidhorn-nieuws
wanneer is nog niet bekend
Lees verder →
Deborgeninactie

Leerlingen van de Nijeborg steunen Oekraïne met succesvolle actie

29 februari 2024    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
Een ingezamelde bedrag van maar liefst € 5.316,30
Lees verder →