Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Over Subsidie woningisolatie, Uitnodiging raadsavond en Kapmeldingen

10 september 2019    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 10 september 2019
Gemeentehuis-zuidhorn

Deze informatie betreft GEEN officiële publicatie van de gemeente Westerkwartier waaraan u rechten kunt ontlenen. WelkominZuidhorn.nl heeft de informatie wel overgenomen van de officiële publicaties van de gemeente Westerkwartier. Deze officiële publicaties vindt u op http://www.westerkwartier.nl

SUBSIDIE WONINGISOLATIE BESCHIKBAAR
Vanaf 2 september kunt u SEEH-subsidie aanvragen De subsidieregeling voor woningisolatie (SEEH, Subisie Energiebesparing Eigen Huis) is opnieuw opengesteld. Voor isolatiemaatregelen die vanaf 15 augustus 2019 uitgevoerd worden, kan weer subsidie worden aangevraagd. Als huiseigenaar en bewoner komt dat ongeveer neer op 20 procent subsidie voor het isoleren van uw dak, spouwmuur, gevel, vloer en glas. De subsidie bedraagt maximaal € 10.000. De belangrijkste voorwaarde voor het verkrijgen van de subsidie is dat ten minste 2 isolatiemaatregelen zijn uitgevoerd. Mocht dat gebeurd zijn, dan kunt u ook subsidie krijgen voor een paar extra maatregelen die energie besparen, zoals een isolerende voordeur en EPA-advies. Een ander criterium is dat er in de vorige ronde geen SEEH-subsidie is aangevraagd.
De SEEH voor eigenaar én bewoner loopt vanaf 15 augustus 2019 tot en met 31 december 2020. Ook na 2020 is er subsidie beschikbaar voor isolatiemaatregelen, omdat de regeling Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) met isolatie wordt uitgebreid. Vanaf 2 september kunt u uw aanvraag indienen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Ga naar http://www.energieloket-groningen.nl voor meer Informatie

UITNODIGING RAADSAVOND 11 SEPTEMBER
U bent van harte welkom tijdens de eerste raadsavond van het nieuwe politieke jaar. Deze avond begint om 19.30 uur en zal plaatsvinden in Zuidhorn aan de Hooiweg 9. De raadsavond begint om 19.30 uur met twee raadsoverleggen en daarna is er een raadsvergadering die begint om 21.30 uur. Tijdens deze raadsvergadering zal ook afscheid worden genomen van raadslid Tanja Haseloop. De agenda en de te bespreken stukken voor deze vergadering zijn digitaal te raadplegen op de website http://www.westerkwartier.nl/raadsvergaderingen. Wij hopen u de 11e te mogen begroeten!

UITVOERING HERINRICHTING HEEREWEG ADUARD
Vanaf maandag 16 september start Nota Infra bv met de werkzaamheden voor het herinrichten van de Heereweg. De werkzaamheden duren ongeveer 10 weken. 
Riool 
Gelijktijdig met de herinrichting vervangen we het vuilwaterriool en vanaf de Bernardusweg richting de stoplichten leggen we een regenwaterriool aan. Tussen de A en J van Damlaan en De Lindt is al een regenwaterriool aanwezig. 
Fasering 
In eerste instantie wordt het asfalt van de gehele Heereweg kapot gefreesd. Deze puinlaag is gewoon berijdbaar, zodat bewoners met de auto thuis kunnen komen. Om de overlast te minimaliseren voert Nota Infra bv de werkzaamheden daarna gefaseerd uit. Ze werken vanaf De Lindt naar de stoplichten (Friesestraatweg).
Omleidingsroutes 
Tijdens de gehele uitvoeringsperiode leiden we het verkeer met borden om via de nieuwe rondweg. Bestemmingsverkeer wordt omgeleid via de Wibrandusstraat. Tijdens de werkzaamheden rijdt de bus niet door het dorp. Nabij de nieuwe brug over het Van  Starkenborghkanaal en in Nieuwklap zijn tijdelijke bushaltes gemaakt. 
Informatie 
Tijdens de uitvoeringsperiode staat een keet van de aannemer op de hoek Heereweg- Bernardusweg waar mensen terecht kunnen voor vragen en informatie. Meer informatie vindt u op http://www.westerkwartier.nl (onder Projecten). 

KAPMELDINGEN
Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij de volgende melding hebben ontvangen voor het kappen van: 
• 1 haagbeuk, 1 els, 1 kers aan de Van Houtenstraat 28 te Zuidhorn 
De melding ligt vanaf nu twee weken ter inzage bij de balie van het gemeentehuis, locatie Zuidhorn, Hooiweg 9. Binnen deze termijn kunnen belanghebbenden hun zienswijze, bij voorkeur schriftelijk, kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Westerkwartier. Op basis van de nog geldende APV van de voormalige gemeente Zuidhorn moeten de kapmeldingen die betrekking hebben op het grondgebied van de voormalige gemeente Zuidhorn nog in de krant gepubliceerd worden.

IETS REGELEN MET DE GEMEENTE WESTERKWARTIER? MAAK EEN AFSPRAAK!
Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, werkt de gemeente Westerkwartier uitsluitend op afspraak. 
Afspraak maken 
Voor alle producten en diensten maakt u online of telefonisch via 14 0594 een afspraak. Vanaf 1 september zijn wij maandag tot en met donderdag telefonisch bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur en op vrijdag van 8.00 tot 15.00 uur. Voor reisdocumenten, rijbewijzen en geboorteaangifte kunt u eenvoudig een afspraak maken via www.westerkwartier.nl/afspraak
Tijden en locaties 
Voor reisdocumenten, rijbewijzen en geboorteaangifte kunt u, op afspraak, terecht op de volgende locaties. Let op: reisdocumenten en rijbewijzen kunt u uitsluitend afhalen op de locatie waar u deze heeft aangevraagd.
Leek (Tolberterstraat 66) maandag t/m donderdag van 8.00 tot 17.00 uur donderdagavond van 18.00 tot 19.30 uur vrijdag van 8.00 tot 12.00 uur 
Zuidhorn (Hooiweg 9) maandag t/m donderdag van 8.00 uur tot 17.00 uur maandagavond van 18.00 tot 19.30 uur vrijdag van 8.00 tot 12.00 uur 
Marum (Molenstraat 45) dinsdag en donderdag van 8.00 tot 12.00 uur Grootegast (Hoofdstraat 97) woensdag en vrijdag van 8.00 tot 12.00 uur 
Regel het snel en simpel online Veel zaken kunt u volledig online regelen. Een uittreksel basisregistratie of burgerlijke stand aanvragen? Verklaring omtrent gedrag nodig? Verhuizing doorgeven? Of melding doen van een huwelijk  Of geregistreerd partnerschap? Regel het snel en simpel via http://www.westerkwartier.nl

WIL JIJ KENNISMAKEN MET DE NIEUWE BURGEMEESTER?
In oktober krijgen we in de gemeente Westerkwartier een nieuwe burgemeester: Ard van der Tuuk Om kennis te maken met inwoners en organisaties in het Westerkwartier maakt hij een rondgang door onze mooie gemeente. En daarbij laat hij zich graag verrassen! 
Wil je de burgemeester welkom heten met een spectaculaire show van je dansgroep? Heb je een bijzondere verzameling die je wilt laten zien? Heeft jouw dorp, bedrijf of organisatie iets te bieden wat de burgemeester moét weten? Nodig hem dan uit voor een bezoek! Zo maken we op basis van het aanbod het programma voor een unieke kennismakingstour. Je kunt de burgemeester natuurlijk ook gewoon uitnodigen voor een kopje kopje.
Iets aandragen voor de kennismakingstour? Mail dan voor 1 oktober naar kennismaking@westerkwartier.nl 
Vermeld hierbij in ieder geval: je naam (of die van je vereniging, bedrijf of organisatie) je telefoonnummer een korte omschrijving en de duur van de activiteit de locatie waar je de burgemeester wilt ontvangen

RAADPLEGEN BEKENDMAKINGEN IN UW BUURT
De gemeente publiceert haar officiële bekendmakingen digitaal zoals aangevraagde en verleende vergunningen. Ga naar overuwbuurt.overheid.nl  om deze te vinden.

CONTACTGEGEVENS:
Gemeente Westerkwartier Postbus 100 9350 AC Leek
Tel.:  14 0594 WhatsApp 06-55 11 22 05 info@westerkwartier.nl http://www.westerkwartier.nl

BEZOEKADRES ZUIDHORN: Hooiweg 9, 9801 AJ Zuidhorn
Overige bezoekadressen: Hoofdstraat 97, Grootegast Tolberterstraat 66, Leek Molenstraat 45, Marum

OPENINGSTIJDEN LOCATIE ZUIDHORN
Maandag t/m vrijdag 08.30 - 12.30 uur
Maandagmiddag 13.30 - 16.30 uur
Maandagavond 18.00 - 19.30 uur
Woensdagmiddag 13.30 - 17.30 uur

OPENINGSTIJDEN DEPOT KLEIN CHEMISCH AFVAL
Werkplaats Transportweg 2, Noordhorn
Maandag 18.30 - 19.30 uur Woensdag 13.00 - 15.00 uur

INFORMATIEPAGINA GEMIST?
» Hier vindt u een archief met eerder uitgebrachte pagina’s

  • Gemeentenieuws
  • Gemeenteapp
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Adrian mey zonnehuis (1)

Muzikale injectie voor bewoners en medewerkers Zonnehuis

03 april 2020    Zuidhorn-nieuws
Adrian Mey laat zijn betrokkenheid zien én horen
Lees verder →
Adrian mey-2019 zonder tekst

Adrian Mey laat bewoners Zonnehuis genieten

02 april 2020    Zuidhorn-nieuws
Buitenoptreden van zanger
Lees verder →
Kuis team 2020 eigen foto

Rijwielhal Kuis wordt Bike Totaal Kuis Noordhorn

02 april 2020    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
Meer keus, leaseplan en fietspaspoort
Lees verder →
Mollema algarve twitter

Bauke: “Ik hoop dat ik het Coronavirus heb gehad”

02 april 2020    Zuidhorn-nieuws - Sport
Eerder was Bauke al bereid risico te nemen als de Olympische Spelen door zouden gaan
Lees verder →
Kat poes (1)

Ook katten indirect slachtoffer Coronavirus

01 april 2020    Zuidhorn-nieuws - fotos
Onschuldig fenomeen funest voor huisdieren
Lees verder →
Nynke

Jarig in Coronatijd

01 april 2020    Zuidhorn-nieuws
Een verjaardag om nooit te vergeten
Lees verder →