Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Over Veilig wonen beurs, Meetup ZZP en enquête energietransitie

8 oktober 2019    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 8 oktober 2019
Gemeentehuis-zuidhorn

Deze informatie betreft GEEN officiële publicatie van de gemeente Westerkwartier waaraan u rechten kunt ontlenen. WelkominZuidhorn.nl heeft de informatie wel overgenomen van de officiële publicaties van de gemeente Westerkwartier. Deze officiële publicaties vindt u op http://www.westerkwartier.nl

KOM VRIJDAG 11  OKTOBER NAAR DE VEILIG WONEN BEURS 
Maak kennis met een gevarieerd aanbod van organisaties en bedrijven, die laten zien hoe u veilig kunt wonen. Ervaar in de belevingscontainer van de brandweer hoe snel een brand zich ontwikkelt. Of leer hoe eenvoudig het is met een creditcard of kleerhanger een woning binnen te komen. Laat u verrassen door komische optredens en zie hoe u met creatieve oplossingen veilig(er) in huis kunt wonen. 
Veiligheid voorop! 
En nog meer… 
Doe mee aan een onderzoek en win leuke prijzen in de loterij. Er zijn 4 trekkingen met iedere keer 6 prijzen. Bekijk films over bijvoorbeeld babbeltrucs, kinderveiligheid, voorkomen van inbraak en brand en computercriminaliteit.

KAPMELDINGEN
Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij de volgende meldingen hebben ontvangen voor het kappen van: 
• 1 esdoorn tegenover Klinckemaburen 15 te Zuidhorn 
• 21 hollandse linden aan de Jellemaweg te Zuidhorn 
De meldingen liggen vanaf nu twee weken ter inzage bij de balie van het gemeentehuis, locatie Zuidhorn, Hooiweg 9. Binnen deze termijn kunnen belanghebbenden hun zienswijze, bij voorkeur schriftelijk, kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Westerkwartier. Op basis van de nog geldende APV van de voormalige gemeente Zuidhorn moeten de kapmeldingen die betrekking hebben op het grondgebied van de voormalige gemeente Zuidhorn nog in de krant gepubliceerd worden.

VOORAANKONDIGING
Bijeenkomst ‘Gelukkig respijtzorg. Werk aan de Winkel!’ Voor wie: Mantelzorgers, (zorg)vrijwilligersorganisaties en (zorg)professionals Wanneer: donderdag 7 november Waar: De Postwagen, Hoofdstraat 53, 9356 AV Tolbert tijd: van 13.00 tot 17.00 uur aanmelding: aanmelden is verplicht en kan tot en met woensdag 30 oktober 2019 (gratis) 
Ben jij mantelzorger, (zorg)vrijwilliger of een (zorg)professional? kom dan tijdens de Week van de mantelzorg Westerkwartier het ‘andere gesprek’ met elkaar voeren bij de bijeenkomst “Gelukkig respijtzorg. Werk aan de winkel”. Respijtzorg biedt mantelzorgers de mogelijkheid hun zorgtaken tijdelijk aan een ander over te dragen zodat hij of zij even tijd voor zichzelf heeft. Daardoor kunnen zij de zorg beter volhouden. Uit onderzoek blijkt dat er  behoefte is aan respijtzorg, maar dat bestaande vormen niet altijd aansluiten bij de behoefte van mantelzorgers. Doe je mee? Gezamenlijk proberen we antwoord te krijgen op vragen als: hoe kunnen we mantelzorgers stimuleren om tijd voor zichzelf te creëren. Wat kan het concept positieve gezondheid hierin betekenen? Wat hebben mantelzorgers nodig en wat kunnen vrijwilligers en organisaties hierop aanbieden? 
Wat is respijtzorg? 
Zorgen voor je naaste of buurtgenoot, ook wel mantelzorg genoemd, geeft mensen veel voldoening. Een cursus volgen, met vakantie gaan of even lekker een goed boek lezen is ineens minder belangrijk, waardoor je soms jezelf ‘vergeet’. Er is een mogelijkheid voor mantelzorgers om wat meer tijd voor zichzelf te creëren, we noemen dat respijtzorg. Even tijd voor jezelf nemen terwijl je weet dat je naaste of buurtgenoot verzorgd achterblijft! 
Meer informatie Rika Ringersma r.ringersma@cmostamm.nl 06 126 878 02

TAKKENROUTE VOOR TAKKEN- EN SNOEIAFVAL
Tussen 30 september en 18 oktober rijdt Hoeksema’s Regionale Milieudienst (HRM) de zogenaamde takkenroute in het Westerkwartier. HRM verzorgt dit voor het gebied van de voormalige gemeenten Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn.
Vooraf aanmelden 
Wanneer u wilt dat HRM uw takken en snoeiafval komt ophalen, dient u dit vooraf aan te melden via de site van de gemeente http://www.westerkwartier.nl/takken. Let op! Alleen snoeiafval dat is aangemeld, neemt HRM mee. 
Planning route 
De planning van de takkenroute is als volgt: 
Gebied Leek Week 40 uiterlijk aanmelden voor (30 september - 4 oktober) woensdag 25 september 
Gebied Grootegast Week 41 uiterlijk aanmelden en Marum (7 - 11 oktober) woensdag 2 oktober 
Gebied Zuidhorn Week 42 uiterlijk aanmelden (14 - 18 oktober) woensdag 9 oktober 
Zelf afgeven 
U kunt u uw takken en snoeiafval ook zes dagen per week gratis afgeven bij de Tweemat (Grootegast) en/of Vagroen (Gaarkeuken). 
Middag 
In 2019 haalt de gemeente Het Hogeland in het gebied Middag de takken en het snoeiafval op. Inwoners van Middag die hierover vragen hebben, kunnen contact opnemen met de gemeente Het Hogeland.

ONLINE ENQUÊTE ENERGIETRANSITIE
De gemeente Westerkwartier gaat werk maken van de overgang naar duurzame energiebronnen (energietransitie)! 
Om deze plannen te kunnen ontwikkelen zijn wij op zoek naar jullie mening! Met een enquête en met gesprekken in de dorpen wil de gemeente een beeld krijgen van wat er waar en onder welke voorwaarden mogelijk is. Wil je ook meedenken? Vul dan de online enquête in op http://www.overwesterkwartier.nl

TE KOOP AANGEBODEN ERICALAAN 8 TE OOSTWOLD
In opdracht van de gemeente Westerkwartier wordt deze vrijstaande woning met riant perceel te koop aangeboden. Op fietsafstand van de stad Groningen staat dit fraaie, monumentale, karakteristieke vrijstaand woonhuis met  een ruime vrijstaande garage/schuur. Het geheel is gelegen op een ruim  perceel in een rustige straat in de dorpskern van Oostwold. Het dorp biedt diverse faciliteiten, zoals een kinderopvang, basisschool en diverse  sportvoorzieningen. 
Open Huis 
vrijdag 11 oktober 2019 tussen 14.00 uur en 16.00 uur. dinsdag 15 oktober 2019 tussen 15.30 uur en 16.30 uur. Verkoop middels inschrijfprocedure Min. inschrijfprijs € 157.500,-- k.k.   Bruining en De Reus makelaars en taxateurs O.G. Boveneind 20, Leek. Telefoon 0594-554355

RAADPLEGEN BEKENDMAKINGEN IN UW BUURT
De gemeente publiceert haar officiële bekendmakingen digitaal zoals aangevraagde en verleende vergunningen. Ga naar overuwbuurt.overheid.nl  om deze te vinden.

CONTACTGEGEVENS:
Gemeente Westerkwartier Postbus 100 9350 AC Leek
Tel.:  14 0594 WhatsApp 06-55 11 22 05 info@westerkwartier.nl http://www.westerkwartier.nl

BEZOEKADRES ZUIDHORN: Hooiweg 9, 9801 AJ Zuidhorn
Overige bezoekadressen: Hoofdstraat 97, Grootegast Tolberterstraat 66, Leek Molenstraat 45, Marum

OPENINGSTIJDEN LOCATIE ZUIDHORN
Maandag t/m vrijdag 08.30 - 12.30 uur
Maandagmiddag 13.30 - 16.30 uur
Maandagavond 18.00 - 19.30 uur
Woensdagmiddag 13.30 - 17.30 uur

OPENINGSTIJDEN DEPOT KLEIN CHEMISCH AFVAL
Werkplaats Transportweg 2, Noordhorn
Maandag 18.30 - 19.30 uur Woensdag 13.00 - 15.00 uur

INFORMATIEPAGINA GEMIST?
» Hier vindt u een archief met eerder uitgebrachte pagina’s

  • Gemeentenieuws
  • Gemeenteapp
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Balk terras (1)

Astrid en Anne Haantje de voorste

02 juni 2020    Zuidhorn-nieuws - fotos
eerste terras gasten bij Balk
Lees verder →
Health centre zuidhorn

Gezond zweten in de zon

02 juni 2020    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
Sporten in de buitenlucht bij Health Centre Zuidhorn
Lees verder →
Leefbaarheidsprijs-2018 (7)

Leefbaarheidsprijs Westerkwartier: juryleden gezocht

02 juni 2020    Zuidhorn-nieuws
Opvolger Leekster tak, Marumer Jacques Drenthprijs, vrijwilligersfeest Grootegast en leefbaarheidsprijs Zuidhorn
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over Coronavirus, kapmeldingen en jury gevraagd voor Leefbaarheidsprijs

02 juni 2020    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 2 juni 2020
Lees verder →
Draaiorgel-zonnehuis (2)

Bewoners genieten van initiatief festivalorganisatoren Westerkwartier

31 mei 2020    Zuidhorn-nieuws - fotos
Muzikale tour met Draaiorgel Dorus door het Westerkwartier
Lees verder →
Zakenkring-trekking

Nynke Brandsma wint waardebon Zakenkring. En dat is drie!

31 mei 2020    Zuidhorn-nieuws
Winactie loopt nog tot en met 26 juni
Lees verder →