Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Over uitnodiging raadsavond, veteranendag en verkiezingen

21 mei 2019    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 21 mei 2019
Gemeentehuis-zuidhorn

Deze informatie betreft GEEN officiële publicatie van de gemeente Westerkwartier waaraan u rechten kunt ontlenen. WelkominZuidhorn.nl heeft de informatie wel overgenomen van de officiële publicaties van de gemeente Westerkwartier. Deze officiële publicaties vindt u op http://www.westerkwartier.nl

STREMMING SPOOROVERWEG WEERSTERWEG DEN HORN
De spoorwegovergang Weersterweg Den Horn is volledig afgesloten van 7 juni 06.00 uur tot 11 juni 06.00 uur in verband met werkzaamheden aan het spoor en de spoorovergang. Het (fi ets)verkeer wordt met borden omgeleid.

UITNODIGING RAADSAVOND 22 MEI
U bent van harte welkom tijdens de openbare raadsavond op woensdag 22 mei. Deze avond begint om 19.30 uur en vindt plaats in Zuidhorn aan de Hooiweg 9. De raadsavond begint met twee raadsoverleggen waarvoor u natuurlijk ook van harte bent uitgenodigd. De raadsvergadering staat gepland om 21.30 uur. De agenda en de te bespreken stukken voor deze vergadering zijn digitaal te raadplegen op de website http://www.westerkwartier.nl/raadsvergaderingen Wij hopen u de 22e te mogen begroeten!

VERKIEZING EUROPEES PARLEMENT 2019
Verkiezing Europees Parlement op 23 mei 2019
Op donderdag 23 mei 2019 mag u stemmen voor de leden van het Europees Parlement. Als u kiesgerechtigd bent voor deze verkiezing, en op 9 april 2019 ingeschreven stond in de basisregistratie van de gemeente Westerkwartier, hebt u de stempas inmiddels ontvangen. Wanneer u na 9 april 2019 in de gemeente Westerkwartier bent komen wonen, ontvangt u uw stempas van uw vorige woongemeente. Wanneer u de nationaliteit hebt van een land uit de Europese Unie en zich als kiezer hebt  geregistreerd bij uw woongemeente (dat kan ook een andere gemeente zijn dan de gemeente Westerkwartier) kunt u in Nederland uw stem uitbrengen. 
Stempas en legitimatiebewijs. 
Iedereen die mag stemmen ontvangt een stempas die u nodig hebt om te kunnen stemmen. Daarnaast hebt u voor het stemmen ook een legitimatiebewijs nodig (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs). Uw legitimatiebewijs moet geldig zijn of is op de dag van de stemming, 23 mei 2019, minimaal geldig tot 24 mei 2014. Zonder stempas en legitimatiebewijs kunt u geen stem uitbrengen. Ook wanneer u de nationaliteit hebt van een land uit de Europese Unie en hier deelneemt aan de verkiezingen, moet u zich kunnen legitimeren. Dat kan met uw paspoort, uw identiteitskaart of rijbewijs, dat afgegeven is door de autoriteiten van uw land. 
Uw stembiljet op de verkiezingsdag 
U stemt door het rondje vóór de kandidaat van uw keuze rood te maken. Het stembiljet is ongeldig wanneer op het stembiljet meer rondjes rood gemaakt zijn, of als er op het stembiljet geschreven of getekend is. Als u zich bij het invullen vergist, geeft u het stembiljet aan de voorzitter van het stembureau terug en vraagt u om een nieuw stembiljet. U kunt één keer een nieuw stembiljet krijgen. Na het invullen vouwt u het stembiljet zo dicht dat de kandidatenlijst niet zichtbaar is en doet u het stembiljet in de stembus. U stemt blanco door geen enkel rondje rood te maken en niet op het stembiljet te schrijven of te tekenen. U vouwt het onbeschreven stembiljet dicht en stopt het in de stembus. Schrijft u toch op het stembiljet, dan is uw stem ongeldig. 
Waar en wanneer stemmen 
U mag uw stem uitbrengen in ieder stembureau binnen de gemeente Westerkwartier. Alle stembureaus zijn van 7.30 - 21.00 uur geopend. 
Meer informatie 
Voor meer informatie over de verkiezingen zoals de kandidatenlijst en de locaties van de stembureaus, kunt u telefonisch of per e-mail contact opnemen met team inwonerszaken, e-mail: verkiezingen@westerkwartier.nl of telefoon: 14 0594. Kijk voor meer informatie ook op http://www.westerkwartier.nl/verkiezingen
Algemene informatie over verkiezingen kunt u ook vinden op de website van de kiesraad, zie hiervoor hun website http://www.kiesraad.nl

WIJZIGINGEN OPENINGSTIJDEN
Alle locaties van de gemeente Westerkwartier zijn donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag) en vrijdag 31 mei gesloten. Telefonisch is de gemeente dan ook niet bereikbaar. De milieustraten (Vagroen, Tweemat, Usquert) zijn donderdag 30 mei gesloten. 
Wijzigingen routes huisvuil en milieuboer
De routes van donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag) schuiven naar zaterdag 1 juni

WAAR MOET DE GEMEENTE HAAR GELD AAN UITGEVEN? 
Wat is er belangrijk in de begroting voor het jaar 2020? Wat zijn de prioriteiten van de gemeente Westerkwartier en wat moet de gemeente nog meer doen of misschien wel juist minder? De perspectiefnota (een schets van de fi nanciële situatie op hoofdlijnen) geeft voor een belangrijk deel antwoord op deze vragen. 
En u kunt meedenken over deze nota. Op woensdagavond 29 mei vanaf 19.30 uur spreekt de gemeenteraad over de perspectiefnota en u kunt inspreken: als individu, maar ook namens een organisatie. Uw inbreng is belangrijk voor de gemeenteraad om goede besluiten te kunnen nemen. 
Wilt u inspreken? Stuur dan een mail naar griffie@westerkwartier.nl Doe dit vóór maandag 27 mei 12.00 uur. Als u dan ook de tekst meestuurt die u gaat uitspreken (max. 1 A4) dan zorgt de griffi e ervoor dat de raadsleden de tekst ook ontvangen, zo kunnen zij zich ook goed voorbereiden.

Regionale Veteranendag Zaterdag 22 juni 2019 
Het programma start om 10.00 uur en duurt tot circa 14.00 uur. toegankelijk voor rolstoelen. Heeft u nog geen uitnodiging ontvangen? Meld u dan alsnog aan bij de gemeente Westerkwartier via secretariaatgrootegast@westerkwartier.nl of via Mathilde  Houkes, telefoon 0594 - 50 87 36, of Klaske Buursma telefoon 0594 - 28 36 31, onder vermelding van aantal personen, naam, woonplaats en telefoonnummer of mailadres. 
http://www.westerkwartier.nl/veteranendag

RAADPLEGEN BEKENDMAKINGEN IN UW BUURT
De gemeente publiceert haar officiële bekendmakingen digitaal zoals aangevraagde en verleende vergunningen. Ga naar overuwbuurt.overheid.nl  om deze te vinden.

CONTACTGEGEVENS:
Gemeente Westerkwartier Postbus 100 9350 AC Leek
Tel.:  14 0594 WhatsApp 06-55 11 22 05 info@westerkwartier.nl http://www.westerkwartier.nl

BEZOEKADRES ZUIDHORN: Hooiweg 9, 9801 AJ Zuidhorn
Overige bezoekadressen: Hoofdstraat 97, Grootegast Tolberterstraat 66, Leek Molenstraat 45, Marum

OPENINGSTIJDEN LOCATIE ZUIDHORN
Maandag t/m vrijdag 08.30 - 12.30 uur
Maandagmiddag 13.30 - 16.30 uur
Maandagavond 18.00 - 19.30 uur
Woensdagmiddag 13.30 - 17.30 uur

OPENINGSTIJDEN DEPOT KLEIN CHEMISCH AFVAL
Werkplaats Transportweg 2, Noordhorn
Maandag 18.30 - 19.30 uur Woensdag 13.00 - 15.00 uur

INFORMATIEPAGINA GEMIST?
» Hier vindt u een archief met eerder uitgebrachte pagina’s

  • Gemeentenieuws
  • Gemeenteapp
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Etalageroute-2021 (1) jan henkel

Vier weken kunst kijken in Zuidhorn

19 september 2021    Zuidhorn-nieuws - fotos
Werken in de etalage van diverse kunstenaars
Lees verder →
Afgesloten

Afsluiting overweg de Gast zuidhorn (20 t/m 23 september)

19 september 2021    Zuidhorn-nieuws
spoorwegovergang aan De Gast in Zuidhorn voor alle verkeer gestremd.
Lees verder →
Kinderkunst-etalageroute-2021 (4)

Primeur: Kinderkunst op etalageroute Zuidhorn

18 september 2021    Zuidhorn-nieuws - fotos
Expositie in hal bij Albert Heijn
Lees verder →
Tafelsvanhoop (4)

Feest in de tent met de “Tafels van Hoop”

17 september 2021    Zuidhorn-nieuws - fotos
Het was Open Monumenten weekend en tegelijkertijd was het de Nacht van de Vluchteling
Lees verder →
Mfc tolbert

Geld voor multifunctionele centra met zorgfunctie

17 september 2021    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
Het gaat o.a. om dorpshuizen in Jonkersvaart en Tolbert
Lees verder →
Mes

Ook in de gemeente Westerkwartier: wees slim en lever je wapen in

17 september 2021    Zuidhorn-nieuws
o.a. inleverton op het politiebureau in Zuidhorn
Lees verder →