Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Over wijziging afvalophaaldag, Kindpakket & bestuursfunctie CCZ

28 november 2023    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 26 november 2023
Gemeentehuis-zuidhorn

Deze informatie betreft GEEN officiële publicatie van de gemeente Westerkwartier waaraan u rechten kunt ontlenen. WelkominZuidhorn.nl heeft de informatie wel overgenomen van de officiële publicaties van de gemeente Westerkwartier. Deze officiële publicaties vindt u op http://www.westerkwartier.nl

Raadplegen bekendmakingen in uw buurt
De gemeente publiceert haar officiële bekendmakingen digitaal zoals aangevraagde en verleende vergunningen. Ga naar overuwbuurt.overheid.nl  om deze te vinden.

Afvalkalender 2024: wijziging routedagen milieuboer, groene en grijze container
De afvalkalender voor 2024 staat klaar op http://www.westerkwartier.nl/afvalkalender en in de 
Afvalwijzer-app. 
Verbeterde inzamelroute 
Vanaf 1 januari 2024 is de inzamelroute verbeterd. Hierdoor wijzigen inzameldagen voor zo’n 1500 huishoudens voor de milieuboer, de groene en/of grijze container. Deze huishoudens ontvangen een brief met de wijzigingen. Let op: zet uw container ’s morgens om 07.00 uur bij de weg

De donkere dagen zijn er weer! Tips om woninginbraak te voorkomen 
De meeste woninginbraken worden in deze donkere dagen gepleegd. Maak het inbrekers dan ook niet te makkelijk. Een paar tips: 
Licht aan 
Laat binnen en buiten een lamp aan. Verlichting geeft een bewoonde indruk. 
Deur op slot 
Zorg voor goede sloten en doe uw deuren altijd op slot als u niet thuis bent. 
Ziet u iets verdachts? Bel 112! 
Ziet of hoort u iets verdachts? Bijvoorbeeld glasgerinkel of gestommel in uw woning of bij uw buren? Vreemde personen in de tuin? Bel dan de politie via 112. Snel alarm slaan betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken. 
Ga zelf aan de slag met veilig wonen 
De erkende Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW)-bedrijven die door het hele land zijn gevestigd, geven u graag deskundig advies over goed hang- en sluitwerk. Kijk op http://www.politiekeurmerk.nl voor een bedrijf bij u in de buurt. Meer weten? Wij komen naar u toe! De komende tijd gaan medewerkers van de gemeente Westerkwartier, politie en Wold en Waard de gemeente in om de risico’s van de donkere dagen onder de aandacht te brengen en nog meer tips te geven. Zij staan in ieder geval op donderdag 30 november op de weekmarkt in Leek. Wilt u meer weten? Kom dan gerust langs! 

Interesse in een culturele bestuursfunctie?
Het Cultureel Centrum Zuidhorn (CCZ) gaat in 2024 een andere koers varen. De gemeente wil het gebouw een bredere invulling geven. Naast het culturele programma zal meer worden ingezet op de ontmoeting. De gemeente zoekt nu nieuwe bestuursleden voor de stichting om vanaf januari invulling te geven aan deze nieuwe koers.
Wat gaat u doen? 
De nieuwe bestuursleden krijgen taken die gericht zijn op het culturele programma, het verbreden van de ontmoetingsfunctie en de dagelijkse activiteiten. Meer weten? Kijk op http://www.westerkwartier.nl/nieuwe-koers-voor-cultureel-centrum-zuidhorn of mail voor interesse naar cultuur@westerkwartier.nl

Kindpakket 2023 
Het kindpakket is net als vorig jaar weer beschikbaar. Het kindpakket is voor gezinnen met kinderen onder de 18 jaar die gebruik maken van de minimaregeling 2023. Vorige week zijn de brieven over het kindpakket verstuurd. U kunt het kindpakket apart niet aanvragen. Het kindpakket bestaat uit een QR-code met een totaalwaarde van € 250,- per kind. Hiermee kunt u bij verschillende winkels en sportverenigingen in de gemeente Westerkwartier terecht. U kunt met uw QR-code één of meerdere producten kopen. De QR-code kunt u tot en met 31 oktober 2024 gebruiken, daarna vervalt het tegoed. 
Wij sturen u een brief over het kindpakket wanneer u de minimaregeling 2023 heeft gekregen. Weet u niet of u de minimaregeling 2023 heeft ontvangen? Bel dan met een medewerker inkomen via 14 0594. Of stuur een e-mail naar  groepinkomen@westerkwartier.nl 
Nog geen minimaregeling 2023 aangevraagd? 
U kunt een tegemoetkoming in de kosten voor de gemeentelijke belastingen aanvragen. Het gaat dan om het vastrecht van de afvalstoff enheffing. Ook kunt u een vergoeding uit het Participatiefonds aanvragen. Voor sociale, culturele en/of sportieve activiteiten. Inkomen op of rond bijstandsniveau en weinig vermogen? 
Op de website http://www.potjeswijzer.nl ziet u Potjes voor minima staan. Er zijn niet alleen potjes van de gemeente. Gloed, de Voedselbank en Stichting Leergeld Westerkwartier hebben ook potjes. De potjes van stichting Leergeld zijn voor gezinnen met kinderen jonger dan 18 jaar. 
Potje Tegemoetkoming gemeentelijke belastingen 
Bij dit potje kunt u lezen wie in aanmerking komt. Wat de voorwaarden zijn, hoe het werkt en hoe u kunt aanvragen. Bij dit potje kunt u met uw DigiD een aanvraag doen. Voor het vastrecht van de afvalstoff enheffing en de vergoeding uit het Participatiefonds. Wanneer u liever een aanvraagformulier via de post ontvangt, kunt u dat ook aangeven. 

Tweede Kamerverkiezingen 2023
Hoe hebben de inwoners van de gemeente Westerkwartier gestemd voor de Tweede Kamerverkiezingen? Op http://www.westerkwartier.nl/verkiezingen kunt u de uitslag bekijken. U kunt ook zien hoe er per stembureau is gestemd. 

Raadsactiviteit 6 december 2023
Op woensdag 6 december geeft de rekenkamer een toelichting aan raadsleden op de rekenkamerbrief ‘inwoners betrekken bij beleid’ in een raadsactiviteit. Inwoners en geïnteresseerden zijn van harte welkom om de raadsactiviteit bij te wonen in de raadszaal in het gemeentehuis in Zuidhorn aan de Hooiweg 9. De livestream en de rekenkamerbrief zijn digitaal te raadplegen op deze website: westerkwartier.bestuurlijkeinformatie.nl/Calendar 

Overzicht stremmingen
http://www.westerkwartier.nl/wegwerkzaamheden

Contactgegevens:
Gemeente Westerkwartier Postbus 100 9350 AC Leek
Tel.:  14 0594  info@westerkwartier.nl http://www.westerkwartier.nl

BEZOEKADRES ZUIDHORN: Hooiweg 9, 9801 AJ Zuidhorn
Overige bezoekadressen: Hoofdstraat 97, Grootegast - Tolberterstraat 66, Leek - Molenstraat 45, Marum

OPENINGSTIJDEN LOCATIE ZUIDHORN
Uitsluitend op afspraak Tel.:  14 0594 / info@westerkwartier.nl
Maandag t/m vrijdag 08.30 - 12.30 uur
Maandagmiddag 13.30 - 16.30 uur
Maandagavond 18.00 - 19.30 uur
Woensdagmiddag 13.30 - 17.30 uur

AFVALWIJZER
» Hier vindt u informatie over de milieuboer, KCA en Milieustraat
 

INFORMATIEPAGINA GEMIST?
» Hier vindt u een archief met eerder uitgebrachte pagina’s
 

  • Bibliotheek cultureel centrum zuidhorn
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Edwin slijkhuis

Edwin uit Zuidhorn wint Kleine Moere cross in Grolloo

04 maart 2024    Zuidhorn-nieuws - Sport
De Kleine Moere cross in Grolloo, de zesde en tevens laatste van het UNESCO Geopark Hondsrug crosscircuit seizoen 2023-2024 is gewonnen door Edwin Slijkhuis
Lees verder →
Koos bladt

Garnwerder Glaskunstenaar Koos Bladt overleden

04 maart 2024    Zuidhorn-nieuws
Koos Bladt heeft in 2020 geexposeerd tijdens de Kunst in de Etalageroute te Zuidhorn.
Lees verder →
Oostergast-vogelvlucht

Woonlasten in ruim kwart gemeenten boven 1.000 euro

04 maart 2024    Zuidhorn-nieuws
Westerkwartier net eronder met 940,65, 3 % meer dan in 2023
Lees verder →
Zunobri162

Zunobri 1 werkt aan doelsaldo

04 maart 2024    Zuidhorn-nieuws - Sport
tactiek is om KVW haar aanvallen te beperken tot slechts één schot om daarna zelf wel de bal erin te schieten.
Lees verder →
Talero jeugd

Winst voor tafeltennissers jeugd Talero

04 maart 2024    Zuidhorn-nieuws - Sport
De ene partij was nog mooier en spannender dan de andere
Lees verder →
Poeste

Wilbrand Poeste 40 jaar muzikant

03 maart 2024    Zuidhorn-nieuws
Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk” huldigt jubilaris
Lees verder →