Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Overeenkomst herontwikkeling Vogelzanglocatie Grijpskerk getekend

15 oktober 2021    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
sportschool naar voormalige bibliotheek aan de Kievitsweg
Ondertekening ovk vogelzanglocatie 15okt21 tillema, hamstra, dijkstra-jacobi

De gemeente Westerkwartier heeft de anterieure overeenkomst getekend voor de herontwikkeling van de Vogelzanglocatie in Grijpskerk. Vrijdag 15 oktober vond de ondertekening plaats door wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi en Richard Hamstra, initiatiefnemer van de herontwikkeling. Met de ondertekening van deze overeenkomst kunnen de gemeente en de ontwikkelaar de volgende stappen zetten.

Project
Het project herontwikkeling Vogelzanglocatie bestaat uit het bouwen van twintig koopappartementen aan de Herestraat 55/57. De locatie staat in het dorp bekend als de Vogelzanglocatie, verwijzend naar het Hotel Vogelzang dat hier heeft gestaan. Op deze plek staat nu een sportschool. Onderdeel van de ontwikkeling is, dat de sportschool verhuist naar de voormalige bibliotheek aan de Kievitsweg 2 in Grijpskerk. Gelijktijdig richt de gemeente het parkeerterrein rondom de bibliotheek opnieuw in. Het plan voor de Vogelzanglocatie is in nauwe samenwerking met de sportschool, de ontwikkelaar en gemeente tot stand gekomen.

Wethouder Woningbouwprojecten Geertje Dijkstra-Jacobi: “Deze herontwikkeling op de Vogelzanglocatie zorgt voor een mooie entree van Grijpskerk.”

 

Anterieure overeenkomst 
Elke grondexploitatieovereenkomst die men sluit voor de vaststelling van een exploitatieplan is een anterieure overeenkomst. Deze overeenkomst sluit men in de beginfase van een project vóór de vaststelling van een exploitatieplan. Bij de anterieure overeenkomst hebben alle partijen veel onderhandelingsruimte. Men kan uiteraard afspraken over de grondexploitatie maken. Daarnaast mag men afspraken maken over financiële bijdragen aan ruimtelijke ontwikkelingen zoals:
groen
recreatiegebieden
waterberging en
infrastructuur
als die bijdrage is gebaseerd op een structuurvisie.
Een anterieure overeenkomst biedt de mogelijkheid voor bovenplanse verevening. Daar zitten wel beperkingen aan. De afspraken in een anterieure overeenkomst moeten gaan over een concrete gebiedsontwikkeling en passen binnen een structuurvisie.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Snoeien fruitbomen foto stieneke van der wal

Workshop Snoeien fruitbomen & Aanleg boomgaard weer van start

18 januari 2022    Zuidhorn-nieuws
U kunt zich aanmelden!
Lees verder →
Tafeltennis ouderen

Start OldStars tafeltennis in Leek uitgesteld

15 januari 2022    Zuidhorn-nieuws
Op de reguliere dinsdagavond kan wel weer worden getafeltennist. Geïnteresseerden in tafeltennis zijn dan uiteraard welkom om een balletje te komen slaan!’.
Lees verder →
Johan hamster cu

ChristenUnie draagt Johan Hamster voor als nieuwe gedeputeerde Groningen

15 januari 2022    Zuidhorn-nieuws
Opvolger Henk Staghouwer
Lees verder →
Politie-

Drugsdealer betrapt en defensievoertuig kust boom

15 januari 2022    Zuidhorn-nieuws
112 nieuws
Lees verder →
Leerlingen rsg de borgen

rsg de Borgen opent deuren digitaal voor leerlingen groep 8

14 januari 2022    Zuidhorn-nieuws
Open Festival Week opnieuw online!
Lees verder →